Status efter Superligaens 13. runde

Her til aften blev den sidste kamp spillet i Superligaens 13. runde. Her mødtes Esbjerg og AGF. Noget overraskende vandt AGF med 2-0, på mål af Lange og Sloth. Esbjerg formåede ikke at skabe nok chancer, på trods af de havde presset AGF i bund. Det var rent guf for AGF, som kunne leve på omstillinger. Esbjerg startede ellers denne sæson flot, men efter deltagelsen i EL er det ikke gået ret godt for vestjyderne, de er nu to point fra de ene af de to kedelige pladser i Superligaen. Det er som om at de ikke er dygtige nok til at kunne fokusere på både liga og EL. der skal arbejdes mentalt med holdet, så de kam lære at fokusere på de enkelte opgaver. Det går lidt op og ned for AGF. Der er for meget uro i klubben, og jeg vil gerne sætter et stort spørgsmålstegn ved træner Peter Sørensens kvaliteter eller mangel på samme. Der skal ro på i det Aarhusianske galehus, for de har en god trup, som burde kunne være med i toppen af ligaen. Desuden ser jeg gerne lidt mere underholdende spillestil, for det har de spillerne til, men det evner Peter Sørensen måske ikke?

Viborg vandt med hele 4-1 over FCV, og er nu med i toppen af ligaen. De gange jeg har set Viborg spille – har jeg enten kedet mig eller er faldet i søvn, men de får point på kontoen. Den anden oprykker,FCV, er begyndt at spille mere seervenligt, men de rasler ned gennem tabellen, og kan komme i nedryknings fare. Det kan mange hold, da der ikke er langt fra bund til top. Trænerne skal i det hele taget passe på hvad de gør, for det er en balancegang, da de både skal skaffe resultater, og få tilskuere til at komme til deres kampe. Vi har jo et godt eksempel med landstræner Morten Olsen, som hverken har leveret det ene eller det andet, og derfor ikke kan trække tilskuere til de dyre kampe. Det samme kan ske med Superligaens kampe. Når jeg af og til ser en kamp på stadion, vil jeg underholdes, og se mål. Jeg vil ikke se en gang taktisk bangebuks fodbold, som nogle af trænerne er gået over til.

FCN er ved at komme i gang igen, da de besejrede ellers ubesejrede FCM med 2-1. FCN har en dygtig træner, som i det mindste prøver at spille seværdigt bold, men de har haft deres problemer. Håber dog på de overlever. Deres modstandere har også spillet ganske underholdende, men de har mistet momentum, og de skulle jo tabe på et eller andet tidspunkt, Håber de får gang i spillet igen.

AaB vandt over SønderjyskE med 2-0, og haler stille og roligt ind på FCM. De er nu kun tre point efter, så der er ved at opstå spænding i toppen, hvor nordjyderne hører til. De spiller også seværdigt fodbold, og har et godt talentfuldt hold af unge spillere. Sønderjyderne rykker helt bestemt ned, og mon ikke vi får den første trænerfyring i det sønderjyske? Ikke fordi det vil gøre den store forskel, men noget skal der gøres. Der er nu mere brug for en flok bedre spillere.

Nummer tre og et fra sidste sæson mødtes i Randers, hvor kampen endte 1-1. FCK fik først udlignet i overtiden. Det kører ikke rigtigt for Randers, som ellers også har et godt mandskab, men de må se at få nogle sejre i hus, da de ellers kunne ende i den forkerte del af tabellen. FCK, tja hvad skal jeg sige. Det går lidt bedre, men de skal altså op med pengepungen, og se at få forstærkninger til klubben, især på midtbanen, hvor den er helt gal. Claudemir har for lavt et bundniveau, en spiller som ellers har gjort det ret så godt, men det gør han ikke mere. I angrebet forstår jeg ikke at man ikke benytter Marvin Pourie frem for Vetokele. Den unge belgier mangler en del, før han bliver en god angriber, og chancer har han fået nok af. Det skulle ikke undre mig om FCK alligevel havner i medaljerne.

OB havde besøg af Brøndby, men på trods af nogle gode chancer, endte kampen 0-0. OB er på vej tilbage på sporet, og har gjort det godt på det sidste. De møder AaB i næste kamp, og får der muligheden for at bevise, hvor langt de er kommet. Skal der medaljer til Fyn i år? Brøndby har det svært, da de er ramt af skader hos nogle af de bærende spillere, men de er det mindste over stregen. Det er stadigt et skrøbeligt hold, men de kan tanke selvtillid, da de møder FCV i deres næste kamp. Vil de noget i år, skal de kunne besejre FCV, men……..

Det var noget af en målfattig runde, da der kun blev scoret 14 mål, 2,33 mål pr. kamp, og det er noget at skrive hjem om. Kun i Viborg kampen var der gang i scoringen.

Rundens hold 4-4-2: Friss Jensen – Ankersen, Kure, Babajide, Mtiliga – Ankersen, Sloth, Delaney, Emil Larsen – Mensah, Brock-Madsen

Dagens fodbold 28-10

Ovenpå en weekend med masser af kampe, er der næsten fodbold tørke, da der kun er to kampe, som jeg kigger lidt nærmere på, og det er en dansk og en spansk.

Rundens sidste kamp i Superligaen er mellem Esbjerg og AGF. Esbjerg klarer sig flot ude i Europa, sidste med en sejr i Elfborg, hvor de vandt med 2-1,på to mål af HH, og har derfor gode chancer for at spille sig videre. Det går ikke helt så i de hjemlige kampe, hvor de kun har fået en sejr og to nederlag i de sidste 3 kampe. En vigtig spiller har to spilledages karantæne, nemlig HH. Han bliver svær at undvære. Jonas Knudsen har også karantæne, så Esbjerg er hårdt ramt. Det går heller ikke efter planen i galehuset AGF, klubben med de store ambitioner. De har truppen til noget stort, men mangler en god træner. Utroligt at Peter Sørensen stadig er i klubben. Ledelsen må jo være handlingslammede. AGF har dog hentet 15 point, og de scorer mål, men der går for mange ind. Deres score er på 18-20, hvilket ikke er godt nok. Forsvaret er for dårligt. Esbjerg er svage favoritter i denne kamp, men hvis AGF har en god dag, kan de ment enten tage det ene point eller vinde. Kampen vises på 3 Sport 1 fra kl. 18:30 med start kl. 19.

På Canal8 kl. 22 vises kampen mellem Getafe og Athletic Bilbao. Begge hold er med i de sjove nede af tabellen, begge hold med 16 point for 9 kampe. Der er heller ikke dem store forskel på deres målscore, men hvor der er forskel, er at Getafe er ubesejrede på hjemmebane, mens Bilbao kun har vundet en ud af fire kampe på udebane, de tre andre har de tabt. Bilbao har kæmpet sig til fire point i de sidste tre kampe, men Getafe har vundet de sidste tre med en samlet score på 7-1, ganske flot. Alligevel tro jeg på en lige kamp, med Getafe som svage favoritter.

Dagens fodbold 27-10

Dagens fodbold byder på et væld af kampe, fra dansk og udenlandsk fodbold. Jeg har udvalgt kampe fra Superligaen, Premier League og Primera Division.

Vi starter i Superligaen, hvor dagens første kamp er mellem AaB og SønderjyskE. Efter FCM lørdag overraskende tabte til FCN, har AaB nu chancen for at hale godt ind på FCM, så de kun er tre point bagefter, men der skal noget bedre spil til end i den sidste kamp mod FCK, hvor nordjyderne fortjent tabte med 3-0. det er faktisk kun blevet til 4 point i de sidste tre kampe. Som før nævnt er det jo et ungt hold, så det er ikke så underligt at deres præstationer er noget ujævne. De har ingen skader, men Ahlmann i karantæne.Det går skidt for SønderjyskE, som ligger sidst med 11 point, og en score på 12-23, hvilket er elendigt. De har tabt deres sidste tre kampe med samlet 3-11, et ægte bundhold, som atter får svært ved at overleve i Superligaen, specielt med vigtige spillere skadede, Bechmann, Oggesen, Salami og Ayoub Sørensen. AaB bør være favoritter til at tage alle tre point. Kampen vises på Canal8 kl. 14.

Den næste kamp er mellem Randers FC og FCK, som du kan se på Canal9 fra kl. 17. Det gå heller ikke ret godt for Randers, som ligger i den kedelige ende af tabellen som nr. 10 med 14 point. Det er blevet til 2 point i de sidste tre kampe. Det er ganske enkelt ikke godt nok, og de får det sikkert mere ned svært mod FCK. Det går noget bedre med FCK, som er på vej fremad, men de fik tæv i Istanbul, hvor de kun tabte med 3-1, men de glemte at komme ud til første halvleg. De spillede dog en godkendt 2. halvleg, men da havde tyrkerne skruet ned for tempoet. Med en sejr kan FCK komme godt fremad i tabellen, og spille med om mesterskabet. FCK har hentet 6 point i de sidste tre kampe. Alle slår jo alle, og det er en ret så spændende superliga. FCK stiller i næsten stærkeste opstilling, de har dog valgt at spare Oluf Mellberg, men det er nu ikke det store tab. Jeg tror på en meget lige kamp, men FCK bør være favoritter.

Dagens sidste kamp i Superligaen er melem OB og Brøndby. Det er et møde mellem to formstærke mandskaber. OB er kommet i gang igen, og har hentet 7 point i de sidste 3 kampe. De ligger nummer 5 med 17 point. OB er ved at have alle spillere klar, dog har de valgt ikke at tage Morten Skoubo med i dagens kamp, og det gik jo også ret så fint uden ham i den sidste kamp. Brøndby har hentet 5 point i de sidste tre kampe, men ligger på en 11 plads med 14 point. I deres bruttotrup har de noget af en spiller nemlig Khalid Boulahrouz, han bliver interessant at følge. Brøndby stiller op uden Kahlenberg, hvilket må siges at være en svækkelse af holdet. Jeg tro på en meget lige kamp, som godt kan blive noget af en taktisk affære, men håber det ikke. OB bør kunne vinde dette opgør på hjemmebane. Du kan se kampen med optakt fra kl. 18.

‘Så skal vi til det engelske, hvor du kan se storkampen på 3 Sport 2 kl. 17, mellem Chelsea og Manchester City. Chelsea ligger nummer 5 med 17 point, og har hentet 7 sejre i de sidste 3 kampe. Mål score de ikke mange af, det er kun blevet til 14 i otte kampe, men der går heller ikke mange ind, kun 5, så de står stærkt defensivt, men det er jo også et varemærke for Mourinho. Deres modstander, Manchester City ligger nummer 6 med 16 point, og de er noget bedre til at score mål, da deres score er på 20-9. de har også mange gode offensive kræfter, som er rene stjerner. Vi står atter med en meget lige kamp, som sikkert ikke bliver rasende målrig. Chelsea er dog små favoritter.

Til sidst napper vi lige en kamp fra det spanske, hvor Atletico Madrid møder Real Betis. Her er det top mod bumd. Atletico løb ind i deres første nederlag og pointtab i sidste runde, hvor de på udebane tabte til Espanyol. De ligger nummer to med 24 point, og spiller en gang god fodbold. Det går ikke godt for Real Betis, som roder rundt i bunden af Premiera Division. De ligger nummer 18 med 8 point, og en score på 9-13. defensivt ser det ikke tosset ud, da der ikke går ret mange mål ind, og det er nok det, der holder Stephan Andersen på bænken eller kunne det tænkes at han bare ikke er god nok? Atletico er kæmpe favoritter til at vinde kampen konfortabelt, og det skal de, hvis de vil være med i toppen, men det er en gratis kamp, da Real Madrid tabte til Barca her til aften med 2-1. Dog ville en sejr bringe dem foran Real Madrid med 5 point. Rart med et lille forspring til dårligere tider.

Det var hvad jeg mente der kunne være spændende at kigge på, men der er mange andre kampe.

Dagens fodbold 26-10

Der er i dag 11 fodboldkampe at vælge i mellem, og jeg har udvalgt tre som kunne blive spændende eller med dansk deltagelse. Der er mange af kampene som jeg ikke mener er værd at se, men det er da altid rart med et bredt udvalg, men fodbold koster jo kassen, og der er kun os som seere til at betale gildet.

Vi begynder i Premiere League, hvor det er top mod bund som mødes. .3+ sender kampen mellem Crystal Palace og Arsenal med kampstart kl. 13:45. Palace ligger nummer to, hvis du vender tabellen på hovedet. De ligger næstsidst med 3 point efter 8 kampe. De har vundet 1 kamp og tabt syv. Deres score er på 6-17. Deres eneste sejr er over Sunderland, det absolutte bundhold. Det ser svært ud for Palace i denne sæson, hvor de kommer til at kæmpe hårdt for overlevelse.. det ser noget bedre ud for modstanderen fra London, Arsenal. De begyndte ellers med et nederlag til Aston Villa, men siden da er de ubesejrede, og ligger nummer et med 19 point, De har vundet 6, spillet en uafgjort og tabt en kamp. Deres score er på 18-9. Arsenal bør kunne køre en sejr hjem over et svagt Palace mandskab.

På 3 Sport 1 kl. 17, kan du se FC Nordsjælland møde FC Midtjylland. Her er det også top mod bund. FCN har fået en dårlig start, men har spillet bedre på det sidste, og er ubesejrede i de sidste tre kampe. Det er blevet til 12 point, for 3 sejre, 3 uafgjorte, og hele seks nederlag. Scoren på 11-18 er fornærmende dårlig. FCM er derimod ubesejrede, og ligger nummer 1 med 24 point, efter 6 sejre og 6 uafgjorte kampe. Deres score er på 21-11, hvilket er ok. I de seneste tre kampe har de spillet uafgjort, og det ellers så flotte spil først på sæsonen, er blevet væk. Det er som om holdet har tabt pusten, og det første nederlag kommer snart, hvis ikke holdet ikke snart kommer lidt op på lakridserne. En uafgjort eller en sejr til FCN ville ikke forbavse mig.

Der er storkamp i det spanske på Canal9 kl. 18, hvor Barcelona og Real Madrid tørner sammen i El Classico, Barca er stadig ubesejret, og har 25 point for 9 kampe. Deres score er på 28-6, hvilket er godkendt, men de satte point til i deres sidste kamp, hvor det kun blev til 0-0 mod bundholdet Osasuna. Barca har ikke spillet imponerende på det sidste, og det blev kun til 1-1 mod et middelmådigt AC Milan hold. Real Madrid, ligger nummer tre med 22 point, for 7 sejre, en uafgjort og et nederlag, Nederlaget gjorde ondt, da de tabte til Atletico Madrid på hjemmebane med 0-1. De har haft dommertække, og været heldige i nogle kampe. De har fået ny træner og et par nye spillere. Problemet med Real Madrid er de mange stjerner. De mangler nogle almindelige arbejdsmænd, men mon ikke de får gang i holdet på et tidspunkt? Jeg tror faktisk på at Real kan tage point fra Barca, som ikke spiller godt, de spiller for langsomt og til tider kedeligt.

En kamp, hvor der er garanti for danske spillere, er opgøret mellem Ajax og RKC Walwijk. Her er det top mod bund. Ajax ligger godt med i toppen, hvor de er nummer 4 med 18 point, for 5 sejre, 3 uafgjorte og 2 nederlag. Deres score er på 23-14. Jævnbyrdigheden i toppen af Æresdivisionen er stor, men mon ikke Ajax napper en topplacering igen? Der er helt sikkert danske spillere på banen. Jeg specielt spændt på, hvordan unge Lucas Andersen udvikler sig. Deres modstander fra Walwijk ligger sidst med 5 point. De har vundet 1 kamp, spillet 2 uafgjort og tabt 7. Deres score er på 13-24. de har den dårligste defensiv i rækken. De burde være rent guf for Ajax, som burde kunne vinde kampen overbevisende.

De er måske ikke de bedste kampe jeg har udvalgt, bortset fra ”El Classico”, men kampe hvor jeg tror på at der bliver scoret en del mål.

Dagens fodbold 25-10

Der er ikke det store udvalg af fodbold i dag, men lidt er der da. Bare rolig, du skal nok få din lyst styret i weekenden.

Rundens første kamp er mellem de to oprykkere Viborg og FC Vestsjælland. Begge hold har klaret sig forbavsende godt, men just ikke med sprudlende spil. Dog skal FC Vestsjælland roses lidt, da de er begyndt at spille mere underholdende. Viborg spiller nu stadig kedeligt, men det virker tilsyneladende, for de ligger nummer 5 med 17 point. De har vundet 5, spillet 5 uafgjort og tabt 3, det samme som FCV. Deres målscore er på 18-17, hvilket er godkendt. Det eneste positive der er at sige om Viborg, er at de har Superligaens topscorer Thomas Dalgaard, og nogle unge talentfulde spillere, som dog ikke altid benyttes. FCV har også 17 point på 6. pladsen, men deres score er på 14-15, hvilket betyder at FCV har ligaens næstbedste defensiv. Mål scorer de ikke mange af, men Dennis Sørensen er ved at komme lidt i gang med sine 5 scoringer. Sidste gang de to hold, var det noget af en langgaber. Jeg faldt ganske enkelt i søvn, da det var en yderst kedelig affære. Jeg vågnede dog op i det 85. minut, hvilket var godt timet, for i det 87. minut scorede Viborg til 1-0. og til 2-0 i overtiden. Jeg er bange for at også denne kamp kan blive en kedelig forestilling, men FCV virker lidt skarpere, så en sejr til dem ville ikke overraske mig. Kampen kan ses på 3 Sport 1 med optakt fra kl. 18, kampstart 18:30.

Der er også en kamp fra det spanske, hvor Rayo Vallecano møde Valadolid. Det er just ikke to tophold der mødes. Rayo er nummer 14 med 9 point for 9 kampe. De har vundet tre og tabt 6. deres score er på 7-21, hvilket så sandelig ikke er noget at prale af, da de er det hold der er blevet scoret flest mål imod. De skal dog siges at de tabte med 5-0 til både Atletico Madrid og Malaga. Så var der lige et 4-0 nederlag til Barca. De har dog fået stabiliseret defensiven, da der kun er gået et mål ind i de sidste tre kampe. De scorer ganske enkelt ikke nok mål, så hvis der ikke sker noget på den front, kommer de til at kæmpe om de mere kedelige pladser i ligaen. Modstanderen fra Valladolid har nu heller ikke gjort det meget bedre. De er placeret på 17 pladsen med 7 point efter 9 kampe. De har kun vundet en kamp, spillet 4 uafgjort og tabt 4. Deres score er på 9-15, men de har endnu ikke spillet mod topholdene, lige med undtagelse af Villarreal, som de tabte til med 2-1. rayo bør kunne vinde denne kamp, men en uafgjort ville ikke overraske mig. Begge hold kan komme lidt fri af bunden med en sejr. Du kan se kampen på Canal8 fra kl. 21

Dagens fodbold 24-10

Der er kamp i Europa League, hvor der er dansk deltagelse. Der er også en kamp i 1. division.

Vi begynder i 1. division, hvor Hvidovre møder det overraskende tophold Hobro. Oprykkerne fra Hvidovre ligger næstsidst, og har det svært. Det er blevet til 3 sejre, 2 uafgjorte kampe og hele 8 nederlag. Deres score er på 17-29, og de har den dårligste defensiv i 1. division. De har ellers et ungt og talentfuldt hold, anført af den glimrende Jonas Hebo. Det undrer mig at der ikke er superligaklubber der har gaflet ham, men mon ikke det kommer? Modstanderne fra Hobro har overrasket alt og alle. De ligger nummer 1, hele 7 point foran Lyngby, De har vundet 10 kampe, spillet en uafgjort og tabt 2. deres score er på 29-17, og er på vej til en oprykning til Superligaen, men der mangler stadig 20 kampe, så meget kan nå at ske. Hobro er storfavoritter til at vinde aftenens kamp, som du kan se på 3 Sport fra kl. 18:15.

Så til EL, hvor du på Canal9 kl. 19 kan se opgøret i gruppe K mellem FC Sherif og Tottenham. FC Sherif, holdet fra Moldova, ligger nummer fem med 14 point efter 8 kampe, og en score på 11-7. De har en frisk sejr på 3-1. Tottenham har også en sejr med i bagagen fra weekendens kamp, men de får ikke scoret ret mange mål, det er faktisk kun blevet til 8 mål i 8 kampe, og det er ikke imponerende. Håber at Christian Eriksen kommer på banen i denne kamp, da han var bænket i hele sidste kamp, men han var lidt småskadet. Tottenham har vundet de to første kampe i gruppen, og bør også kunne vinde over FC Sherif.

På 6eren kl. 21:05, kan du se kampen mellem Elfborg og Esbjerg. Elfborg ligger på 6 pladsen i Allsvenskan, og med to kampe tilbage, og 8 point op til 3 pladsen, bliver det ikke til medaljer i denne sæson. Det går lidt op og ned for Esbjerg, for de kan spille flot fodbold, men det er som om de ikke kan klare også at skulle spille internationale kampe. hvis de har en god dag, slår de helt bestemt deres svenske modstandere, for score mål kan de. Oddsene er dog mest på Elfborgs side, men så gode er de nu heller ikke. De fik dog et point mod Liege i sidste runde af EL.

Hvis du vil se en anden kamp med dansk islæt kan du på Canal9 kl. 21:05 se opgøret mellem Swansea og Kuban Krasnodar. Waliserne har endnu ikke fået deres spil til at fungere i en hel kamp, men de spillede dog en fin 2. halvleg i weekendens kamp som de vandt med hele 4-0. de har det med at spille meget langsomt, og ikke direkte nok. De har vundet de første to kampe i deres gruppe. Deres modstander fra Rusland, har tabt begge deres kampe i gruppen. De imponerer heller ikke i den russiske liga, hvor de i 13 kampe, ligger nummer 11 med 14 point efter 13 kampe. Det er kun blevet til 3 sejre, 5 uafgjorte kampe og 5 nederlag. Deres målscore er på 15-19. Swansea bør kunne besejre deres russiske modstander, men kun hvis de får lidt mere fart på, og ikke spiller spansk siesta fodbold.

Der er flere kampe du kan se fra EL, men jeg har valgt dem jeg mener, kunne være interessante, og med dansk islæt.

FCK glemte at spille 1. halvleg

FCK var på en yderst vanskelig opgave i Istanbul, hvor de mødte Galatasaray. Tyrkerne begyndte med et højt pres, og der gik ikke længe før tyrkerne scorede deres første mål efter elendigt forsvarsspil af FCK. Melo headede bolden kraftfuldt i mål i det 9. minut. Løverne fortsatte med at spille elendigt gennem hele første halvleg, og havde mange boldtab på midt banen. Og det var netop et boldtab på midtbanen som i det 38, minut gjorde at Snejder kunne bringe Galatasaray foran i det 39. minut med 2-0. Tyrkerne var dog ikke færdig med at score endnu, for i 1. halvlegs overtid scorede Drogba til 3-0, Føringen på de 3-0 var absolut i orden, og ikke et mål for lidt. Der var klasseforskel på de to hold. FCK spillede ganske enkelt utroligt dårligt, og havde ikke meget at byde på. FCK har endnu et meget lavt bundniveau. Claudemir spillede en forfærdelig 1. halvleg, og han var ikke den eneste der ikke leverede varen.

Det var til min store overraskelse at 2. halvleg startede med en udskiftning af Gislason, som ellers havde spillet en fornuftig 1. halvleg. Vetokele blev også pillet ud, men han havde heller ikke leveret varen. FCK spillede sig op i anden halvleg, og fik sig spillet frem til et par gode chancer. Det skal dog siges at tyrkerne var gået ned i tempo, og lod løverne komme til fadet. Tyrkerne havde også nogle store tilbud, hvor Yilmas ikke kunne finde målet. Det var som om at tyrkerne kunne skrue bissen på efter behag, men det gjorde de ikke ret meget i 2. halvleg. Så skete miraklet i det 88. minut, da Claudemir scorede, efter et godt gennemspillet angreb.

Det ser sort ud for løvernes forhåbninger om ar slutte på en 3. plads. Her kommer slaget nok nærmere til at stå mellem Juventus og Galatasaray, da Juventus som ventet tabte til Real Madrid. Der skal andre boller på suppen, hvis FCK skal have flere point i gruppen.

Dagens fodbold 23-10

Så er det i aften at FCK skal i ilden igen, og det er en særdeles vanskelig kamp som spilles i Istanbul mod Galatasaray. Tyrkerne har fået en fæl start, og det er kun blevet til to sejre, fire uafgjorte kampe og 1 nederlag i 7 kampe. De har en score på 8-7, hvilket ikke er noget at prale af, da de gerne vil være med i toppen, så de er et såret dyr. Ikke nok med det, fik de store klø af Real Madrid, 6-1, i deres første kamp i ChL, så der er noget at hævne på hjemmebane. FCK er i klar fremgang, og bevæger sig stille og roligt op gennem tabellen, men de har altså ikke ligefrem vist spil af international klasse. Der var lidt af det gamle mesterspil mod AaB, hvor der i perioder blev spillet flot fodbold. Vi kan jo håbe på at Tyrkerne undervurderer danskerne, og de kan få en uafgjort med hjem, men jeg tror på en klar tyrkisk sejr. Kampe vises på 3+, med optakt fra kl. 19 og kampstart 20:45.

Du kan jo varme sofaen op fra kl. 17:55, hvor du på 3 Sport 1, kan se kampen mellem CSKA Moskva og Manchester City. Det kører ikke rigtigt for russerne, som kun ligger nummer 6 i deres liga, med 6 sejre, tre uafgjorte kampe, og 4 nederlag i 13 kampe. deres målscore er beskedne 12-15, hvilket er elendigt. De indledte med at tabe med 3-0 til Bayern. Det går lidt bedre for deres engelske modstandere, som ligger på 4. pladsen i Premier League. De er faktisk det mest scorende hold i ligaen med 20-9, hvilket er flot i England, hvor der ikke scores rasende mange mål. Man C er just ikke kendte for stolte traditioner i ChL, men startede denne gang med en udesejr over Plzen med hele 3-0. Jeg tror på en lige kamp, hvor Man C burde kunne vinde, men man ved aldrig med de engelske hold.

Den næste kamp på 3 Sport 1 fra 20:40, er et brag af en kamp mellem to kæmpeklubber, med stolte traditioner. Her kan du se opgøret mellem Real Madrid og Juventus. Real Madrid har helt sikkert spillerne til noget stort, men om de har holdet til det, er et andet spørgsmål, da der er et væld af stjerner på holdet. De er i vanlig stil med i toppen af den spanske liga, men ligger bagefter Atletico Madrid, som de tabte til på hjemmebane. Det er dog også deres eneste nederlag i sæsonen. De har en score på 19-9 i 9 kampe, hvilket er godkendt. De vandt, som før nævnt med overbevisende 6-1 i Istanbul, og baskede FCK med 4-0. Juventus er også med i toppen af Serie A, hvor de ligger nummer tre efter 8 kampe. De har en score på 16-10, hvilket ikke er imponerende, men de har et godt hold. I ChL er det gået knap så godt, hvor det kun er blevet sølle 2 point mod FCK og Galatasaray. De får det helt sikkert mere end svært mod Real Madrid, og taber sikkert kampen. Med lidt held kan de måske hente endnu en uafgjort med hjem til Torino.

På 3 Sport 2 kl. 22:45 kan du se kampen mellem Manchester United og Real Sociedad. Det kører ikke rigtigt for Man U, efter at Sir Alex er gået på pension. Efter de første 8 kampe, er det kun blevet til 3 sejre, 2 uafgjorte kampe, og 3 nederlag. Deres score er på 11-10, hvilket er for dårligt for et hold med ambitioner. På deres ellers så solide hjemmebane er det kun blevet til en sejr i 4 kampe. I ChL vandt de først over Leverkusen og spillede uafgjort mod Donetsk. Det går ikke meget bedre for deres spanske modstandere, som i ligaen kun har vundet 2, spillet 4 uafgjort og tabt 3. Deres score er på beskedne 8-10. Det er blevet til to nederlag i ChL. Denne kamp burde Man U kunne køre sikkert hjem eller skal der ske mirakler for spanierne. De kan håbe på at englænderne undervurderer dem, men det de sikkert ikke, da Man U har brug for lidt medvind.

Der er et godt udvalg af gode kampe, men jeg er jo dansker, så jeg vælger at følge FCK, på trods af de sikkert får klø i Istanbul. Bagefter ser jeg sikkert Man U mod Real Sociedad. Så god fornøjelse.

Dagens fodbold 22-10

Der er kampe i Champions League, og aftenen byder på nogle spændende opgør.

Der er storkamp på 3+, med optakt fra 19:30. Her mødes AC Milan og FC Barcelona på San Siro. Milan har i næsten vanlig stil begyndt stille og roligt. De ligger nummer 8 i Serie A med 11 point for 8 kampe. De har vundet 3 kampe, spillet 2 uafgjort og tabt 3. deres målscore er på 14-13, hvilket ikke er imponerende. De vandt weekendens kamp over Udinese med 1-0 på San Siro. Milan er i gang med at opbygge et nyt storhold, og har mange unge spændende spillere, bl.a. klasseangriberen Mario Balotelli, klassens frække dreng, som ofte taber hovedet, og lave dumme ting, men han er en dygtig angriber.

Milans modstander fra Barcelona, har fået en flyvende start, og havde ikke sat point til efter 8 runder, men led deres første pointtab her i weekenden mod bundholdet Osasuna. Barca har ellers været flittigt scorende, og har lavet 28 mål i 9 kampe, hvilket er mere end godkendt. Der er kun gået 6 ind. Messi er også tilbage efter en skadespause., så mon ikke der snart kommer gang i målmaskinen igen. I aftenens opgør tror jeg en Barca sejr, men ellers en lige kamp mellem to gode hold.

Hvis du ikke gider at se Barca kampen, er der på 3 Sport 1 kl. 20:45 også en storkamp, mellem Arsenal og Borussia Dortmund. Arsenal er begyndt godt i denne sæson, og ligger efter 8 kampe på en 1. plads. De har vundet 6 kampe, spillet en uafgjort og tabt en kamp. Deres score er på 18-9, hvilket er flot i det engelske, hvor der ikke scores rasende mange mål, og så har de jo Bendtner på bænken og ikke mindst klassespilleren Özil på banen. Han er et godt køb, utroligt at Real Madrid valgte at sælge ham, underlig disposition.

Deres modstander fra Dortmund er også kommet godt fra land, og ligger på en 2. plads med 22 point for 9 kampe. de har vundet 7 spillet en uafgjort og tabt en kamp. Deres score er på 22-7. Dortmund er ikke så flittigt scorende på udebane, hvor det kun er blevet til 7 mål i 4 kampe. atter bliver det sikkert en lige kamp, men med en lille fordel til Arsenal som er gode på deres hjemmebane.

Du kan også se kampen mellem Celtic og Ajax på 3 Sport kl. 22:45, her er der garanti for danske spillere på banen. Celtic er uhyggelige stærke på deres hjemmebane, så Ajax får det mere end svært mod skotterne, som er ubesejrede i den skotske liga. Ajax er godt med i kampen i toppen af Æresdivisionen, men det har just ikke været med overbevisende spil. Jeg tror på en sejr til Celtic. Ajax kan kun overraske.

Og i den sidste kamp mødes Schalke 04 og Chelsea. Denne kamp kan du se på 3 Sport 2 fra 22:45. Tyskerne ligger godt med i toppen på en 5. plads med 14 point for 9 kampe., med en score på 17-19, hvilket tyder på en utæt defensiv. Tyskerne er normalt stærke på hjemmebane, men de er oppe mod millionærdrengene fra Chelsea som ligger på en 2. plads i Premier League med 17 point. De har vundet 5 spillet 2 uafgjort og tabt en kamp. Deres score er på 14-5, hvilket er ok i England. Chelsea er knap så stærke på udebane, men mon ikke de kan slå tyskerne eller tage en uafgjort med hjem.

Status over Superligaen efter 12 runder

12. rundes sidste kamp i Superligaen var mellem SønderjyskE og OB. Med en sejr kunne sønderjyderne have holdt trit med de andre bundhold, men sådan skulle det ikke gå, for fynboerne fik endelig gang i målscoringen, og vandt overbevisende med hele 5-1. Målscorere Emil Larsen, Bodul og ikke mindst 3 mål af lejesvenden fra FCK Mostafa Abdellaoue. Godt at Skoubo var skadet, så der kunne komme gang i scoringen. Sønderjydernes enlig mål blev scoret af Henrik Hansen på straffespark. Det ser mere end sort ud for sønderjyderne, som nu ligger sidst i Superligaen, de har ganske enkelt for smal en trup, og de må op med muldvarpeskindet, hvis de vil overleve, men de har før klaret skærerne. I denne sæson tror jeg på at det er sket med deres held. OB ser det lidt bedre ud for, men de mangler stabilitet. De har dog fået 7 point i de sidste tre kampe, så måske er OB på vej til noget stort. De kan dog hurtigt ende i den anden ende af ligaen, da jævnbyrdigheden er stor. Der er faktisk kun 6 point fra sidstepladsen til 3, pladsen.

Runden begyndte med opgøret mellem AGF og FCN, som lidt overraskende blev vundet af FCN. AGF mangler også stabilitet i deres ellers glimrende trup, men kun at hente 2 point i de seneste 5 kampe, er ganske enkelt for dårligt, og dårlige præstationer falder tilbage på træner Peter Sørensen, som jeg mener ikke er den rette træner for det ellers så ambitiøse Aarhus hold. Han (Peter Sørensen) er sikkert dygtig rent taktisk set, men det er ikke nok i moderne fodbold, der skal også andre evner til så som mandskabspleje til, og jeg er bange for at Peter Sørensen ikke evner denne færdighed, så ud med ham, for ellers kan AGF ende helt i bunden af Superligaen. Det går fremad for FCN, som har hentet 7 point i de seneste 5 kampe, men det kniber stadig med at score mål. Den ellers så utætte defensiv er begyndt at fungere bedre, men der mangler stadig en del. FCN skal altså ud at finde en god angriber, og for den sags skyld en god forsvarsspiller, men jeg tror de klarer den med hårdt arbejde.

Lørdagens kamp var mellem FCM og Randers og den endte ikke uventet uafgjort 1-1, på mål af lejesvenden Jeppe Curth og Ronnie Schwartz. FCM er ved at miste pusten, da det kun er blevet til 4 uafgjorte kampe og en sejr i de sidste 5 kampe. De er dog stadig ubesejrede, men de andre hold kommer tættere og tættere på. Der er dog stadig 6 point ned til AaB på 2. pladsen. Randers er nu heller ikke særlig stabile, og det er kun blevet til 5 point i de sidste 5 kampe, men alle slår jo alle i denne vanvittige sæson. Randers har skuffet mig en del, og burde kunne gøre det bedre.

Søndagens første kamp stod mellem FC Vestsjælland og Esbjerg fB. Kampen nedte overraskende 2-1, på mål af Bertolt og Dennis Sørensen, og for Esbjerg Jacob Ankersen. FCV klarer sig irriterende godt, men de er dog begyndt at spille mere underholdende fodbold, efter at have startet med kedeligt spil. Det er blevet til 7 point i de seneste 5 kampe, og de har Superligaens næstbedste defensiv, men mål får de ikke lavet mange af. Det er kun blevet til 14 i 12 kampe. Det går lidt op og ned for Esbjerg, som ellers kan spille flot og underholdende fodbold, men de har det svært med også at spille med i Europa League, men sådan går det ofte med urutinerede hold. De har dog fået 7 point i de sidste 5 kampe.

Søndagens anden kamp var mellem Brøndby og Viborg. Den endte 0-0. Brøndby er ellers på vej fremad, og har hentet hele 11 point i de sidste 5 kampe. Brøndby skal nok få sig arbejdet sig op i tabellen, de har fået samlet et godt hold. Viborg spiller kedeligt fodbold, og må for min skyld gerne returnere til 1. division, men det gør de sikkert ikke. De har fået 8 point i de sidste 5 kampe, og ender nok med at overleve i Superligaen

Dagens sidste kamp var mellem FCK og AaB, og den endte med en knusende sejr til FCK, som er ved at finde sit gamle jeg. De har hentet 10 point i 5 kampe, og stormer frem i tabellen, og de ender nok med med en medalje. Der er kommet bid i løverne igen, efter de i periode var lidt tandløse. AaB spiller som den nordjyske vind blæser, men det er jo et ungt og spændende hold med fremtid i. De har hentet 7 point i de seneste 5 kampe, mon ikke holdet bliver splittet efter juleferien, da AaB, som så mange andre klubber, har lidt knas med økonomien. Det er dog ikke noget nyt.

Der blev scoret 15 mål i denne runde, hvilket er 2,5 mål pr. kamp, hvilket ikke er noget at skrive hjem om.

Ugen hold 4-4-2:

Wiland – Ankersen, K. Larsen, Sviatchenko, Thomsen – Ankersen, HH, AC, Spelmann – Abdellaoue, E. Larsen

Dagens fodbold 21-10

Rundens sidste kamp i Superligaen står mellem SønderjyskE og OB. Det går ikke så godt for sønderjyderne, de ligger sidst med 11 point, men der er ikke så langt op i sikkerhed, faktisk kun tre point, men det kniber lidt med at score mål, det er faktisk kun blevet til 11 mål i 11 kampe, og det er fornærmende dårligt. Ikke nok med det er sønderjyderne igen ramt af skader. Oggesen, Gundelach og ikke mindst den vigtige Bechmann. Det ser ikke godt ud for sønderjyderne, som får det mere ned sædvanligt svært i denne sæson, men de er dog heldige at de møder ustabile OB.

Det går lidt op og ned for OB, som snart hvert eneste år regner med en medalje, men ender for det meste i bunden. De har det med at brænde mange chancer, hvor Skoubo er den store synder, men i dagens kamp brænder han ikke da han atter er skadet, måske en fordel for fynboerne. Ikke nok med de mange brændte chancer, har de også haft bøvl i defensiven, hvor der er gået for mange mål ind, hvis de vil noget i toppen af Superligaen. Deres score er på 17-17. De har 14 point, for 3 sejre og 5 uafgjorte kampe.

OB bør være favoritter, men det skulle ikke undre mig om vi får endnu en uafgjort kamp. SønderjyskE har det med at rejse sig, når det ser værst ud.

Du kan se kampen på 3 Sport 1 fra kl. 18:30

Hvis du vil have en kamp at sove lidt til, har du muligheden for at se Crystal Palace mod Fulham. Crystal Palace er slet ikke kommet i gang i denne sæson. De ligger næstsidst med 3 point, altså så en sejr og 6 nederlag, scoren på 5-13, er heller ikke noget at prale af.

Det går ikke meget bedre for deres modstander fra Fulham, som ligger nummer 17 med syv point, for 2 sejre og en uafgjort kamp. Deres score på 5-9, er heller ikke noget at skrive hjem om. Fulham kan dog med en sejr komme godt op i tabellen.

Crystal Palace skal have en sejr for ikke at hænge fast i bunden sammen med Sunderland. Selv en sejr vil ikke bringe dem op over stregen. Kampen kunne godt ende målløs, da ingen af holdene scorer rasende mange mål. Kampen kan ses på 3 Sport 2 fra 20:55.

Dagens fodboldkampe 20-10

Der er også i dag et væld af mere eller mindre gode fodboldkampe, udover de danske kampe har jeg udvalgt en enkelt, hvor der kan komme danske spillere på banen,

Dagens først kamp i Superligaen er mellem FC Vestsjælland og Esbjerg. FC Vestsjælland startede flot, men er ved at tabe pusten. De har dog stadig overrasket os alle med at de nu g´har 14 point på kontoen. De spillede dog kedeligt fodbold, men den sidste kamp jeg så dem spille, var det med rimeligt godt spil. De hat dog det problem at de ikke scorer særlig mange mål, og det kan blive deres skæbne i Superligaen, som jo er særdeles jævnbyrdig. Det skal dog siges at der ikke går ret mange mål ind hos FCV. Deres modstander fra Esbjerg spiller flot angrebsfodbold, og er med 25 mål det mest scorende i Superligaen. De har et godt hold anført af Ankersen brødrene og gode gamle HH. Esbjerg har en kamp mod Elfborg på torsdag, og det kunne godt slække lidt på koncentrationen i dagens kamp, det er set før. Ellers ville jeg vurdere Esbjerg som favoritter. Kampen kan ses på Canal 8 fra kl. 14.

Dagens anden kamp er mellem Brøndby og Viborg, og kan ses på Canal9 fra kl. 17. Brøndby havde en forfærdelig start på sæsonen, men de er ved at komme efter det, efter at havde været lidt på spillerindkøb. De har dog lidt skader, Makienok skulle være skadet, og han er en vigtig spiller for Brøndby. Viborg har også overrasket, men de spiller kedeligt. De har dog en angriber med mål i, nemlig Thomas Dalgaard med 8 mål. De har også nogle unge spændende spillere, så som Lucas Jensen og Jeff Mensah. Brøndby er stærke på hjemmebane, og bør kunne slå Viborg, men Viborg har det med at overraske.

Jeg snupper lige en kamp fra det enegelske, hvor Tottenham møder Aston Villa, som du kan se på 3 Sport 2 fra kl. 16:30. Du har her måske en chance for at se to danske spillere i aktion. For Tottenham kommer Christian Eriksen måske på banen, hvis han er kommet over sin skade. Tottenham har brug for den boldbegavede dansker, da de har lidt svært ved at få scoret, det er kun blevet til 6 mål i 7 kampe, og det er ikke på den måde der vindes titler. Dog skal det nævnes at der kun er gået 5 ind. Modstanderne fra Aston Villa er nu heller ikke kendte for de store målorgier, men har da fået scoret 9 mål i denne sæson. I det hele taget scores der ikke mange mål i de engelske kampe, og er derfor ofte kedelige at se på som tilskuere. Fatter ikke at Premier league er så højt profileret. Denne kamp kan godt gå hen og blive målløs eller en 1-1 kamp, for mål bliver der sikkert ikke lavet mange af.

Dagens sidste kamp i Superligaen er nok den mest interessante. Løverne fra FC København har været noget tandløse i denne sæson, og kan ikke rigtig få spillet til at fungere. De spiller ganske enkelt for langsomt og får ikke skabt mange chancer. Deres spillere mangler format, men nu har de haft et par uger, men om det er nok får vi se. De har en vanskelig udekamp mod tyrkiske Galatasaray på udebane onsdag aften, så den har de sikkert i baghovedet. AaB er også et af de hold der har overrasket mig en del. Med udmærket spil fra deres unge spillere, men om det er nok til at slå FCK i løvehulen er svært at sige. På en god dag vinder AaB, men har til tider udfald, så mon ikke FCK vinder dette opgør, som vises på 3+ fra kl. 19.

Dagens fodbold 19-10

Der er et væld af fodboldkampe du kan se oi dag, men det er nu ikke mange af dem der er særlig interessante. Jeg har udvalgt et par stykker som jeg ikke håber bliver for kedelige.

Dagens kamp i Superligaen er mellem FC Midtjylland og Randers FC. Det kører derudaf for FCM, som stadig er ubesejrede efter 11 runder, men der har på det sidste ikke rigtigt fået gang i scoringen, og de sidste tre kampe er endt uafgjort med en score på 3-3. Gad vide om midtjyderne er ved at tabe pusten, men de har dog stadig Superligaens bedste forsvar, men det er også mere i den anden ende den er gal, da de ikke får scoret på deres chancer. Det går endnu dårligere for Randers, som ligger i bunden af tabellen, men til trøst er der ikke ret langt op til der hvor det er sjovt at være. De har faktisk kun 2 point op til en 5. plads, så vi kan roligt sige at vi har en jævnbyrdig liga. Randers har et godt hold, og jeg er sikker på at de nok skal klare den, men de savner stabilitet. Enkelte spillere er til tider overtændte. FCM bør være favoritter i denne kamp, men det skulle ikke undre mig om det bliver endnu en uafgjort. Kampen kan ses på ses på 3 Sport 1 fra 16:30.

På Canal8 fra kl. 16 kan du se kampen mellem Real Madrid og Malaga. Det er gået noget tilbage for Malaga, Der er både skiftet træner og solgt lidt spillere, så det bliver nok ikke til en topplacering i år. Malaga har kun 9 point for 8 kampe, og der er kun 3 point ned til den absolute bund, så der skal snart findes lidt bedre spil frem. Storsatsende Real Madrid ligger i toppen af tabellen, men det var noget af en bet at de tabte på hjemmebane til lillebror fra Atletico. E har også været noget heldige med at hente sejre hjem i sidste øjeblik, og har haft dommertække, specielt i kampen mod Elche, lugtede det fælt. Real Madrid har det med at undervurdere de lavere rangerende hold, og det kan Malaga håbe på de gør.

I Serie A kan du se opgøret mellem AC Milan og Udinese på Canal8 kl. 20:45. Det går i vanlig stil dårligt for Milan i starten af sæsonen, og i år har de også startet skidt, men de er i en opbygningsfase, så de skal nok komme igen. De har spillet 7 kampe, har vundet 2 og spillet 2 uafgjort, så der er jo stadig 31 kampe der skal spilles, så der kan stadig nå at ske ting og sager i Serie A. Modstanderen fra Udinese går det heller ikke meget bedre med, da de kun har vundet tre og spillet en uafgjort, hvad deres undskyldning er ved jeg ikke, men de plejer ellers at være med i toppen, men pengene er ikke så store som de har været i Italiensk fodbold. Vi har jo ellers altid sagt at der ikke scores nok mål i Italiensk fodbold, men de var i snit 2,96 mål pr. kamp, og det er ganske fornuftigt. Til sammenligning scores der i Premier League 2,31 mål pr. kamp, så kig bare lidt Serie A.

Lad os slutte med en kamp fra det spanske, hvor Espanyol tager imod topholdet Atletico Madrid. Espanyol har klaret sig rimeligt i de første 8 kampe, hvor det er blevet til 3 sejre, to uafgjorte kampe og 3 nederlag, med en score på 11-11. De er stærke på hjemmebane, hvor de har hentet 7 af deres 11 point. Deres modstander fra Madrid har vundet alle deres kamp. I det hele taget har de overrasket mig med flot fodbold, og de har Primera Divisions topscorer, nemlig Diego Costa med hele 10 mål. Jeg troede ellers at de ville få problemer efter salget af en vis Falcao, men det hul er mere end udfyldt med en god og stærk angriber på 1,88 m. Atletico bør være favoritter til at vinde kampen, de har virkelig gang i noget spændende.

Der er masser af andre kampe fra Spanien og England, men de er alle ikke lige meget ved, med mindre du skal have en lille morfar.

Dagens fodbold 18-10

Så er der gang i fodbolden igen, efter en landsholdspause.

I Superligaen tager vi nu fat på de sidste 7 runder inden vinterpausen. Dagens kamp er mellem top og bund. AGF møder bundholdet FC Nordsjælland. Begge hold sluttede med en uafgjort kamp. AGF var noget heldige med at få uafgjort mod Randers. Håber for AGF at de kan finde en vis stabilitet frem, og få lukket hullerne i forsvaret, for de har Superligaens dårligste. De scorer ganske fornuftigt i angrebet. Nu skriver jeg tophold om AGF, hvilket de har spillerne til, men ikke moralen og sammenholdet. Der er heller ikke mange point ned til den kedelige ende af tabellen, faktisk kun 4 point ned til SønderjyskE, som ligger næstsidst. FC Nordsjælland ligger fortjent sidst, for de har spillet dårligt og langsomt fodbold, men patienten er i bedring. Dog er jeg ikke sikker på om den gode Hjulmand når det, men den lange vinterpause kunne måske blive redningen for FCN, for i foråret skal der spilles 15 kampe så det er ikke umuligt for FCN. I dagens kamp får de det svært, hvis AGF har en af sine gode dage, men hvis de atter spiller under niveau, kan vi godt få en udesejr her eller en uafgjort. AGF bør kunne køre den sikkert hjem. se kampen på 3 Sport 1 fra kl. 18.

Der er topopgør i Serie A, hvor Roma møder SSC Napoli. Her er det nummer et mod nummer to. Rom har fejet al modstand til side, og har endnu ikke sat point til. Sidst gik det ud over Inter, som blev besejret på San Siro med hele 3-0, hvilket betød sæsonens første nederlag til den stolte klub fra Milano. De har efter 7 kampe en imponerende målscore på 20-1, det er faktisk kun Parma der har scoret imod dem. Dagens modstander fra Napoli er også ubesejrede, men har et uafgjort resultat og det var mod bundholdet Sassuolo. Den gode Rafael Benitez har virkelig fået sat skik på Napoli, og så er der jo også handlet lidt ind, som har forstærket holdet. Om de er gode nok til at kunne slå romerne, får vi at se på Canal8 fra 20:40.

Du kan også se et opgør fra den franske liga, hvor Nice tager imod Marseille. Er nu ikke så glad for den franske liga, da de to kampe jeg har set, har været kedelige og der bliver også kun scoret 2,32 mål pr. kamp, og det er ikke publikums venligt. Hvis du virkelig gider at se kampen, som sikkert ender 0-0, starter den kl. 20:50 på 3 Sport 1.

Dagens fodbold 17-10

Der er i aften da lidt fodbold, og det er kampen mellem AC Horsens og HB Køge, som du kan se på 3 Sport 1 fra kl. 18:15.

Der er gået lidt grus i Horsens maskineriet efter to uafgjorte kampe mod bundhold. Først 2-2 mod bundproppen Marienlyst, efter at have ført med 2-0, og derefter 3-3 mod et andet bundhold AB, efter at have været foran med 3-1. Træner Mølby må huske at forklare sine spillere at en kamp altså varer 90 minutter. Det er noget som kunne tyde på at spillerne i Horsens helt har glemt det. Alligevel ligge Horsens på en 2. plads, men der er kun 2 point ned til Lyngby og 3 til Vejle, så der skal koncentration på nu, hvis de gerne vil tilbage i Superligaen.

HB Køge er også med i topstriden, men har tabt pusten efter først at spille 1-1 mod Brønshøj, som just ikke er frygtindgydende, og er et af de hold der skal besejres, hvis man vil være med i toppen. I sidste kamp stod den på et nederlag til topholdet Hobro (havde aldrig drømt om at skulle skrive topholdet Hobro, virkelig en kæmpe overraskelse), hvor Køge tabte med 2-0. Køge har lidt problemer med at få scoret nok mål så det må klubben arbejde lidt mere med. De spiller ellers pænt fodbold, men er for ineffektive. De scorer faktisk kun 1,17 mål pr. kamp, og det rækker ikke til at kunne spille med i toppen, men forsvaret lukker ganske pænt ned, da der kun er blevet scoret 1,08 mål imod dem.

Horsens skal vinde denne kamp ellers begynder de andre tophold at komme for tæt på, men for os tilskuere er det rart med lidt spænding. Mange nedrykkere har det ofte svært i starten, da de ofte undervurderer deres modstandere, og modstanderne gerne vil slå en nedrykker. Den danske 1. division er slet ikke dårlig. Der er helt klart mange spillere der nemt kunne begå sig i Superligaen.

Jeg tror at Horsens vinder denne kamp, med mindre der er sket mirakler i Køge og omegn.

Dagens fodbold 15-10

Så er det dagen, hvor det afgøres, hvem der skal med til VM. De bedste toere skal også findes, og der ser det mere end sort ud for Danmark, hvis vi i det hele taget bliver nummer to. Bulgarien kan nemlig med en sejr næsten være sikre på andenpladsen, med mindre danskerne scorer en hulens masse mål, og det er der vi ikke har været skarpe nok. Vi har faktisk kun scoret 1,22 mål pr. kamp, og det er ganske enkelt ikke godt nok. Vi skaber ellers chancerne, men det kniber foran mål.

Danmark møder Malta i Parken, en kamp du kan se på TV2 med start kl. 20:15. Olsens drenge har skuffet fælt i denne kvalifikations turnering, så mon ikke de i det mindste vil prøve at spille en gang seværdig bold, til forandring. De gjorde det fornuftigt imod italienerne i store dele af kampen, og Malta burde være en overkommelig modstander. På den anden side er der ikke meget at spille for, da løbet jo er kørt.

Der er stadig spænding i enkelte grupper. I gruppe D er Holland videre, mens Tyrkiet, Rumænien og Ungarn kæmper om at blive nummer 2. Både Rumænien og Ungarn har lette modstandere, mens Tyrkiet møder Holland, som sikkert stiller med et b-hold.

I gruppe E kæmper Island og Slovenien om at blive toer. Her har Schweiz kvalificeret sig. Island møder Norge, og Slovenien møder Schweiz, begge hold spiller på udebane, så her er der spænding.

I de andre grupper er der enkelte slagsmål om hvem der bliver nummer et og to.

Hvis du ikke gider at se Danmark spille, kan du på 3 Sport 2 se Norge mod Island kl. 20, men Norge plejer just ikke at spille det mest underholdende fodbold, mens det er imponerende at Island klarer sig så godt.

På 3 Sport 1 kl. 20:45 han du se kampen mellem Sverige og Tyskland. Tyskland er suveræn vinder af gruppen, mens Sverige bliver nummer to, så her er der kun æren at spille om. Sidste gang de to hold mødtes, blev det en vanvidskamp som endte 4-4. Svenskerne havde været bagud med 4-0, men fik udlignet i det 90. minut til 4-4, sikken en moral det hold må have. Så her har tyskerne noget at hævne.

Der er en del andre mere eller mindre interessante kampe som Frankrig mod Finland på Canal8 kl. 21, hvor der ikke er så meget at spille om, men vi skal jo støtte vores hold i modgang og medgang. Det ville dog være rart med lidt mere medgang, det har der ikke været meget af i denne kval turnering

Dagens fodbold

Der er topopgør i 1. division mellem HB Køge og Hobro, en kamp som du kan se på 3 Sport 1 fra kl. 18:45.

Køge har vist ret så svingende præstationer, men de kan spille flot fodbold men deres bundniveau er for lavt. Den ene uge vinder de over et tophold, for så ugen efter at tabe til et af de mindre gode hold. De har en god spillertrup med spændende spillere, men den er måske lidt for smal, det er jo spare tider for mange klubber. Køge har 18 point for 11 kampe. De har vundet 5, spillet 3 uafgjort og tabt 3. deres score er på 14-11. De scorer ikke mange mål, men der går heller ikke mange ind mod dem. De scorer 1,27 mål pr kamp, oh de indkasserer 1 mål pr. kamp. Der skal mere gang i scoringen, hvis de vil være med i toppen.

Hobro har for mig været den helt store overraskelse. De overlevede med nød og næppe sidste sæson i 1. division, og nu ligger de på en oprykningsplads, hvem havde lige set den komme? Jeg har set dem spille et par gange, hvor de ikke på nogen måde har imponeret mig. Bevares de står godt i forsvaret og har nogle giftige omstillinger, men det er ikke den slags fodbold der efter min mening skal belønnes, men det virker. Deres hold består fortrinsvis af unge spillere krydret med nogle mere rutinerede spillere, faktisk et spændende hold, som jeg tror der er meget i, men de får de ikke lov til at vise, da der går for meget taktik i det hele. Hobro har 25 point for 11 kampe, med 8 sejre, 1 uafgjort og to nederlag, deres score er på 23-14, hvilket er godkendt. De scorer i snit 2,09 mål pr. kamp, og lukker 1,27 mål ind.

Jeg tror her på en meget lige kamp, som jeg håber Køge vinder, da det ville øge spændingen i toppen af 1. division. Desuden kan jeg heller ikke lide den måde Hobro spiller på. Se kampen, for 1. division er slet ikke så dårlig.

Dagens fodbold 13-10

Hvis du absolut ikke kan undvære fodbold, er der en enkelt kamp fra den danske 1. division, som kan ses på 3 Sport 1 fra kl. 15:45. Den danske 1. division er slet ikke så ringe, da der her er en del Superliga spillere, som enten er udlejet eller blevet sparet væk. Dagens kamp er mellem AB og nedrykkerne fra AC Horsens. AB ligger og roder rundt i bunden af 1. division, og får det sikkert svært. Efter 11 kampe, har de vundet 3, spillet tre uafgjort og tabt 5. Deres score er på 13-20. De scorer ganske enkelt ikke nok mål, og forsvaret lukker ikke godt nok af

Det går lidt bedre for Horsens, men de er ikke helt så suveræne som jeg ellers troede de ville blive i denne sæson. De har sikkert undervurderes deres modstandere, og modstanderne vil gerne slå en nedrykker. De ligger dog nummer to, med 7 vundne kampe, 3 nederlag og 1 uafgjort kamp i sidste runde mod bundproppen Marienlyst, ganske enkelt ikke godt nok. Deres score er på 26-17, hvilket er mere end godkendt.

Mon ikke Horsens tager sig sammen, og tager en sejr med hjem til det jyske, de har mandskabet til det, hvis eller træner Mølby kan få pustet lidt gejst i spillerne ellers kunne de godt risikere at sætte point til igen.

Farvel VM

Danmark mod Italien

Danmark har fået en tidlig julegave fra Armenien, som besejrede Bulgarien, så nu er det op til Olsens drenge, om de vil med til VM eller ej.

1. halvleg

Danskerne begyndte med et godt pres, men italienerne overtog efterhånden mere af spillet, og spillede bolden fornuftgigt rundt. Danskerne formåede ikke at skabe chancer, mens italienerne havde en ½ chance, som forsvaret klarede. Det tætteste var et frispark fra Eriksen, som lige sneg sig forbi stolpen. Der var en del boldtab, og det udnyttede italienerne i det 28. minut, hvor de bragte dig foran med 1-0, på et flot mål af Osvaldo. Derefter lukkede italienerne helt ned med klasse forsvarsspil. På trods af at danskerne havde bolden meget, havde italienerne kontrol over kampen, og lå og lurede på omstillinger. De danske kanter blev også dygtigt lukket ned med dobbelt markeringer. Jeg skulle lige til at brokke mig over den uskarpe og rustne Bendtner, men så i det 45. minut udlignede Bendtner til 1-1. Så kom der liv i Parken igen.

Ellers var det danske spil langsomt, og der var for mange boldtab. Der manglede også genpres fra holdet. Der blev altså også givet for meget plads på midtbanen, og det kan blive fatalt i 2. halvleg. Der skal mere fart over feltet, og spilles mere direkte.

2. halvleg

Braithwaite, som havde spillet en skuffende 1. halvleg, blev udskifet med Emil Larsen fra halvlegens begyndelse. Der var stadig mange boldtab, og italienerne skabte flere farlige situationer. I det 55. minut sparkede Eriksen et frispark på stolpen, den dreng har altså en gudsbenådet sparketeknik.

Så blev der ellers presset på fra danskernes side, og efter et hjørnespark stod stolpen atter i vejen, efter et godt skud fra Bjelland. Der blev vist godt dansk spil i denne periode, det bedste jeg har set længe fra et dansk landshold. Helt fortjent var det igen den fortabte søn, Bendtner der på hovedstød bragte Danmark foran med 2-1, på genialt opspil af Eriksen og Krohn-Dehli.

Så var det italienernes tur til at presse på, og sætte tempo, og i overtiden fik italienerne udlignet til 2-2, på mål af Aquilani i overtiden, øvvvvvv. Surt, men det var mod en god modstander.

Nu ser det mere end svært ud, og vi må nok indse at VM er meget langt væk. Det var dog den bedste præstation fra et dansk landshold i lang tid. Og så til Bendtner, scorede to mål med hovedet, og det er just ikke hovedet han har brugt mest i den sidste tid. Efter min mening var der ingen af spillerne der faldt igennem, alle præsterede deres bedste. Men alligevel et stort øv.

Dagens fodbold 11-10

Så er det dagen, hvor Danmarks skæbne afgøres. Kommer vi med til VM i fodbold næste år eller ej.

I den første kamp mellem Armenien og Bulgarien kan det måske afgøres. Bulgarien skal sætte point til i deres to sidste kampe., hvis danskerne vil have den forjættede 2. plads, som måske giver en kvalifikationskamp. Spørgsmålet er nok nærmere, har Danmark niveau til et VM? Jeg mener vi har spillerne til et VM, men ikke træneren, han er for længst overskredet sidste salgsdato. Nå, men Bulgarien har 13 point på 2. pladsen, og har faktisk kun tabt en kamp, spillet 4 uafgjort og vundet 3. de har en god score på 13-6. Armenien har ikke det store at spille for, kan dog i teorien ende på en 2. plads, men de møder Italien i sidste kamp. Kampen kan du se på 6eren kl. 17.

Så til Parken, hvor det danske hold er oppe til eksamen. De møder frygtindgydende Italien, som fortjent allerede har sikret sig 1. pladsen. Spørgsmålet er hvor stærkt de stiller mon ikke de lader nogle af de bærende kræfter få en fridag? Alligevel får Danmark det svært, på trods af de fleste af vore spillere spiller kampe, undtagen Bendtner, som også er til eksamen. Hvis Olsen og Bendtner flopper i morgen, bør det være slut med Olsen. Bendtner skal bare finde et sted, hvor han ikke hele tiden er på bænken, men fjolset går efter pengene, hvilket der måske ikke er noget at sige til. Om han er berettiget til landsholdet skal han bevise. Olsen har det med at stirre sig blind på både taktik og spillere. Kampen starter og vises på TV2 fra kl. 20:15.

I gruppe H, hvor der er spænding til det sidste, mødes England og Montenegro. England ligger nummer 1. med 16 point, ubesejrede og en score på 25-3. nummer to er Ukraine med 15 point og en score på 19-4, nummer tre er Montenegro med 15 point og en score på 15-8, mens Polen er nummer 4 med 13 point og en score på 18-9. Her er intet afgjort, men efter aftenens kampe, kan der være sat lidt på plads, da Ukraine møder Polen på hjemmebane. England skal vinde mod Montenegro og Polen i deres sidste kam, ellers kan de ende med Sorteper, men det bør de ikke gøre, da holdet ser fornuftigt ud, men det er jo fodbold, og alt kan ske. Kampen mellem England og Montenegro sendes forskudt på 6eren fra kl. 22.

Til natmad kan du se 2. halvleg af Spanien mod Hviderusland. I gruppe I ligger Spanien nummer 1 med 14 point ubesejrede og en score på 10-2, men Frankrig også har 14 point og en score på 12-6, men de har spillet en kamp mere. Spanien møder Georgien den 15-10, og er må næsten vinde puljen ellers skal der gå meget galt. Spanien ville ikke være sjov at møde i en play-off kamp, men det bliver nok Frankrig. 2. halvleg vises på 3 Sport 1 fra 22:45.

Der er en del andre kampe, men har valgt dem der ser ud til at være de mest interessante, men ellers må du i gang med at zappe mellem 3 Sport 1 og 2, Canal8 og 6eren.

 

Status over Superligaen efter 11. runder

Den sidste kamp i 11. runde mellem FC Midtjylland og FC Vestsjælland, blev spillet her til aften, og endte noget ufortjent 2-2. FCV spillede overraskende godt, og prøvede at skabe kampen, men det var FCM som gik til pause med en føring på 1-0 på et flot mål af Juelsgård. I anden halvleg blev det til 2-0 på et mål af Hedinsson. Så mente FCMs Sviatchenko at der skulle spænding ind i kampen, da han lavede et flot selvmål i det 82. minut. Inden da fik Izunna præsenteret sit andet gulekort, og derfor sendt i bad. Det gule kort var lidt hårdt dømt. I overtiden fik FCV udlignet på et mål af Dennis Sørensen til slutstillingen 2-2. FCV spillede overraskende godt i aftenens kamp, mens FCM virker som om de er ved at tabe pusten. FCM har ellers været den store overraskelse, og er stadig ubesejrede, hvilket er flot, men der skal flere sejre på kontoen, hvis de vil helt til tops. De har vundet 6 og spillet 5 uafgjort. Deres score er på 20-10, hvilket er ok.

Aab ligger på andenpladsen, og spiller noget ujævnt, men det er jo et ungt hold med et kæmpe talent, dygtigt ledet af Kent Nielsen. De har 18 point, vundet 5 kampe, spillet tre uafgjort og tabt tre. Deres score er på 17-13, hvilket ikke er imponerende. De kan spille pænt fodbold, men som sandelig også kedelige taktiske kampe.

Esbjerg er den helt store overraskelse i 2013, de spiller endnu bedre efter de har fået ny træner, Niels Frederiksen. De spiller også med i Europa League, hvor de klarer sig rimeligt. De spiller underholdende bold, anført af brødrene Ankersen, men dem får vi nok ikke lov til at beholde i Superligaen. Esbjerg ligger på 3. pladsen med 17 point, for 5 sejre, 2 uafgjorte kampe og 4 nederlag. Deres målscore er på 25-16, dejligt med et hold som scorer mål, og spiller offensivt. Det er det vi som tilskuere vil se.

Og så til Viborg….. den bedst placerede oprykker på en overraskende 4. plads med 16 point. Viborg er et kedeligt spillende hold, som gerne må sendes retur til 1. division, men de har Thomas Dalgaard, og han kan lave mål. 8 af slagsen er det blevet til af Superligaens topscorer. De har vundet 4 kampe, spillet 4 uafgjort og tabt 3. Deres score er på 18-17. de skal snart til at spille lidt mere spændende bold. Sidst jeg så dem spille faldt jeg i søvn, og det sker næsten aldrig til en fodboldkamp.

På 5. pladsen har vi AGF, som har en masse gode spillere, men ikke et godt hold. Træneren har meget bøvl med at få dem sat rigtigt op til kamp, for de kan vinde over alle hold i Superligaen, men de har et meget lavt bundniveau, og kan derfor også tabe til alle. De har 15 point for 4 sejre, to uafgjorte og 4 nederlag. Deres score er på 18-19, hvilket ikke er godt nok. De har Superligaens dårligste forsvar, fy.

Så skal vi på Fyn, hvor OB hvert år siger at de vinder et eller andet, bevares de begyndte da ganske fornuftigt, men så gik det ellers ned af bakke, inden de fik rette skuden på igen i de sidste to kampe. Desuden fik de også en målmand uden sæbehandsker. Toppel har skabt sikkerhed i forsvaret. OB har 14 point på 6. pladsen, vundet tre, spillet 5 uafgjort og tabt 3. Deres score er på 17-17. Jeg tror nu ikke på OB som tophold, men de rykker sikkert heller ikke ned, med mindre de sælger Falk og Larsen. Bare de holder Jesper Christiansen fra målmandsposten, skal det nok gå.

FC Vestsjælland ligger nummer 7 med 13 point, og har klaret sig overraskende godt. De har spillet ret kedeligt, men i aftenens kamp var det som at se et helt andet hold, respekt for det. De har vundet 3 kampe, spillet fem uafgjort og tabt 3. Scoren er på 12-14, hvilket ikke er noget at prale af. Fint nok med kun 14 mål scoret imod dem, men kun selv at score 12 mål er ikke godt nok. De kan få det svært, men de har nogle gode spillere, eksempelvis Lumb som er landsholdsklar. De ender sikkert i nedrykningspillet.

Løverne uden bid ligger nummer 8 med 13 point, hvilket er helt ok, da de har spillet langsomt og kedeligt. De har ikke de spillere med format, som der skal til, hvis de vil være med fremme i Europa. De har fået Ståle tilbage, men han er kommet på overarbejde. Han har dog fået dem over stregen, men det bliver ikke til et mesterskab, med mindre der bliver købt godt ind, og det er ikke nok kun med en enkelt spiller, men mindst en i hver kæde.

Så til det andet storhold fra Sjælland, nemlig Brøndby på en 9 plads med 13 point. De begyndte forfærdeligt, men har på det sidste spillet ret godt fodbold, og ender sikkert i top 5. De har nemlig reageret, og fået købt godt ind med flere gode navne og spillere. Sidst har de gaflet Kanibalen, så det ser godt ud på Vestegnen. De skal dog til at score flere mål på deres chancer, men det skal nok komme.

Så til Randers på 10. pladsen også med 13 point. De har skuffet fælt, og er for svingende, men de kan trøste sig med at der ikke er langt fra top til bund, så de kan hurtigt bevæge sig op i tabellen eller længere ned. De har ellers en godt scorende Schwartz, ham skal bare huske at tage hjernen med i kampene, for han laver ind imellem nogle tåbelige ting, som koster for holdet. Randers har en score på 15-18. der skal lukkes bedre ned i defensiven, og scores flere mål.

Så er vi under stregen, og på en 11. plads finder vi SønderjyskE med 11 point. De befinder sig hvert år i bunden, og overlever. I denne sæson tror jeg ikke på de overlever. De har haft mange skader, og har en smald trup, og de scorer ikke nok, 11 mål i 11 kampe er ganske enkelt nok til overlevelse. Og når der så går 18 mål ind, er den helt gal. De har ellers Superligaens bedste målmand, men han kan jo ikke klare det hele selv.

Og så til bundproppen fra FC Nordsjælland med 9 point. Det kan vel ikke undre nogen at de loigger sidst. De har jo solgt ud af de bærende kræfter. Den er helt gal i defensiven, men i angrebet er det ikke meget bedre, når der kun er scoret 10 mål, her skal der forstærkninger til. Der er ikke købt godt nok ind. Den gode Hjulmand kæmper mod tiden for at bygge et nyt stærkt hold op. Om han når det ved vi ved engang i det nye år, men godt ser det ikke ud. De har kun vundet to kampe. De har dog hentet 4 point i de sidste to kampe, men har dog hentet 4 point i de sidste to kampe, og der er ikke langt op til sikkerheden.

Det er i det hele taget en meget jævnbyrdig og spændende Superliga, men der jo to hold der skal ud, men det er svært at spå om på nuværende tidspunkt.

Her er rundernes hold:

Skender – Ankersen, Sviatchenko, Kure, Juhlsgaard – Borring, HH, Sloth, Emil Larsen – Makienok, Dalgaard

Dagens fodbold 7-10

Inden der udbryder fodboldtørke, da der er landholdspause, skal vi lige have færdigspillet 11. runde.

Du kan se opgøret mellem FC Midtjylland og FC Vestsjælland på 3 Sport 1 fra kl. 18:30 med kampstart kl. 19. FCM er stadig ubesejrede, og har Superligaens bedste forsvar, hvor der kun er gået 7 mål ind i 10 kampe, hvilket er ganske flot. I angrebet er det kun blevet til et mål i de sidste to kampe, så er der ved at være scoringskrise i FCM? I netop denne kamp må de gerne score mange mål, da jeg ikke er vild med FCV, specielt ikke efter deres sidste kamp mod Viborg, som de heldigvis tabte. FCV vil ikke ret meget, og kan ikke skabe en kamp. Og når så to hold mødes som spiller på samme måde bliver det kedeligt. Jeg faldt i søvn til denne langgaber, men vågnede op et par minutter før de to mål fra Viborg. Det skulle ikke forbavse mig om FCV henter point på heden, da FCM vil prøve at skabe kampen, og FCV derfor kan leve på omstillinger. Jeg håber inderligt på en FCM sejr, da dårligt spil ikke skal belønnes. Det er jo som at se italiensk fodbold før i tiden, den slags vil vi ikke have tilbage.

Dagens fodbold 6-10

Der er et væld af mere eller mindre interessante fodboldkampe i dag.

Vi starter med Superligaen, som ikke er så dårlig endda. Esbjerg møder OB, en kamp som vises på 3 Sport 1. Esbjerg er vel pt. Danmarks bedste hold. De mødte dog deres overmand i Salzburg i torsdagens kamp, men klarede sig dog hæderligt. Esbjerg er Superligaens mest scorende hold med 24 mål. Altså et snit pr kamp på 2,4. Det ser ikke helt så godt ud for OB, som dog fik uafgjort i deres sidste kamp. De lukker for mange mål ind, og brænder for mange chancer. deres målgennemsnit pr kamp er 1,4. Fordelen for OB er om torsdagens kamp stadig sidder i benene på Esbjerg. Alligevel tror jeg på en Esbjerg sejr.

Den næste kamp er mellem AaB og Viborg, so du kan se på Canal8 fra kl. 15. Her er det nummer tre mod fire. AaB spillede sidst en langgaber mod AGF, som endte 0-0. Viborg vandt 2-0 over FCV også i en dårlig og kedelig kamp. Kan absolut ikke lide den måde Viborg spiller på. Håber på en AaB sejr, da de for det meste spiller lidt mere underholdende, og de bør kunne slå Viborg.

Så skal vi til Parken, hvor FCK spiller mod SønderjyskE. FCK fik høvl i Madrid, men klarede sig hæderligt. De tabte deres sidste kamp mod ærkerivalerne med 3-2. FCK spiller ikke ret godt, men det har en årsag, da de ikke har spillerne til at kunne gøre det bedre. Sønderjyderne gør det nu ikke meget bedre, men sådan er det jo hvert år, FCK bør kunne køre en sikker sejr hjem. kampen vises på Canal9 fra kl. 17.

Dagens sidste kamp i Superligaen står mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF. Bundproppen fra FCN fik endelig sin anden sejr i den nye sæson, og der var da fremskridt at spore, men med det hold, kommer de sikkert til at spille med om nedrykningen. Ni mål i 10 kampe er ganske enkelt ikke godt nok, og når der så ryger 17 ind er den jo helt gal. Brøndby har derimod reageret, og fået købt fornuftigt ind. De har vundet de sidste tre kampe, og spillet bliver bedre kamp for kamp. De bør kunne køre en sikker sejr hjem, med mindre der er sket et mirakel med FCN. Se opgøret på 3+ frs kl. 19.

Der er også garanti for danske spillere i aktion, nå du på Canal8 kan se opgøret mellem Ajax og Utrecht fra 12:30. Vi kan godt sammenligne Ajax med FCN, da begge klubber har solgt vigtige spillere, uden at få købt gode forstærkninger. Dog ser det lidt bedre ud i tabellen for Ajax, som er 4 point efter førerholdet fra Twente på en fjerde plads. Utrecht ligger i bunden af den hollandske lig, og har ikke fået den bedste start, men har dog fået samlet 9 point sammen i deres første 8 kampe. Ajax er store favoritter til at vinde kampen, men holdet er for svingende, så alt kan ske.

Der er lokalopgør i London, hvor Tottenham tager imod West Ham. Tottenham og Christian Eriksen er begyndt godt i det Engelske, og er med i toppen af ligaen på en 4. plads. Der er dog ikke rasende meget scorende, da det kun er blevet til 6 mål i seks kampe, til gengæld er der kun gået 2 ind, så vi har her en stærk defensiv. West Han ligger under stregen, og har kun vundet en kamp, og spillet to uafgjort. Deres score er på 4-5, hvilket ikke er noget at prale af. Hvis Tottenham vil noget i toppen, er det en kamp som skal vindes.. du kan se kampen på 3 Sport 2 fra kl. 17.

Så snupper vi lige en topkamp fra Serie A, hvor storklubberne Juventus og AC Milan mødes. Juventus er kommet rimeligt fra start, og ligger på en 3. plads ubesejrede. Deres score er på 11-4, hvilket er ganske fornuftigt efter 6 kampe. Det kniber lidt mere for Milan, som er meget svingende i deres præstationer. Problembarnet Balotelli har atter dummet sig, og har karantæne. Så hvem skal score målene for Milan, da der også er skader? Juventus bør kunne spille sig til en sejr på hjemmebane, da Milan pt. er vingeskudte. Se opgøret på Canal8 fra kl. 20:45.

Der er topkamp i den franske liga mellem nummer to og tre, hvor Marseille tager imod Paris Saint Germain. Begge hold er kommet godt fra land, og har scoret 12 mål i 8 kampe. Marseilles har dog tabt en kamp, hvorimod PSG er ubesejrede. PSG har nogle fantastiske spillere, men det kniber lidt med spillet og koncentrationen ind imellem. Jeg tro dog på at de tager sig sammen, og vinder kampen. Opgøret vises på 3 Sport 2 fra kl. 21.

Vi slutter dagen i det spanske med kampen mellem Bilbao på 5. pladsen og Valencia på 6. pladsen. Bilbao er stærke på deres hjemmebane, og har endnu ikke tabt der, men Valencia ikke er det stærkeste udehold, hvor det er blevet til en sejr og to nederlag, Valencia begyndte ikke sæsonen alt for godt, men er kommet godt med igen. Jeg tror på en meget lige kamp, med Bilbao som små favoritter. Se dette spændende opgør på Canal9  fra kl. 21.

Der er mange andre kampe du kan se, men disse er nogle af de bedre, og af dansk interesse.

Dagens fodbold 5-10

Der er en del fodbold at kigge på i dag, så jeg har udvalgt lidt guf.

I Superligaen er der et jysk opgør mellem Randers og AGF. Det kører ikke for Randers som stille og roligt dumper ned gennem tabellen. De er ganske enkelt for svingende. Deres sidste kamp tabte de til bundproppen FCN, og de spiller dårligt. Så der skal andre boller på suppen, hvis de vil noget i denne sæson, men mon ikke snart der gang i Ronnie Schwartz igen. Han virkede noget uskarp efter sin karantæne, og måske for overtændt. Randers ligger på 8. pladsen, men kan nemt dumpe endnu længere ned, hvis de ikke snart kommer lidt i gang, også med at forsvare. Der er gået for mange mål ind, hvilket målscoren på 13-16 beviser. Det går ikke meget bedre for modstanderne fra AGF, som kun har hentet 1 point i de sidste tre kampe. de kan spille flot fodbold, hvis de er i humør til det. Det er som om de kniber lidt med motivationen ind imellem. Det kniber også for deres defensiv, målscoren siger 16-17, og det er ikke godt nok, hvis de vil være med helt fremme. Jeg tror på en meget lige kamp, med et lille plus til Randers, med mindre AGF har en god dag, for så kan de slå alle. Kampen vises på 3+ fra kl. 17.

Der er topkamp i det engelske mellem Man C og Everton på 3+ fra kl. 13:45. Man C er et mærkeligt hold. De har en masse højtbetalte stjerner, men de yder ikke altid maksimalt. De er ganske enkelt for svingende i deres præstationer. Det skal dog siges at de jo har fået ny træner. De ligger på en 7. plads efter de første 6 kampe, med en score på 14-7. Everton er det eneste hold i Premier League som er ubesejrede, og man må sige at de gør det godt, efter de har mistet træner og spillere. De ligger nummer 4 med en score på 9-6. Denne kamp burde Man C kunne vinde, men man skal ikke undervurdere Everton.

Fra Serie A er der klassisk topopgør mellem Inter og Roma, som du kan se på Canal8 kl. 20:45. Inter er stadig ubesejrede, og har spillet ret godt. Når man ser på deres trup, er der ikke rasende mange italienere, men et stor blandet flok udlændinge. Truppen er et godt miks af unge og mere rutinerede spillere. Et spændende hold at følge, de har jo også Patrick Olsen i truppen. Roma har fejet al modstand væk. & sejre i seks kampe, og en score på 16-1, værsgo at skyl. Roma trup består mest af garvede og rutinerede spillere, så de har en god chance for at slå Inter på San Siro, men det er en vanskelig opgave for romerne. Inter bør være favoritter, men man kunne godt forestille sig en lidt for taktisk og kedelig kamp. Italiensk fodbold er eller ikke længere kedelige kampe, der scores faktisk 2,97 mål pr. kamp, mens der i Premier League scores 2,27 mål pr. kamp, så se endelig italiensk fodbold, det er ikke så kedeligt.

Og så til min yndlings liga, Premiera Division, for her spilles for det meste flot og godt teknisk fodbold, og det er kun blevet bedre efter at Mourinho er dampet af til England. På 6eren kan du kl. 22 se kampen mellem Barcelona og Valladolid. Barcelona har gjort rent bord med 7 sejre i syv kampe, og en score på 24-5, sådan. Messi er dog skadet, og den lille fyr har stor betydning for holdet, men de har Neymar. Ham er jeg ikke så glad for. Bevares han er en dygtig spiller, men han har lidt unoder der skal rettes på. Der er for meget skuespiller i fyren, og det er ikke sympatisk. Han skulle hellere koncentrere sig om at spille bold. Deres modstander fra Valladolid, ligger i den tunge ende af tabellen, med 6 point for syv kampe, og en score på 6-9. De får det mere end svært mod Barca. Jeg tror på en sejr til Barca, men kan jo aldrig vide, for det er altså et andet hold uden Messi.

Dagens fodbold 4-10

Der er et par kampe fra den spanske Primera Division. Spansk fodbold kan varmt anbefales, da der her vises fine tekniske detaljer, og ikke så fysisk betonet spil som i den engelske liga.

Den første står mellem Villarreal og Granada. Oprykkerne fra Villarreal har klaret sig overraskende godt i de første 7 kampe. de ligger nummer 4 med 14 point. De har vundet 4, spillet 2 uafgjort og kun tabt en kamp. Det var i sidste runde til Real Betis. De har en målscore på 12-7. Holdet består af en blanding af unge og ere rutinerede spillere. De har ikke de helt store funklende stjerner. De scorer ganske fornuftigt, nemlig 1,71 mål pr. kamp. Modstanderne fra Granada ligger nummer 12 med 8 point. De har vundet 2, spillet to uafgjort og tabt tre. Mål scorer de ikke mange af, det er kun blevet til 5, men til gengæld går der heller ikke mange ind. Der er kun scoret 5 mål imod dem. Så jeg tror ikke vi skal vente et målorgie i denne kamp, da Granada kun scorer 0,71 mål pr kamp. Det kan blive fatalt for Granada, hvis de ikke får nettet noget mere. Kampen vises på Canal8 fra kl. 20.

Den anden kamp er også på Canal8 fra kl. 22, hvor opgøret mellem Malaga og Osasuna vises. Mange af de fremtrædende spiller i Malaga er rejst, så Bernd Schuster er på noget af en opgave, med at få bygget et nyt hold op som kan opnå topplaceringer i ligaen. Malaga ligger nummer 10. De har vundet 2 kampe, spillet tre uafgjort og tabt to. De scorer 1,57 mål pr kamp. Det ser ikke godt ud for Osasuna som ligger næstsidst med tre point. De har kun formået at vinde en kamp over oprykkerne fra Elche, og tabt 6. Målscoren er på 5-13, hvilket er elendigt. Mon ikke at Malaga vinder denne kamp sikkert, med mindre der er sket et mirakel med klubben fra Pamplona.

Dagens fodbold 3-10

Der er lidt forskelligt fodbold i dag, men mest fra Europa League, hvor Esbjerg skal i ilden.

Der er også en enkelt kamp i den danske 1. division. Her spiller Fredericia mod overraskelsen fra Hobro. Fredericia har ikke fået den bedste start på sæsonen, men de slog da SønderjyskE i pokalen. De har vundet tre kampe, spillet tre uafgjort og tabt 4. Deres score er på 17-19, hvilket ikke er godkendt. Der går for mange mål ind. Hobro som sidste år kæmpede for at undgå nedrykning ligger nummer 1, efter de har vundet 8 kampe, spillet en uafgjort og tabt en. Deres score er på 23-11, hvilket er ganske flot. Jeg har set dem spille en gang, og der blev jeg ikke imponeret, da de levede på omstillinger, en type fodbold jeg ikke bryder mig om. Håber ikke de rykker op, tror helle ikke lige de har faciliteterne til at spille i Superligaen. Fredericia som er meget ustabile, kan igen lide et nederlag. Kampen vises på 3 Sport 1 fra 18:15.

Der er en del kamp du kan se i aften, men ikke alle ser lige interessante ud. Jeg har valgt kampen mellem spansk og tysk fodbold, to af de bedste ligaer i Europa. Sevilla møder Freiburg. Spanierne vandt deres første opgør mod Estoril med 2-1. I ligaen går det ikke lige efter planen, da det kun er blevet til en sejr, tre uafgjorte og tre nederlag. De har en score på 11-13. Det ser endnu værre ud for deres tyske modstandere, som endnu ikke har vundet i Bundesligaen. De ligger næstsidst, med 3 uafgjorte kampe og 4 nederlag. Deres score er på 8-17. De fik dog uafgjort i deres 1. kamp i EL mod Liberec. Det kunne godt tyde på en målrig kamp, da begge hold just ikke har en holdbar defensiv. Der er hedebølge i det spanske. Så det bliver ikke et let kamp at spille. Sevilla bør kunne vinde denne kamp. Se den på Canal9 kl. 19.

På Canal9 kl. 21:05, spiller Esbjerg mod Salzburg. Begge hold vandt deres første kamp i EL. Esbjerg er den store overraskelse i 2013, de spiller flot fodbold, og ligger derfor på en fortjent 2. plads i Superligaen. De har vundet 5 kampe, spillet 2 uafgjort og tabt tre. Deres målscore er på 24-13, og de er det mest scorende  holdi superligaen. Salzburg skal man ikke undervurdere, de spiller godt. De ligger nummer 1. i den østrigske liga, hvor de er ubesejrede. De har vundet 6 kampe, og spillet 4 uafgjort. Deres score er på 33-9. Når jeg kigger nærmere på deres spillere, er der ikke rigtig de store stjerner, men en blanding af rutinerede og unge spillere. De har gang i noget interessant i Salzburg. Esbjerg får det svært, men med gode gamle HH i målhumør kan alt ske, men Salzburg er favoritter, men vi håber og krydser alt hvad vi har. Det er jo ikke kun Esbjerg det handler om, men danske holds deltagelse i de fremtidige turneringer i EL og ChL.

Der er mange flere kampe. Der er Anzi mod Tottenham på 6eren fra 18:55, og Swansea mod St. Gallen også på 6eren fra 21:05, og Wigan mod Maribor på Canal8 fra 21:05.

Løverne nedlagt af Real Madrid

Real Madrid vs FCK

Løverne begyndte godt, men så tog Real Madrid over, og lagde et tungt pres. Benzema havde en giga chance i det 6. minut, men brændte heldigvis. De spillede hurtigt og direkte, og løverne halsede bagefter. Og så gik det som ventet, Ronaldo scorede på et hovedstød i det 21. minut til 1-0. Viland så ikke godt ud ved scoringen. FCK havde indtil da ikke haft en chance eller skud på mål. Di Maria havde et par gode forsøg som med lidt held godt kunne have givet en scoring. Vi skulle frem til det 28. minut før FCK havde et skud som ramte målet, men det var der ikke meget kraft eller saft i. i de 40. minut havde N. Jørgensen et hovedstød på overliggeren, bolden dumpede ned på Modricks arm, og der burde have været dømt straffespark og en udvisning, men ingen af de mange dommere så situationen. I slutningen af halvlegen kom FCK bedre med, men en fortjent føring til Real Madrid efter 1. halvleg.

2 halvleg

FCK havde ikke meget at byde på i anden halvleg. Spanierne spillede langsomt, men når de ind imellem skruede op for tempoet var der fare på fære. Så det var kun et spørgsmål om tid inden Real scorede igen, og det gjorde de på et flot angreb i det 65. minut, og målscorer,,,,,, Ronaldo. I det 71. minut var den gal igen, da De Maria endelig fik scoret efter en del gode forsøg. Lige inden lukketid scorede Di Maria endnu et mål, på en bøf af Thomas Kristensen.

FCK faldt ikke helt igennem, men enkelte spillere er i dårlig form. Jeg fatter ikke at Ståle startede med Braaten, en mand som ikke ser ud til at være i form, Thomas Kristensen fatter jeg heller ikke er på holdet, han har ganske enkelt ikke klassen til Superligaen. Claudemir virker heller ikke i form.

En fortjent sejr til Real Madrid på 4-0.

Dagens fodbold 2-10

Så er der igen i dag fodbold fra Champions League, og der er specielt en kamp, som vi danskere nok holder lidt ekstra øje med, nemlig Real Madrids kamp mod FCK.

Inden kampen med dansk deltagelse, kan du fra kl. 18 på 3 Sport 1 se opgøret mellem CSKA Moskva og Viktoria Plzen. Begge hold lagde ud med et nederlag på 3-0, til Bayern og Man C, gruppens store favoritter. De russiske mestre og pokalvindere er godt med i toppen af ligaen, på en 4. plads 5 point efter Zenit. De har haft lidt bøvl med at score mål. Det er faktisk kun blevet til 12 mål i 11 kampe, hvilket just ikke er imponerende. I den tjekkiske liga er Plzen på en 2. plads 4 point efter topholdet Sparta Prag. Der bliver lavet mange mål i denne liga, men den er nok heller ikke så stærk som den russiske. Plzen har en score på 23-7, hvilket er ganske flot. De har det bedste forsvar i Gambrinus League, og jeg tror at forsvaret kommer på overarbejde mod russerne., som er favoritter, men tjekkerne har før overrasket.

Kl. 20:45 på 3+ skal løverne fra FCK i ilden på Santiago Bernabéu i Madrid. Jeg er bange for at Real går på løvejagt, da de har et på papiret frygtindgydende mandskab. Real begyndte ChL med at vinde på udebane over Galatasaray med hele 6-1, hvilket er mere ned imponerende. FCK spillede heldigt 1-1 mod Juventus, og for tiden spiller de ganske enkelt elendigt fodbold, der skal ganske enkelt et mirakel til, hvis der skal hentes bare et point, men de kan da spørge OB om, hvordan det skal gøre, da de jo vandt dernede med 2-0. jeg så nogle odds på kampen: 1,07 – 13,00 – 25,00, så det er ikke mange der levner FCK en chance. Hvis du ikke gider at se kampen direkte, bliver den genudsendt på 3 Sport 1 fra 22:45.

En kamp der kunne blive et topbrag, er opgøret mellem Man C og Bayern München. Begge hold vandt deres første opgør med 3-0. I Premier League er Man C noget svingende. Den ene uge smadrer de Man U, for derefter at tabe til Aston Villa. De scorer en masse mål, men der går også mange ind. Bayern er derimod stadig ubesejrede efter 7 kampe i Bundesligaen, og der er kun scoret 2 gange imod dem, imponerende. Jeg tror helt sikkert på Bayern, med mindre Man C får en af de meget gode dage. Bayern er vel nok pt. det bedste hold i Europa. Kampen kan opleves på 3 Sport 2 fra 20:45.

Den sidste kamp er mellem Shakhtar Donetsk og Man U. Donetsk vandt deres første kamp i gruppen over Real Sociedad med 2-0, mens englænderne slog Leverkusen med 4-2. Mestrene fra Ukraine er på en 3. plads efter de første 11 kampe, og er ganske fornuftigt scorende. De har et hav af brasilianske spillere, så lad os se hvad de kan byde ind med. Man U er kommet skidt fra start, og ligger nummer 12, med 7 point for 6 kampe, men der mangler stadig 32 runder, så meget kan ske. De er dog ikke så stærke i år, så der skal nok købes lidt ind. Ukrainerne er normalt stærke på hjemmebane, så en sejr vil ikke være den store overraskelse, og Man U er til at tale med pt. Kampen vises på 3 Sport 1 fra 20:45.

Dagens fodbold 1-10

Så er der atter kampe i Champions League, og der er faktisk et par interessante kampe

Du kan jo varme med Zenit mod Austria Wien på 3 Sport 1 fra kl. 18. Efter 11 kampe i den stærke russiske liga fører Zenit knebent foran de tre store Moskva hold. De har vundet 8, spillet 2 uafgjort og tabt en kamp. Deres målscore er på 27-10. Det skal da nævnes at de spiller rimeligt godt fodbold, og på hjemmebane er de mega stærke. Austria er den bløde mellemvare i Østrig. De har spillet ti kampe. Der er 4 sejre, 3 uafgjorte kampe og 3 nederlag. Målscoren er på 20-15. Her er jeg ganske sikker på en russisk sejr, og måske et målrigt opgør.

Aftenens kamp må være mellem Arsenal og Napoli, som vises på 3 Sport 2 fra kl. 20:40. Arsenal er kommet godt fra land med 5 sejre og et nederlag, med en score på 13-7, og det er ganske pænt i den målfattige Premier League, hvor de indtager 1. pladsen. Kun Man C har scoret flere mål, men defensiven er noget utæt. Der har et fornuftigt hold, som er blevet forstærket med Özil, utroligt at Real Madrid solgte ham, men der foregår tit mærkværdigheder i det madrilenske galehus. Napoli ligger nummer 2 i Serie A, og er stadig ubesejrede med 5 sejre og en uafgjort, med en score på 14-4. Benitez har fået sat skik på Napoli, og de kan måske hente et mesterskab i denne sæson, men der er jo flere der gerne vil have den titel. Denne kamp er meget åben, men Arsenal er jo stærke på hjemmebane, men der kunne godt lure en overraskelse her, da Benitez jo kender engelsk fodbold ganske godt.

Hvis du vil se danskere i aktion, så skal du se kampen 3 Sport 1 fra 20:40, hvor Ajax møder Milan. Ajax er med i toppen af Æresdivisionen, men har nu ikke spillet imponerende. De har spillet 8 kampe, vundet 4, 2 uafgjorte og 2 nederlag. Målscoren er på 19-13. De er i år meget svingende, men det er der ikke noget underligt i, da der jo er blevet solgt et par spillere. AC Milan er nu heller ikke startet imponerende, da de kun har vundet 2, spillet 2 uafgjort og tabt to. Deres målscore er på 11-10. Milan er også ved at bygge et nyt hold op med yngre spillere. Før i tiden var det nærmest et veteranhold de spillede med. Her får vi sikkert en lige kamp, nok med en mindre favoritrolle til Milan.

Dagens kamp på 3+ med optakt fra kl. 19:30, er mellem Celtic og Barcelona. Celtic ligger på en delt 1. plads i Skotland, og er ubesejrede. De har vundet og spillet en uafgjort, deres score er på 17-7. de plejer at være ret så stærke på hjemmebane, hvilket Barcelona har fået at mærke., da de i sidste sæson tabte med 2-1. Barcelona har derimod et sat point til endnu. Efter 7 kampe har de 21 point og en målscore på 24-5, hvilket er mere end godkendt. De har dog et problem, et stort problem – Messi er skadet i tre uger, men mon ikke han er med på bænken og har fået et skud et eller andet af lægestaben? Alba er også skadet. Så nu er det nu, hvor Neymar skal træde i karakter for alvor, og vise at han er pengene værd. Hvem der vinder? Barcelona er storfavoritter, men Celtic har overrasket før. Barcelona har før virket famlende uden Messi, og det kunne godt ske igen. Denne kamp genudsendes på 3 Sport 1 kl. 22:45.

 

Status over Superligaens 10. runde

Rundens sidste kamp i 10. runde stod mellem FC Nordsjælland og Randers. FCN trykkede godt på fra kampens start, men dog uden at skabe de store åbne chancer. Randers var der nu heller ikke mange chancer i, og deres skudforsøg havde givet field goal i amerikansk fodbold. Joshua John var dog en evig trussel for Randers, og i det 41. minut scorede han til 1-0, på en glimrende stikning fra den velspillende Patrick Mtiliga. Anden halvleg formede sig som første, uden de helt store chancer, dog havde Brock-Madsen et glimrende forsøg, hvor han afdriblede det meste af FCN forsvaret, men overplacerede sin afslutning. FCN er på rette kurs, og spillede det bedste jeg endnu har set, så mon ikke de får lidt flere point på kontoen. De skal dog se at få skabt lidt flere åbne chancer, for ellers står den på 1. division i næste sæson. Randers skal dog også passe på, for de er meget svingende, men de skal nu nok klare sig, de har en god spillertrup.

Fredag startede 10. runde med sæsonens mest kedelige kamp i de første 86 minutter. Den stod mellem de to oprykker hold, Viborg og FC Vestsjælland. Der skete ikke meget i denne langgaber af en kamp, og de burde tvangsnedrykkes for dårligt spil. Indrømmet jeg så ikke hele kampen, da jeg faldt i søvn, men vågnede da op i det 80. minut, og nåede derfor at se Nagel og Mensah score Viborgs to mål. Begge hold spiller en form for fodbold jeg ikke bryder mig om. De lever begge på omstillinger, og når så to hold med samme spille filosofi mødes, er der dømt kedeligt spil. Jeg håber inderligt at begge hold rykker ned. Det er ikke dens slags spil jeg vil se i Superligaen.

Så var der anderledes damp under kedlerne, da Brøndby og FCK tørnede sammen. Brøndby sad på hele 1. halvleg, og starten af anden. Brøndby kom foran på et straffespark sat ind af Alexander Szymanowski (håber ikke han scorer for mange mål i sæsonen, for det navn er svært) til 1-0, men han var ikke færdig endnu, da han scorede et fremragende mål efter et hjørnespark udført af Kahlenberg. Så stod der 2-0 som var stillingen ved halvlegens afslutning. Så troede vi alle at FCK ville presse på, men i det 48. minut scorede Simon Makienok til 3-0, på et fremragende mål. Han udvikler sig altså med raketfart, og scorer mål, så ham kan Morten Olsen ikke bruge til noget. Hellere spillere der forstår hans oldnordiske system. Nå, tilbage til kampen. For langt om længe kom der lidt gang i FCK, og Adi scorede på et straffespark i det 63. minut. FCK pressede yderligere på, og Youssef Toutouh scorede et godt mål til slutresultatet 3-2. Brøndby skal nu nok klare sig, og ender sikkert i top 5, mens jeg er mere bekymret for FCK, som spiller som et bundhold, de har ganske enkelt ikke spillerne til at være i toppen. Brøndby har reageret og hentet forstærkninger til truppen, mens FCK ikke har hentet nok forstærkninger, så der skal reageres i næste vindue.

Søndagens 1. kamp stod mellem Esbjerg og SønderjyskE, som blev blæst ud af banen. Esbjerg vandt fortjent 4-1. Gamle HH scorede 2 mål, og når han først kommer i gang, scorer han mange mål. Esbjerg bør kunne kæmpe med om mesterskabet, mens sønderjyderne godt kunne ende med at rykke ned.

AaB og AGF mødtes i søndagens anden kamp, som endte 0-0. AaB har et spændende ungt hold, som kan nå langt, hvis ikke alle de unge talentfulde spillere bliver solgt i næste transfer vindue, men træner Nielsen er vant til at arbejde under vanskelige forhold, og skabe mirakler. AGF har også en god spillertrup, men en træner der ikke får det bedste ud af den,

Dagens sidste kamp var mellem OB og FCM. Denne kamp endte 1-1, efter Izunna havde bragt FCM foran med 1-0. OB fik fortjent udlignet på et mål af Krisztian Vadocz. OB spillede en rimelig kamp, men skal apsse på med ikke at hænge fast i bunden, Nogen topplacering tror jeg ikke på til fynboerne, de kan ryge med i nedrykningsspillet. FCM er måske ved at tabe pusten, men de er da stadig ubesejrede, og spiller helt sikkert med i kampen om mesterskabet.

Der blev scoret 15 mål i 6 kampe, hvilket giver et snit pr. kamp på 2,5 mål, hvilket ikke er noget at prale af. I Bundesligaen var snittet 4,11, god underholdning.

Rundens hold 4-4-2: Toppel – Ruud, Jakobsen, Sviatchenko, Knudsen – John, HH, Kahlenberg, Szymanowski – Makienok, Mensah

Dagens fodbold 30-9

Der er lidt fodbold på tossen, efter en weekend med vildt mange kampe.

Den sidste kamp i 10. runde står mellem FC Nordsjælland og Randers. FCN har spillet decideret dårligt, og er fortjent på sidste pladsen. Den er helt gal i forsvaret, hvor de ganske enkelt ikke har spillere med Superliga niveau, hvilket også kan ses på scoren. Vicemestrene har kun hentet 5 point for en sejr, for2 uafgjorte kampe og 6 nederlag. Deres score er på 8-17, hvilket ganske enkelt er elendigt. Det går lidt bedre for deres modstander fra Randers, men de er meget svingende. Dog er Ronnie Schwartz tilbage, og det styrker holdet. Randers har vundet tre, spillet tre uafgjort og tabt tre. Deres score er på 13-15, hvilket heller ikke er imponerende. FCN skal i gang for ikke at blive isoleret i bunden, men kan de? Hvis Randers har en god dag, kan de nemt vinde kampen. Du kan se opgøret på 3 Sport 1 med optakt fra 18:30,

Efter denne kamp, kan du trykke direkte over på 3 Sport 2, og se kampen mellem Everton og Newcastle fra 20:55. Everton er stadig ubesejret med 2 sejre og tre uafgjorte kampe, med en score på 6-4. Det går ikke helt så godt for Newcastle, som er noget svingende i deres præstationer. De har dog formået at vinde to kampe og spillet en uafgjort, deres score er på ikke særligt imponerende 5-8. I dette opgør bør Everton kunne køre en sikker sejr hjem, men ingen af holdene laver ligefrem rasende mange mål, så der kunne også lure en lille overraskelse her.

Der er ved at komme lidt mere gang i scoringen i Premier League, efter en noget sløj opstart, for det har været kedeligt at se på, så jeg fravælger ofte fodbold fra det engelske. Mange hold gør just ikke meget ud af det offensive, og med Mourinho tilbage, bliver det nok ikke meget bedre.

Weekendens fodbold

Fredag den 27-9

Dagens kamp i Superligaen er mellem de to oprykkere Viborg og FC Vestsjælland. Begge hold har klaret sig rimelig godt, og ligger i den bedre halvdel af Superligaen med 13 point for ni kampe, hvoraf tre er vundet, 4 spillet uafgjort og 2 tabt. Viborgs målscore er på 15-14, hvilket tyder på et godt angreb og et dårligt forsvar. FCV har en score på 10-10. De har et godt forsvar, men det halter lidt mere i offensiven. Her tror jeg på en meget lige kamp, da holdene spiller ens. De er ikke gode til at styre en kamp. Det store spørgsmål er så om begge klubber overlever i Superligaen, men det kunne det godt tyde på, mens det sikkert bliver to af de mere etablerede hold der må ned i 1. division, såsom FCN og OB, er nok pt. dem der ligner mest bundhold. Kampen vises kl. 18:30 på 3 Sport 1.

Der er en kamp fra det spanske, hvor du kan se opgøret mellem Valladolid og Malaga på Canal8 fra kl. 21. begge hold er just ikke startet imponerende. Valladolid har en sejr, 2 uafgjorte og tre nederlag. Deres score er på elendige 4-7. Malaga gør det nu ikke meget bedre. De har vundet to, spillet to uafgjort og tabt to. Deres score er på 9-4, hvilket næsten er godkendt. Atter en meget lige kamp, som nemt kunne nede uafgjort 0-0, men tror alligevel på Malaga.

Lørdag den 28-9

Der er stormøde på vestegnen, hvor Brøndby møder FCK. Begge hold fik en forfærdelig start på sæsonen, men er stille og roligt ved at komme lidt i gang. Specielt hos Brøndby er der fremskridt at spore, mens det stadig halter hos FCK. Brøndby ligger næstsidst med 9 point, men har altså kun 5 point op til en andenplads, så det er en meget lige Superliga i denne sæson. BIF har vundet 2 kampe, spillet 3 uafgjort og tabt 4. Deres score er på 11-15, hvilket jo tyder på en svag defensiv. FCK har hele 10 point for 2 sejre, 4 uafgjorte og tre nederlag. Deres målscore er på 13-13, hvilket heller ikke er imponerende. FCK spiller ikke ret godt, så jeg er ret sikker på at Brøndby vinder det brag ellers skal der ske mirakler for løverne. Kampen vises på 3+ med optakt og et væld af reklamer fra 15:35.

Der er også et par gode kampe fra Premier League. Den første er et topopgør mellem Tottenham og Chelsea. Tottenham er begyndt godt, og har 12 point for 5 kampe. De har vundet 4 og tabt 1. Deres score er på beskedne 5-1. Chelsea har vundet 3 kampe, spillet en uafgjort og tabt en. Deres score er nu heller ikke imponerende, da den er på 6-2. Der scores ikke mange mål i PL, indtil nu er snittet på 2,14 mål pr. kamp. Jeg tror nu heller ikke på et målorgie i denne kamp, med mindre Christian Eriksen får gang i nogle gode afleveringer. Kampen kan ses på 3+ med optakt fra kl. 13.

Der er også en chance for at se lidt danskere i kampen mellem Swansea og Arsenal, men det sikkert på bænken de er at finde. Bendtner deltog endelig i en fodboldkamp. Det er nu rart at kunne læse i medierne at han spiller fodbold, frem for at læse at han spiller fransk klovn i nattelivet. Efter en lidt famlende start er Swansea endelig kommet lidt i gang, og har faktisk spillet pænt fodbold. De har vundet to kampe, spillet en uafgjort og tabt 2. Deres score er på 7-7, så der skal arbejdes med defensiven Hr. Laudrup. Arsenal ligger nummer 1 med 4 sejre og 1 nederlag, og en score på 11-6. Jeg har endnu ikke set dem spille, men de skulle spille ret pænt og underholdende. Endnu en lige kamp, der kan gå til begge sider. Hvis Laudrups drenge har en god dag, kan de slå alle hold i PL, så måske… Kampen vises på 3+ fra 18:30.

Der er to interessante kampe fra den spanske liga. Den første kan du se på Canal9 fra kl. 18, hvor Almeria møder Barcelona. Her er det bund mod top. Almeria har endnu ikke vundet en kamp, men tabt 3 og spillet tre uafgjort. De har en score på 10-15, og har derfor ligaens næst dårligste forsvar. Barcelona har endnu ikke sat point til, og har seks sejre og en score på 22-5, hvilket er ganske flot. Barca er kæmpe favoritter, men de har det ofte lidt svært mod de mindre gode hold, men denne vinder de helt sikkert.

Kl. 22 kan du godt finde kaffen og den gode kage frem, for der er topbrag og lokalopgør i Madrid, mellem Real Madrid og Atletico Madrid på Canal9. Real Madrid var onsdag aften involveret i en skandalekamp mod Elche som de vandt med 2-1. Real fik foræret et straffespark i kampens overtid, og det var virkelig en foræring, da Pepe trak en Elche spiller ned, og fik det til at ligne det omvendte. Pepe er fodboldens mest usympatiske spiller. Real har vundet 5 kampe og spillet en uafgjort, med en score på 14-6. Atletico er ubesejrede i deres første 6 kampe, og har en score på 18-5. De har spillet flot fodbold, men de har det normalt svært mod storebror Real, som har vundet 9 af de sidste 10 opgør, og kun tabt en. Det ville fryde mig lidt, hvis de dyre drenge fra Real tabte denne kamp, men det gør de nok ikke. Dog har de ligaens topscorer, Diego Costa på holdet.

Søndag den 29-9

Der er i dag tre kampe fra Superligaen. Den første kan du se på Canal8 kl. 14, og den er mellem Esbjerg og SønderjyskE. Esbjerg er pt. nok ligaens bedst spillende og mest scorende hold med 20 kasser, men der er til gengæld gået 12 ind. De har vundet 4 kampe, spillet 2 uafgjort og tabt tre. Specielt Ankersen tvillingerne spiller ret så godt, og gamle HH yder en kæmpemæssig arbejdsindsats på midtbanen, en vigtig spiller. Sønderjyderne er et bundhold, men de har måske ligaens bedste målmand, de spiller nu ikke specielt godt. De har dog fået 11 point, for 3 vundne kampe, de har spillet 2 uafgjort og tabt 4. Deres score er på 9-12, og er det næst mindste scorende hold. Sønderjyderne plejer at have et godt tag på Esbjerg, med syv sejre, to uafgjorte og kun et nederlag i de sidste 10 kampe. Jeg tror dog på en sikker sejr til Esbjerg, hvis de kan få hul på målmand Skender.

Den næste kamp kan du se på Canal9 kl. 17, og det er opgøret mellem AaB og AGF. Det går lidt op og ned for AaB, men det er jo et ungt hold. De havde mere end besvær med at besejre HB Køge i DBU Pokalen. AGF gik også videre i pokalen uden det store besvær. AaB har 14 point for 4 sejre, 2 uafgjorte kampe og 3 nederlag, med en score på 14-12. AGF er et mærkeligt hold, da de er vildt svingende i deres præstationer. De kan spille fejende flot fodbold, for i næste kamp at spille dårligt og uinspireret. De har vundet 4 kampe, spillet 1 uafgjort og tabt 4. Deres målscore er på 16-17, og har sammen med FCN Superligaens dårligste forsvar. De to klubber plejer at spille lige kampe, dog har AGF vundet de to sidste med 3-0, men jeg tror nu på en AaB sejr.

Dagens sidste kamp i Superligaen er mellem OB og FC Midtjylland. Det kører slet ikke for OB, som har tabt de sidste tre kampe med en score på 5-10. De har ellers nogle dygtige spillere, men det er ikke godt i forsvaret, hvor der skal indkøbes forstærkninger. Gad vide om Troels B også er træner i OB, hvis de også taber dagens kamp? Det kører godt for FCM. Som stadig er ubesejret. De har vundet 6 kampe og spillet tre uafgjort. Deres score er på 17-7, hvilket er mere end godkendt. De har ligaens bedste forsvar og et par spillere der kan lave mål, nemlig Duncan og Sly, som tilsammen har scoret 11 mål. Hos OB er det emil Larsen der er topscorer med 4 mål, men det skal nok blive til flere. Jeg tror at OB løber ind i endnu et nederlag mod de kvikke spillere fra FCM. Du kan se kampen på 3+ fra kl. 19.

Der er også nogle kampe i Serie A, hvoraf jeg har valgt en. Der er lokalopgør i Torino, hvor Torino møder Juventus. Torino er kommet fornuftigt fra land med 2 sejre, og uafgjorte kampe og 1 nederlag. Deres målscore er på 8-7. Juventus er derimod stadig ubesejret med 4 sejre og en uafgjort. Deres score er på 10-4. Juventus bør køre denne kamp sikkert hjem. Du kan se opgøret på Canal8 fra kl. 12:30.

Fra den franske liga har jeg valgt opgøret mellem Reims og Monaco, af den simple grund at der kan være danske spillere med. Mads Albæk og Reims har jeg endnu ikke set spille, men de har da vundet 2 kampe, spillet 4 uafgjort og tabt 1. Deres score er på beskedne 5-4. Rigmandsklubben fra Monaco er stadig ubesejrede, med 5 sejre og 2 uafgjorte kampe. Deres score er på 13-3. De er ligaens mest scorende hold, og har det bedste forsvar. De fører tabellen foran PSG. Her er jeg ganske sikker på en Monaco sejr, og jeg er også sikker på at Jakob Poulsen ikke starter på banen, sikkert heller ikke på bænken. Kampen vises på 3 Sport 2 fra kl. 21.

Vi slutter med en spansk kamp mellem Real Betis og Villarreal. Betis har Stephan Andersen i truppen, men han er ikke førstevalg, hvilket ikke er så mærkeligt. Jeg så ham i EL, og der virkede han ikke alt for sikker. Betis har en sejr på kontoen, 2 uafgjorte og har tabt 3 kampe. deres score er på 6-7- Det er derimod gået noget bedre for Villarreal, som stadig er ubesejrede, efter 4 sejre og to uafgjorte kampe. Deres score er på 12-6. De har virkelig overrasket positivt, og har bl.a. spillet 2-2 mod Real Madrid. Godt at have Villarreal tilbage i den bedste række. Kampen kan ses på 6eren fra kl. 21.

Der er mange andre kampe, men jeg har udvalgt dem jeg mener, er interessante, og de hold jeg godt kan lide.

Dagens fodbold 26-9

Også i dag er der lidt fodbold at kigge på.

Der er en kamp i DBU Pokalen. Den er mellem Horsens og Randers nedrykkerne fra Horsens ligner et hold der kommer til at spille med i oprykningskampen, men der er hård konkurrence og de to pladser. Horsens begyndte ellers med at vinde deres fire første kampe, men få fik de stryg af først Hobro og dernæst af Køge inden de fik vendt skuden igen. De burde have holdet til at spille i Superligaen. De har spillet 9 kampe, har vundet 6 og tabt tre. Målscoren er på 21-14. Randers er derimod meget svingende, men vandt dog deres sidste kamp over AaB med 3-2. De har vundet 3, spillet 3 uafgjort og tabt tre. Deres målscore er på 13-15, hvilket just ikke er imponerende. De har Ronnie Schwartz med igen, men Tamboura, Bjarnason og Rise er ikke med i truppen. Dog tror jeg på en Randers sejr, men her kunne der godt komme en lille overraskelse. Kampen vises på 3 Sport 2 kl. 20.

Der er også to kampe fra den spanske liga på Canal9. I den første er måske en dansker på mål, hvis ellers træneren ikke igen har fravalgt den dansker keeper. Bilbao møder ellers Real Betis. Bilbao er begyndt rimeligt med tre sejre og to nederlag, med en score på 10-9. Betis har vundet en kamp, spillet 2 uafgjort og tabt 2. deres score er på 5-5, hvilket er ikke er godkendt. Selvfølgelig er det fint der ikke bliver scoret så meget imod dem, men der skal altså også scores i den anden ende. Jeg har set begge hold spille, og der virker Bilbao som det bedst spillende hold, så jeg tror på en hjemmesejr. Kampen starter kl. 20.

Den anden kamp på Canal9 starter kl. 22, hvor Getafe møder Celta Vigo. Getafe er just ikke begyndt imponerende, og spiller ikke ret godt. De har derfor kun vundet en kamp og det var over Osasuna, et bundhold. De har spillet en uafgjort og tabt tre. Scoren er på 5-10, hvilket ikke er noget at prale af. Celta Vigo har nu heller ikke imponeret, men har dog fået skrabet lidt point sammen, for 1 sejr, tre uafgjorte og et nederlag. Deres score er på 7-7. de er nu heller ikke specielt effektive foran mål. Denne kamp kunne let ende uafgjort, eller en sejr til Celta.

På Canal8 kan du kl. 20:45, se kampen mellem Inter og Fiorentina. Her er det et topopgør i Serie A. Begge hold er ubesejrede, har vundet tre og spillet en uafgjort. Jeg har endnu ikke set nogle af holdene spille. Inter har en score på 13-1, hvilket er mere end godkendt. Holdet fra FIRENZE har en score på 10-4. Inter bør være favoritter på San Siro i deres hjemby Milano. En flot, men efterhånden slidt stadion. En spand maling eller to ville gøre underværker. Var lige inde at se på Inters trup, hvor der ikke vrimler med italienere. Det var også ret sjovt da Valencia mødte Swansea. Der var der flere spanske spillere på banen for Swansea end for Valencia.

Der er da et par gode kampe at kigge på. Jeg vil gerne se DBU pokalen, der har indtil nu været nogle gode kampe. Standarten er faktisk rimelig på mange 1. divisionshold, det burde måske overvejes at udvide superligaen med et par hold. Jeg havde i nogle af kampene lidt svært ved at se hvem der spilled i hvilken liga.

Dagens fodbold 25-9

Der er igen i dag lidt fodbold, dels fra pokalturneringerne i Danmark og i England. Der er også et par ligakampe fra Spanien og Italien.

På 3+ kan du se to kampe fra DBU Pokalen. Kl. 18:15 kan du se opgøret mellem Brønshøj og AGF. Brønshøj er bundhold i 1. division. De har vundet tre kampe og tabt seks, med en målscore på 13-17.  Efter en meget skidt start med nederlag i de første 4 kampe, er hvepsene ved at komme i gear, men mod AGF får de måske en vanskelig modstander og måske en lidt for stor mundfuld. AGF har tabt deres to sidste kampe, og har ikke spillet alt for godt. Det er et underligt hold, for i den ene kamp kan de spille flot fodbold, for så kampen efter ikke at kunne slå det lokale serie 3 hold. Det må være træneren der ikke formår at sætte sit mandskab rigtigt op til kampene, og det store spørgsmål er om Peter Sørensen er dygtig nok til at være træner i Superligaen. Jeg er ikke imponeret over hans præstationer, han burde kunne få mere ud af det spillermateriale han har. Hvis AGF har en af de dårlige dage, kan vi nemt få en overraskelse i denne kamp. AaB havde jo her til aften meget bøvl med at slå Køge, og der plejer jo at komme en overraskelse i pokalen.

Den anden kamp på 3+ starter 20:30. Her tager et andet bundhold fra 1. division, Hvidovre, imod et bundhold fra Superligaen, nemlig FCK. Oprykkerne fra Hvidovre har ikke gjort meget væsen af sig, da de kun har vundet to kampe og spillet 2 uafgjort, med en score på 13-17, hvilket ikke er imponerende. De slog dog Brøndby ud af pokalen, så deres sæson er reddet. Modstanderne fra FCK har bestemt ikke imponeret, udover et heldigt remis mod Juventus. I sidste runde vandt de også noget ufortjent over OB. FCK spiller ikke godt, det går for langsomt, med afleveringer på tværs og bagud. FCK burde kunne baske Hvidovre, men man kan jo aldrig vide i pokalen.

I Capital One Cup møder Man U Aggers Liverpool. Man U er begyndt på det jævne. I deres sidste kamp tabte de til Man C med hele 4-1, så de har noget at revancere. De har faktisk kun vundet 2 kampe, spillet en uafgjort og tabt to. Deres målscore er på 7-6. I det hele taget har de ikke imponeret, men mon ikke det kommer? Liverpool begyndte flot med tre sejre i tre kampe, men så mødte de Swansea, hvor det blev til en uafgjort, og den sidste kamp de spillede, tabte de til Southampton, endda på hjemmebane. Her får vi sikkert en meget lige kamp, men mon ikke Man U hiver sejren hjem? Kampen kan ses på 6eren fra kl. 20:45.

I Serie A kan du se opgøret mellem Bologna og Milan. Bologna har endnu ikke vundet en kamp, men spillet to uafgjort og tabt to, med en score på 4-8. Milan er heller ikke kommet alt for godt i gang, men sådan plejer det jo at være. De har vundet en, spillet en uafgjort og tabt 2. Deres score er på 7-7. Jeg tror på en sejr til Milan, da de har gang i at bygge et godt mandskab op. Denne kamp vises på Canal8 fra 20:45.

I Spanien er det top mod bund. På Canal9 kan du se kampen mellem Elche og Real Madrid kl. 22. Elche er begyndt uden sejre, men har spillet tre uafgjort og tabt to, med en score på 4-8. Real Madrid er stadig ubesejrede efter de har vundet 4 kampe og spillet en uafgjort, med en score på 12-5. De burde kunne vinde denne kamp stort, men man ved aldrig med Real Madrid, de har det med at undervurdere de små hold.

Dagens fodbold 24-9

Der er kampe i DBU Pokalen, og kampe fra den spanske liga.

På 3 Sport 1 kl. 20 kan du se kampen mellem HB Køge og AaB. Køge har været noget ustabile i 1. division og tabte deres sidste kamp til bundholdet AB, men sådan er det jo tit, når man har mange unge spillere på holdet. De har 1. divisions bedste forsvar, hvor der kun er gået 9 mål ind i ni kampe, og det er jo fint nok. Til gengæld har de divisionens næst værste offensiv, hvor de kun har scoret 11 kasser. De ligger nummer 5 i første division med 14 point. Det er det samme pointantal som deres modstander fra AaB har fået skrabet sammen, men de har nogle gode unge spillere, som også har visse udfald. Tempoet er dog noget højere i Superligaen. Man siger jo at pokalkampe er ret specielle, og at der altid sker overraskelser i hver runde, men jeg tror ikke den sker i denne kamp. Det er nok mere i morgen der kan dukke en overraskelse op. Aab vinder er jeg næsten sikker på, men bolde er rund og banerne knoldede, og dommeren kan have glemt sine briller, men … AaB

Hvis du hellere vil se spansk fodbold, har du mulighede for at se Barcelona mod Real Sociedad. Barcelona cruiser derudaf, og har endnu ikke sat point til. De har en målscore på 18-4. Sociedad har vundet en, spillet tre uafgjort og tabt en. De skal ikke beskyldes for at score mange mål, da deres score er på sølle 4-3. Så jeg er bange for at de får ørerne i Barcelona maskinen. Se dette opgør på Canal8 fra kl. 20.

Det andet tophold som ikke har sat point til er Atletico Madrid. De møder bundholdet Osasuna fra Pamplona. Atletico har spillet godt og har en score på 16-4, hvilket er ganske flot, specielt efter salget af Falcao. Osasuna har kun vundet en kamp og tabt fire. De har en score på 4-10, hvilket de just ikke skal prale af. Jeg tror nu heller ikke at deres score bliver bedre på Vicente Calderon. En sikker sejr til Atletico. Kampen kan ses på Canal8 fra kl. 22.

 

Status på 9. runde i Superligaen

Rundens sidste kamp blev spillet her til aften, hvor FC Vestsjælland tog imod Esbjerg fB. I første halvleg stod der Esbjerg på kampen, specielt gode gamle HH udførte et gigantisk stykke arbejde gennem hele kampen, men ellers var det de vævre Ankersen brødre, de har virkelig klasse. Gad vide om Morten Olsen ikke snart skulle kigge lidt på Jakob Ankersen, men han kan jo ikke lide folk som spiller hver uge og laver mål. I det 23. minut var Jakob Ankersen på pletten, hvor han scorede på et godt langskud. I det 34. minut var han på pletten igen, da han viftede en forsvarsspiller væk og scorede sikkert. Esbjergs nye spiller Bakenga scorede i det 45. minut lidt heldigt til pausestillingen 3-0. En ganske forfærdelig halvleg af FCV som beviste for første gang at de har et uhyggeligt lavt bundniveau. FCV startede 2, halvleg på en scoring af Lasse Nielsen med armen, men det var også alt det blev til for dem, på trods af et massivt pres fra FCV, kunne de ikke rigtigt få spillet til at flyde. De skal nu nok komme igen, da de har en spændende trup, så de ender sikkert midt i tabellen. Esbjerg har derimod potentialet til at være med fremme, hvis de ikke sælger tvillingerne, som virkelig er dominerende faktorer på et ellers stærk EfB mandskab. De bliver spændende at følge.

Randers mødte AaB i fredagens kamp, og vandt 3-2, ganske fortjent. Også her har vi to gode mandskaber, som sikkert også er med i den sjove ende af tabellen. Randers får Ronnie Schwartz med i næste kamp, så kommer der et andet bid i angrebet, på trods af at Jonas Boring har fundet sit gamle jeg, han spiller bedre og bedre. AaB spiller altså en gang fornuftigt fodbold, og har mange talenter på vej, men de mangler lige det sidste, men så har vi måske et kommende mesterhold, hvis de unge talenter ikke bliver solgt, og det gør de sikkert, for AaB plejer jo at mangle penge. De har da ellers en del tilskuere. I snit har de i den nye sæson har et snit på 7347 tilskuere.

Lørdagens kamp stod mellem FCM og Viborg. Der var talt og skrevet meget om denne kamp, men mål kunne de ikke score, hverken Duncan eller Dalgaard, som ellers havde store chancer, så den endte 0-0. FCM spiller bedre og bedre. Når de skadede profiler kommer tilbage vil de måske opnå en skræmmende styrke. Spørgsmålet er bare om de kan spille sig på holdet. FCM ligner en klar kandidat til mesterskabet, med mindre BIF eller FCK indleder en slutspurt, men der er jo også EfB som outsider. Viborg lever på omstillinger, hvor de er meget farlige, men jeg tror ikke det holder i længden, og de må ende som bundhold.

SønderjyskE vandt deres kamp lidt heldigt over FCN, men sønderjyderne har en god målmand som sikrede dem tre point. Sønderjyderne er et bundhold sammen med FCN. FCN kan slet ikke få spillet til at køre, og ligner et hold der kan komme i nedrykningsfare. De har en fornærmende dårlig defensiv, og den har ikke forbedret sig gennem de sidste kampe. De har lukket 17 mål ind i 9 kampe, og kun scoret 8, så det ser sort ud for dem.

FCK vandt også lidt ufortjent over OB. OB spillede ellers en god 1. halvleg som de vandt 1-0, men de burde have scoret mindste tre mål. I stedet kom FCK lidt i gang i 2. halvleg, men de spiller langsomt og dårligt. Jeg gruer for deres møde med Real Madrid, hvor de let kan få ørerne i maskinen. OB er et bundhold, og kan risikere at rykke ned, hvis de ikke strenger sig meget an. De har ikke råd til så mange afbrændere, specielt Morten Skoubo brænder for mange 100 % chancer, enten skal han bænkes eller have intensiv træning. Problemet er nok bare at OB ikke har en bedre angriber?

AGF mødte Brøndby, hvor BIF fik deres anden sejr i træk, ganske fortjent. Kahlenberg er ved at få banket det meste af rusten væk, og spillede en god kamp, og så har de en god angriber, nemlig Makienok, som scorede to gange. Gad vide hvor lang tid de kan beholde ham. Han ryger sikkert i næste vindue. AGF havde en af de dage, hvor de ikke var til stede. De kampe har de altså mange af, men Steffen Rasmussen stod en god kamp, og forhindrede et større nederlag. Han er dog stadig et usikkerhedsmoment.

Heller ikke i denne uge bliver der uddelt ugens sæbehandske, da målmændene klarede sig godt.

Ugens hold 4-4-2:

Skender – Ankersen, Kasper Larsen, Ogunbiyi, Tamboura – Ankersen, Kahlenberg, HH, Borring, – Makienok, Bechmann

Der blev scoret 18 mål i 6 kampe, hvilket giver et snit på 3 mål pr. kamp, hvilket er ganske flot. I Premier League var snittet i denne runde på 2,9.

Dagens fodbold 23-9

Efter det vilde udbud af fodbold, er der kun et par kampe i dag. Efter min mening vises der for mange ligegyldige kampe.

Den sidste kamp i Superligaens 9. runde står mellem FC Vestsjælland og Esbjerg fB. FCV har klaret sig forbavsende flot, og ligger placeret på en 3. plads. De har opnået tre sejre, spillet 4 uafgjort og tabt en kamp. Deres målscore er på 9-7, hvilket tyder på en stærk defensiv, men knap så god en offensiv. Ni mål i otte kampe er just ikke noget at råbe hurra for. De har dog sammen med FCM Superligaens bedste forsvar. De spiller lidt kedeligt fodbold. Deres modstander Esbjerg spiller underholdende, og er sammen med FCM Superligaens mest scorende hold, men defensiven er på det jævne, hvilket man på se på deres målscore, som er på 17-11. De har vundet tre kampe, spillet 2 uafgjort og tabt tre. Spørgsmålet er om Esbjerg er kommet ned på jorden efter den flotte sejr i Liege. Holdene som spiller i de europæiske turneringer har det med at glemme den hjemlige liga. Jeg tror på en meget lige kamp, men det ville ikke overraske mig om FCV hev sejren hjem.

Til sidste en kamp fra Primera Division, hvor Athlectic Bilbao tager imod Espanyol. Bilbao ligger på en 5 plads med 9 point for 4 kampe. De har vundet tre og tabt en, og det var til Real Madrid. Deres målscore er på 8-6, hvilket just ikke er imponerende. Bilbao er dog ved at opbygge et spændende hold, og dem kommer vi sikkert til at høre meget mere til. Espanyol er stadig ubesejrede, de har vundet to og spillet 2 uafgjort. Deres målscore er på 6-3, hvilket heller ikke er imponerende. Jeg tror på en sejr til Bilbao, som er svære at besejre i Baskerlandet. Du kan se kampen på Canal8 fra kl. 21:55.

Dagens fodbold 22-9

Der er virkelig fodbold for feinsmeckere på dagens program. Jeg har udvalgt det bedste guf til dig.

Vi starter med Superligaen, hvor de spilles tre kampe. Den første er mellem SønderjyskE og FC Nordsjælland. Det er to hold som kommer til at kæmpe hårdt om at undgå nedrykning. Kendetegnet for begge hold er at de lukker for mange mål ind, og ikke kan få scoret i den anden ende. Sønderjyderne har vundet to kampe, spillet to uafgjort og tabt 4. målscoren er på 7-12, og det er ikke noget at prale af. Sønderjyderne har dog været meget plaget af skader. I ugens løb har de lavet en aftale med Daniel Jensen, men det er jo ikke så meget på midtbanen det kniber, men mere i forsvar og angreb. FCN er ligaens bundprop, og de spiller som et bundhold, men har dog fået tilgang af raketten Joshua John, spørgsmålet er om det er nok, for der mangler også kvalitet i forsvaret. FCN har vundet 1 kamp, spillet to uafgjort og tabt fem. Scoren er på 8-15, hvilket bestemt ikke er godkendt. Jeg tror på en meget lige kamp. Sønderjyderne plejer at være gode på hjemmebane, så de må være små favoritter. Kampen vises på Canal8 fra kl. 14.

I dagen anden kamp i Superligaen mødes AGF og Brøndby. AGF er et underligt hold, den ene dag spiller de klassefodbold, for dagen efter ikke at kunne slå det lokale serie 3 hold. Der må være noget galt mellem trænerstaben og spillerne, når de ikke formår at sætte spillerne op til kamp. AGF har vundet 4 kampe, spillet 1 uafgjort, og tabt 3, scoren er på 15-14, hvilket på sin vis er ok, men der går for mange mål ind. Nu har de også en målmand med et uhyggeligt lavt bundniveau. På sine gode dage er Steffen Rasmussen i absolut landsholdsklasse, men på en dårlig dag kunne han blive reserve på det førnævnte serie 3 hold. Brøndby har oprustet med køb af nye spillere, jeg troede ellers de ville bruge deres unge talenter, og dem har de en del af, men man har et standpunkt osv. De vandt deres første kamp i sidste runde over OB, men alle kan slå OB. Brøndby spillede faktisk ret fornuftigt, så de skal nok klare sig, men det bliver nok ikke til medaljer i år. BIF har vundet 1 kamp, spillet 3 uafgjort og tabt 4. Scoren er på 8-14, hvilket bestemt ikke er godkendt. Atter en lige kamp, hvis AGF har en god dag, vinder de, men…… Du kan se kampen på Canal9 fra kl. 17.

Dagens sidste kamp i Superligaen er mellem FC København og OB. FC København fik heldigt hevet en uafgjort hjem mod Juventus, og burde uden de store problemer kunne slå OB. FCK’s trup er uden skader, og har Sigurdsson i karantæne. Løverne er endelig kommet over nedrykningsstregen, men der er stadig 13 point op til førerholdet FCM, og det når de næppe at hente. FCK har vundet 1 kamp, spillet 4 uafgjort og tabt 4. Målscoren er heller ikke noget at prale af, den er på 11-12. OB rasler ned gennem tabellen, og har på det sidste ikke spillet specielt godt, spørgsmålet er om truppen er stærk nok? Angrebsmæssigt ser det rimeligt ud, men i forsvaret kniber det gevaldigt, de virker ganske enkelt langsomme, mærkeligt at man ikke forstærkede sig her. OB kommer sikkert til at spille med om nedrykningspladserne, hvis der ikke sker noget i defensiven, og på målmandspladsen skal der også handles, da Jesper Christiansen er ved at nå sidste salgsdato. OB har vundet 2 kampe, spillet 4 uafgjort og tabt to. Scoren er på 12-13, hvilket beviser at der er problemer i de bagerste rækker. I denne kamp er FCK skyhøje favoritter. Du kan se opgøret på 3+ fra kl. 19.

Der er storkamp i den hollandske Æresdivision mellem PSV Eindhoven og Ajax. PSV spillede europæisk og tabte til Razgrad endda på hjemmebane. PSV er eller begyndt godt i ligaen, og er stadig ubesejrede, men om nederlagt i torsdag har givet usikkerhed i truppen, får vi at se. PSV har vundet 3 kampe, og spillet 3 uafgjort. Scoren er på 14-5, hvilket er godkendt. Ajax har derimod haft deres problemer med at få spillet til at flyde, og bedre er det ikke at man har solgt både Alderwiereld og Christian Eriksen, som var to dominerende spillere, men så må andre træde i karakter. Ajax har vundet 3 kampe, spillet to uafgjort, og tabt en. Målscoren er på 13-9, hvilket er ok. De spillede i midt ugen mod Barcelona, og tabte kun med 4-0. der var ganske enkelt klasseforskel. PSV må være svage favoritter i denne kamp, som kan ses på Canal8 fra 16:30.

Så til Engelsk fodbold, hvor der er dansker møde. På 3+ kan du se kampen mellem Cardiff og Tottenham kl. 17. Cornelius blev skadet, og jeg ved ikke om han er med på holdet for waliserne. Cardiff er kommet rimeligt i gang, men får det sikkert svært, som oprykkere ofte har det. Der er mere speed på i Premiere League, og det tager nogle kampe at vænne sig til det. Cardiff har vundet 1 kamp, spillet to uafgjort og tabt 1. Målscoren er på 4-5, hvilket er ganske fint i England. Tottenham med Christian Eriksen, ligger i toppen af tabellen, og kommer til at kæmpe med om mesterskabet. De har et frygtindgydende hold. De har vundet tre kampe og tabt en. Målscoren er på 4-1. Der laves ikke mange mål i England, kedelig liga. Her tror jeg helt sikkert på Tottenham, men der kunne godt ske en lille overraskelse i denne kamp.

Så er der krig i Manchester, da byens to fodboldhold tørner sammen på City of Manchester Stadium, og mon ikke der bliver udsolgt? Begge hold er begyndt på det jævne, og har endnu ikke ydet deres bedste. Man C har vundet 2 kampe, spillet en uafgjort og tabt en. Målscoren er på 8-3, hvilket er godkendt. De er faktisk det mest scorende hold i PL sammen med Arsenal. Man U skal stramme sig an, hvis de vil genvinde mesterskabet. Jeg tror ikke de har holdet til det. De har også vundet 2 kampe, spillet en uafgjort og tabt en kamp (Liverpool). Målscoren er på 6-2, som er ok. Dette bliver en lige kamp, men jeg tror dog mest på at Man C kan køre en smal sejr hjem. kampen vises på 3 Sport 2 kl. 17.

Der er også storkamp i Serie A mellem AC Milan og SSC Napoli, som du kan se på Canal8 fra 20:40. Napoli tordner derudaf, og har vundet deres første tre kampe, og har en målscore på 9-2. Det ser ud til at Benitez har fået sat skik på klubben, og jeg tror på en top tre placering, hvis der ikke opstår for mange skader. AC Milan er i vanlig stil begyndt stille og rolig, da de jo kommer til at spille en del kampe. De har vundet en, tabt en og spillet en uafgjort. Målscoren er 6-5. På San Siro burde Milan være favoritter, men Napoli spiller altså godt, hvilket de beviste i midt ugen, hvor de besejrede Dortmund med 2-1. Milan vandt deres kamp med 2-1 over Celtic.

Den sidste kamp er fra den franske liga, hvor de to storhold Paris Saint Germain og Monaco mødes. Begge hold er ubesejrede, men PSG har just ikke vist prangende spil, men er ved at komme i omdrejninger. De vandt sikkert over Olympiakos på udebane med 4-1, et sted som kan være vanskeligt at spille, men det var uden tilskuere. PSG har vundet 3 kampe, spillet to uafgjort. Målscoren er på 8-3, hvilket er ok, da der heller ikke i fransk fodbold scores mange mål, 2,1 pr. kamp, gaaab. Monaco sikkert uden Jakob Poulsen i truppen ligger nummer et. Man må sige at de har forstærket sig en smule med bl.a. Falcao. De har vundet 4 kampe og spillet en uafgjort. Deres målscore er på 9-2, hvilket er godkendt, men mon ikke den bliver bedre med tiden? PSG må være små favoritter, men her kunne der godt lure en overraskelse. Kampen vises på 3 Sport 2 fra kl. 21.

Der er mange flere kampe, men disse er de bedste, og der skal helt sikkert ses fodbold i morgen, men ikke hele dagen, haven skal også passes, og lidt frisk luft skader vel ikke?

 

 

Dagens fodbold 21-9

Der er masser af fodbold på tossen, men der er også en del kampe uden den store nerve i. Jeg har udvalgt et par stykker som jeg tror, kan gå hen og blive spændende.

I Superligaen er der lokalopgør mellem FC Midtjylland og Viborg. Her har vi to hold som just ikke er på julekort med hinanden.  Det kører bare derudaf for FCM. De er det eneste hold i Superligaen som stadig er ubesejrede efter 8 runder. Hvis jeg havde forudsagt det inden sæsonstart, var jeg blevet til grin. FCM har dog spillet flot fodbold, med en god defensiv, dog kniber det til tider med koncentrationen hos målmand Lössl, men han er jo stadig ung. Jeg har hørt at Peter Schmeichel også havde sine blundere i starten af sin karriere. FCM har vundet 6 kampe, spillet 2 uafgjort, med en score på 17-7, hvilket må siges at være godkendt. Viborg har også overrasket positivt, med godt organiseret spil, specielt i omstillingerne er de giftige. Tror ikke de har styrken til at styre en kamp. Viborg har vundet 3 kampe, spillet 3 uafgjort og tabt to. Målscoren er på 15-14, hvilket ikke er godkendt. Det er fint de scorer så mange mål, men der går for mange ind. Det er også Superligaens to topscorere mod hindanden. Viborg har Dalgaard med syv kasser, og FCM har Duncan med 6. Så har FCM altså også lige en vis Igboun med 5 mål, og han er virkelig i hopla i denne sæson. FCM har stadig en del skader, og Izunna har stadig en karantænedag der skal afsones. Viborg kan kun overraske, for de får det svært i ulvenes hule, så mon ikke FCM kører den sikkert hjem. Du kan se kampen på 3 Sport 1 fra 16:45.

Der er en del engelske kampe på programmet. Jeg har udvalgt lokalopgøret mellem Chelsea og Fulham. Chelseas dyrt betalte spillere skuffede fælt mod Basel, hvor de tabte med 2-1, endda på hjemmebane, så der er noget der skal hævnes, og Mourinho har noget at bevise. Chelsea har just ikke spillet prangende, og har i de fire første kampe, vundet 2, spillet en uafgjort og tabt en. Målscoren er heller ikke noget at prale af, den er på 4-2. Nu scores der ikke mange mål i engelsk fodbold, 1,95 pr. kamp, hvilket ikke højner underholdningsværdien. Fulham er nu ikke meget bedre. De har vundet en kamp, spillet en uafgjort og tabt to, med en score på 3-5, hvilket heller ikke er godkendt. Chelsea burde være storfavoritter til at vinde denne kamp, men man kan aldrig vide med Chelsea. Kampen kan ses på 3+ fra 18:30

Til sidste napper jeg en kamp fra den spanske liga. Her møder mit hold, FC Barcelona hovedstadsklubben Rayo Vallecano på udebane. Rayo er kommet skidt fra start med kun en sejr, og tre nederlag, med scoren 4-12. De har ligaens dårligste forsvar. Det er gået en del bedre for Barca, som stadig ikke har mistet point. De har en score på 14-4. Mon ikke Barca kører denne kamp sikkert hjem? dog kan deres forsvar nemt rystes, da det virker noget usikkert, men målmand Valdes har stået nogle gode kampe. Denne kamp kan du se på Canal9 fra kl. 20.

Dagens fodbold 20-9

Der er lidt fodbold du kan muntre dig med, hvis du ikke er tvangsindlagt til ”Vild med dans”.

På 3 Sport 1 med kampstart 18:30, kan du se opgøret i Superligaen mellem Randers og AaB. Det kører ikke rigtigt for Randers, specielt ikke når Ronnie Schwartz har karantæne, så virker de tandløse i angrebet. Ronnie Schwartz skal også i denne kamp afsone karantæne. Til gengæld er Tamboura og Kamper tilbage efter skader. Det er også spændende om Randers kan få gang i Djiby Fall. De er placeret på en 8. plads med 9 point for 8 kampe. De har kun vundet to, spillet 3 uafgjort og tabt 3 kampe. Målscoren er på 10-13. AaB har derimod fået 7 point i de seneste tre kampe, hvilket er mere end godkendt. Deres trup er skadesfri, og der skal ikke afsones karantæner. AaB ligger på 2. plads med 14 point. De har vundet 4, spillet to uafgjort og tabt to kampe. Målscoren er 12-9, hvilket er et snit på 1,5 scoret mål pr. kamp. Det er nok lige i underkanten, så der skal flere mål i kassen. Her tror jeg på en meget lige kamp, med AaB som svage favoritter, men hvis der kommer gang i gode gamle Djiby Fall, kan Randers overraske.

3 Sport 2 fra 20:25 kan du se kampen mellem Saint Etienne og Toulouse. Saint Etienne ligger nummer to i den franske liga, med 12 point, hvor der har spillet 5 kampe. De har vundet 4 og tabt en. Målscoren er på 7-3. Toulouse med danske Martin Braithwaite, du ved ham med håret, ligger og roder rundt i bunden med kun tre point, for tre uafgjorte kampe og 2 nederlag. Målscoren på 3-7 er nu heller ikke noget at prale af. Jeg er bange for at Toulouse løber ind i et nyt nederlag, men hvis de er heldige kan de måske få en uafgjort hevet hjem.

Du kan godt så småt begynde at varme sofaen op, for der kommer et hav af fodboldkampe i weekenden, men det er ikke alle der er lige interessante. Jeg skal nok udvælge nogle af de mere interessante opgør til dig.

Dagens fodbold 19-9

Der er en enkelt kamp i 1. division, og en håndfuld i Europa League, hvor Esbjerg deltager.

Der er topkamp i den danske 1. division mellem overraskelsen fra Hobro og Vejle. Hobro har overrasket mange. I sidste sæson var Hobro indblandet i nedrykningsspillet, og var kun et point fra nedrykning. Der opnåede de 38 point, for 9 sejre, 11 uafgjorte og 13 nederlag, med en score på 37-43. i den nye sæson ser det noget anderledes ud. Hobro har efter 8 kampe, lavet 19 point, for 6 sejre, 1 uafgjort og et nederlag, med en score på 19-9. Vejle har i hver eneste sæson store ambitioner, som for det meste ikke bliver til noget. I sidste sæson endte de på en 3. plads, 4 point fra oprykning, og sådan kommer det sikkert også til at gå i år. Vejle har startet sæsonen lidt svingende, og har vundet tre, spillet 2 uafgjort og tabt 2. de har en score på beskedne 11-9. Her tror jeg på en meget lige kamp, men Hobro har en god holdmoral, og kæmper til det sidste, hvilket jeg så i kampen mod Køge, de giver ikke så let op. De bør nu tabe pusten på et tidspunkt, siger vi alle efter hver runde, men de ligger altså stadig nummer 1. Kampen vises på 3 Sport 1 kl. 18:30.

Der er kampe i Europa League, men den der tiltrækker mest dansk interesse, er nok kampen mellem Standard Liege og Esbjerg. Belgierne er begyndt deres sæson ganske godt, og har gjort rent bord i deres 7 første kampe, og med en flot score på 16-2. det var først i sidste runde der blev scoret mod dem. Helt så god en statistik har Esbjerg ikke, som ellers startede sæsonen flot, men har lidt svingende resultater. De har spillet 8 kampe, har vundet tre, spillet 2 uafgjort, og tabt tre. Deres score er på 17-11. Belgierne må være storfavoritter, men vi håber alle på en overraskelse fra Esbjerg. Kampen kan ses på 6eren fra kl. 19.

Hvis du er en af de uheldige som ikke kan se 6eren, er der såmænd andre gode muligheder, som lugter lidt af dansk deltagelse, nemlig opgøret mellem Valencia og Swansea. Det kører ikke for spanierne, som kun har en sejr i 4 kampe, og en score på 5-9. Det kunne tyde på at de savner Soldado, som scorede 59 mål i 101 kampe, hvilket er ret fornuftigt for en angriber. Laudrup drenge fra Swansea har nu heller ikke fået den bedste start, men spillede da en ret fornuftig kamp mod Liverpool, hvor de spillede 2-2. det sjove ved denne kamp var at Swanseas Shelvey var med i alle kampens mål, man skulle næsten tro at han havde spillet på resultatet. Svanerne har vundet en kamp, spillet en uafgjort og tabt to, med en score på 5-7. de har det næst dårligste forsvar i Premier League. Mon ikke vi bliver vidne til en underholdende kamp, da bege hold sikkert står godt til hinanden, med Valencia som svage favoritter. Kampen vises på Canal9 fra kl. 19.

Der er også et italiens/portugisisk opgør, men det er nu ikke et jeg vil skrive nærmere om. Det står mellem Fiorentina og P. Ferreira. Italienerne er ubesejrede i Serie A, mens Portugiserne er uden point i 4 kampe, og med kun et scoret mål. Denne kamp bør italienerne køre sikkert hjem. Se kampen på Canal8.

Der er mulighed for at se Christin Eriksen i aktion når Tottenham møder Tromsø. Tottenham er også i år med i toppen, og har vunder tre og tabt en kamp, og scoren er på 4-1. Norske Tromsø ligger i den tunge ende af den norske Tippeliga, hvor de kæmper for overlevelse i den bedste række. I denne kamp er englænderne skyhøje favoritter. Se dem slagte det norske hold på Canal9 fra kl. 21.

Den sidste kamp står mellem Lazio og Legia Warszawa, som kan ses på Canal8 fra kl. 21. Romerne er kommet rimeligt fra land, med to sejre og en uafgjort, og en score på 6-5. vi har jo ellers i en del år talt om den kedelige Serie A, og at der ikke scores nok mål osv., men hvis vi kigger i scorede mål pr. kamp, er det faktisk Premier League som er den kedeligste liga, hvilket er min holdning. Der bliver knoklet for meget på midtbanen, og tilladt for hårdt spil, så det næsten minder lidt om amerikansk fodbold. Dog har den engelske liga fået tilgang af spillere som Christian Eriksen, som måske kan sætte lidt gang i målscoren, for ellers ryger interessen for Premier League på et tidspunkt. Polakkerne fra Warszawa ligger på en 1. plads i den polske liga, ”Ekstraklasa”, med 5 sejre og to nederlag, med en score på 19-7. Italienerne skal passe på ikke at undervurdere polakkerne. De italienske hold er dygtige, men de har det med at undervurdere deres modstandere, spørg Juventus om det. Alligevel tror jeg på italiensk sejr.

Der er da list gode kampe at kigge på, da jeg ikke kan se 6eren, vil jeg se Valencia vs Swansea, og Tottenham mod Tromsø, da det på papiret er de bedste kampe, men Lazio kampen kunne også være guf for øjet. Rart med et godt udvalg.

Dagens fodbold 18-9

Også i aften spilles der kampe i Champions League.

Der er næsten garanti for danskere på banen, nå Barcelona tager imod Ajax. Barcelona er startet stærkt i Premera Division, hvor de ligger på en delt 1. plads, med 4 sejre i fire kampe, og en score på 14-4, men i næsten vanlig stil, har de haft problemer i defensiven, der er de ikke stærke nok, men i angrebet er de skræmmende stærke. Deres hollandske modstandere er begyndt noget svingende, og de har mistet en af deres bedste spillere Christian Eriksen, dog formåede de at vinde over et af topholdene, Zwolle, i weekenden med 2-1. Ajax har spillet seks kampe, vundet 3, spillet 2 uafgjort og tabt 1, med en score på 13-9. Barca er storfavoritter på hjemmebane, men det er altid spændende at se Barcas boldkunstnere spille fodbold. Så den kamp vil jeg helt sikkert se. Den vises på 3+ med optakt fra 19.30.

Hvis du ikke gider se kampen på 3+, kan du på 3 Sport 1 se AC Milan mod Celtic fra 20:30. AC Milen er som sædvanlig kommet lidt skidt i gang. De har spillet tre kampe, vundet en, spillet en uafgjort og tabt en. Deres score er på 6-5, men de har et godt hold, så de skal nok komme igen, ganske som de plejer. Celtic er stadig ubesejrede i den skotske liga, med fire sejre og en uafgjort. Scoren er 10-4. jeg tror på Milan, da de har en masse gode profiler. Dog skal vi passe på med ikke at undervurdere Celtic, men et er Celtic på deres hjemmebane Celtic Park, hvor de er skræmmende stærke, og noget andet på udebane. På udebane har Celtic tit virket svage. Du kan se Barcelona mod Ajax på samme kanal fra 22:45.

Ren klasse af Wiland

FCK vs Juventus

Løverne begyndte med frisk spil, men havde svært ved at holde på bolden. Så italienerne overtog mere og mere af spillet. Så skete miraklet, efter en dødbold scorede Nicolai Jørgensen i det 14. minut, efter klumpspil i straffesparksfeltet. Godt FCK, for, og nu skal Juventus fremad, hvilket sikkert giver FCK mulighed for omstillingsspil. I det 21. minut havde Juve to kæmpe chancer, men Wiland klarede med to feberredninger. Italienerne pressede og pressede, og det måtte ende galt for løverne til sidst, men de spillede klogt og havde et par halve chancer. FCK gik til pausen med en lidt ufortjent føring på -.

Italienerne pressede videre i starten af 2. halvleg, og havde endnu en kæmpe chance, men Tevez brændte- i det 54. minut gik den ikke længere, da Fabio Quagliarella udlignede på et godt gennemspillet angreb. Italienerne havde derefter en del chancer, som de misbrugte. FCK var en sjælden gæst i det italienske målfelt, og skabte ikke de helt vilde chancer. Italienerne pressede videre i resten af kampen, men Wiland stod sit livs kamp.

FCK var heldige, italienerne skabte chance på chance, men manglede den fornødne koncentration foran mål, og så var der lige en vis Wiland, som også ville spille med.

I gruppens anden kamp spillede Galatasaray mod Real Madrid. Tyrkerne havde i starten af kampen et par kæmpe chancer, men brændte. Og så går det som det så ofte går, Real Madrid kom heldigt foran med 1-0, på mål af Isco i det 33. minut. Den stilling holdt til pausen.

I anden halvleg stod der Real Madrid på kampen, men tyrkerne havde også deres chancer. så begyndte Benzema og Ronaldo deres show. Først gjorde Benzema det til 2-0 i det 54. minut, så var Ronaldo på pletten i det 63. minut til 3-0. Tre minutter senere gjorde Ronaldo det til 4-0. I det 81. minut scorede Benzema til 5-0. Så fik tyrkerne endelig reduceret til 5-1 på et mål af Bulut. Ronaldo fuldendte sit hattrick til slutstillingen 6-1.

Det ser ud som om at Real Madrid næsten er videre fra gruppen, og mon ikke Juventus snupper den anden plads, mens tyrkerne går videre til EL. FCK kan umuligt være så heldige en gang mere, og med Real Madrid som næste modstander, kunne det godt se ud til en fodboldlektion.

Dagens kampe i Champions League 17-9

Så er der gang i ChL, og der er dansk deltagelse.

De danske mestre fra FCK har den store fornøjelse at møde Juventus, men jeg er lidt bange for at fornøjelsen er på Juventus side. FCK har fået en forfærdelig sæsonstart, og ligger 3. sidst i Superligaen. De har spillet en gang forfærdelig fodbold, men de er på rette spor efter at Ståle har overtaget træningen. Juventus har nu heller ikke spillet specielt godt, men er dog stadig ubesejret i de første tre kampe. Det bliver en særdeles vanskelig opgave for FCK, og jeg er bange for de lider et stort nederlag, med mindre de finder storspillet frem, hvis de ellers har evnerne. Du kan se kampen på 3+ med optakt fra kl. 20.

På 3 Sport 1 fra kl. 20:30, kan du se opgøret mellem de to andre hold i FCKs gruppe, nemlig Galatasaray og Real Madrid. Tyrkerne er heller ikke kommet alt for godt fra start. De har spillet 4 kampe, vundet 1 og spillet 3 uafgjort, med en score på 4-3. Deres sidste kamp endte 1-1 på hjemmebane mod upåagtede Antalyaspor. Real Madrid er kommet ok fra start, med 3 sejre og en uafgjort i 4 kampe, med en score på 8-4. deres sidste kamp endte 2-2 mod oprykkerne fra Villarreal. I denne kamp må de dyre drenge fra madrid være storfavoritter, men det er ikke let at spille i Istanbul, foran en masse medlevende tilskuere.

På 3 Sport 2 fra kl. 20:30, spiller Manchester United mod Bayer Leverkusen. Man U er begyndt på det jævne, med 2 sejre, 1 uafgjort og 1 nederlag, med en score på 6-2. Man U er måske ikke så stærke mere, men de stadig et hold i europæisk klasse. Leverkusen har spillet 5 kampe, hvor det er blevet til fire sejre og et nederlag, med en score på 11-6. Her tror jeg på en lige kamp. Bundesligaen er faktisk ret god, men bliver ofte undervurderet. Der kunne måske lure en overraskelse i denne kamp. Denne kamp kan også ses på 3 Sport 1 kl. 22:45.

Jeg skal selvfølgelig se FCK entre i ChL, på trods af jeg tror de får ørerne i maskine. Det er altså også en træls gruppe de er kommet i. Løverne får nok ikke hentet rasende mange point, det er stærke hold de møder, men måske mod tyrkerne?

Status over Superligaens 8. runde

Her til aften blev den sidste kamp spillet i 8. runde. FCM tog imod bundproppen fra FCN, og vandt, måske ufortjent 2-1, for FCN spillede faktisk en rimelig god kamp, men manglede skarpheden foran mål. FCM startede på det jævne, mens FCN pressede godt på, specielt med raketten Joshua John, som var en evig fare for FCMs ellers solide forsvar. Det var dog Igboun der bragte FCM foran med 1-0 i det 9. minut, efter en dødbold. FCN overtog derefter spillet og fik fortjent udlignet på et meget flot langskud, og målscorer, Joshua John. I begge halvleg havde begge hold gode muligheder, men der skulle en genialitet til fra Igboun som snød to spillere, og scorede til slutstillingen 2-1 i det 78. minut. Uafgjort havde været et mere rimeligt resultat. FCN er godt på vej, og de skal nok få sig kæmpet op i tabellen, og FCM er absolut medaljekandidat.

Så lykkedes det endelig for Brøndby at få den første sejr i sæsonen, og det var helt fortjent over noget ustabile OB. Jeg ved ikke hvad der er galt i OB, men et eller andet må der være. De har en fornuftig spillertrup, nå ja, det kniber lidt i de bagerste rækker. Brøndby derimod er ved at få tømret et godt hold sammen, og deres nye mand Hasani, scorede i sin første kamp. Ørnskov lavede det første mål til 1-0, mens Emil Larsen udlignede.

På 2. pladsen, 6 point efter FCM, har vi AaB, som slog SønderjyskE med 3-1. AaBs nye komet Anders K Jacoksen bragte AaB foran med 1-0, mens Daniel Christensen udlignede. I anden halvleg blev selvsamme Daniel Christensen korrekt udvist. Derefter pressede AaB på, og fik halet sejren hjem, på mål af Würtz og Risgård. Det ser godt ud for AaB, som sikkert også ender i top 5. Sønderjyderne får det svært, og må være nedrykningskandidat.

Den helt store overraskelse er FC Vestsjælland, so ligger på 3. pladsen. De spillede en flot kamp mod Randers, som de besejrede med 2-0, på mål af Dal Hende og Dennis Sørensen. FCV har en godt organiseret hold, og nogle gode teknikere, så jeg tror de klarer skærene. Randers er et mærkeligt hold, og er yderst svingende, og de virkede tamme uden Ronnie Schwartz. De skal måske kigge lidt på deres spillesystem, som ikke virkede mod FCV.

AGF er et mærkeligt hold, den ene uge spiller de flot fodbold, for ugen efter at tabe til Viborg, og spille forfærdeligt dårligt. Viborg spiller nu ikke ret godt, men får da skrabet point til sig, og må ende i bunden.

Og så de to danske flagskibe, FCK og Esbjerg. Hos FCK kan man spore fremskridt, men det funker altså ikke helt endnu, hvilket vi så i kampen mod Esbjerg, og de kom da også bagud i 1. halvleg, på et mål af Jakob Ankersen. FCK pressede dog voldsomt på i 2. halvleg, og fik fortjent udlignet. Ingen af holdene spillede specielt godt, da de sikkert allerede havde tankerne i de europæiske kampe de skal spille. Det er dog sikkert at begge hold vil være med, når der skal uddeles medaljer.

Målmændene lavede faktisk ikke specielt mange brølere, så der uddeles ikke ”Ugens sæbehandske”.

Der blev kun scoret 15 mål i denne runde, hvilket ikke er imponerende, og det giver et snit på 2,5 mål pr. kamp. Der var tre hjemmesejre, en uafgjort, og 2 udesejre. Altså en runde på det jævne med gode og dårlige kampe. Rundens dårligste præstation må være AGFs nederlag hjemme til Viborg.

 

 

 

Dagens fodbold 16-9

Vi går ind i en uge med masser af fodbold alle ugens dage.

Først skal Superligaens 8. runde lige spilles færdig. Dagens kamp står mellem topholdet, og en af sæsonens store overraskelser FC Midtjylland, og sæsonens store skuffelse. FC Nordsjælland. FCM har endnu ikke tabt en kamp, og har spillet pænt fodbold i alle kæder. De har indtil nu vundet 5 kampe og spillet to uafgjort, med en score på 15-6, og ligger nummer 1. FCN ligger nummer to. Altså fra bunden. De har spillet forfærdeligt dårligt, og ligger fortjent i bunden. Det er ikke så underligt at FCN ligger hvor de gør, da der er luget godt ud i de bærende spillere. Det tager tid at bygge et nyt hold op. FCN har en sejr, to uafgjorte og 4 tabte kampe, med en score på 7-13, hvilket ganske enkelt ikke er godt nok. Jeg tror nu heller ikke at FCN vinder denne kamp, på trods af tilgangen af Joshua John. FCM er ganske enkelt storfavoritter. Du kan se kampen på 3 Sport 1 fra kl. 18:30.

Der er dansker kamp i Premier League, hvor Swansea møder Liverpool. Laudrups drenge fra Swansea har ikke fået den bedste start, og har heller ikke fået spillet op i det rette tempo. De har derfor kun vundet en kamp og tabt to, med scoren 3-5. Agger & co, har derimod fået en usædvanlig flot start på den nye sæson, og har vundet alle deres kampe, med en score på 3-0, ikke imponerende, men når der ikke score mod dem, er det godkendt. Hvis Swansea får spillet til at flyde, har de en god mulighed for at vinde, men jeg tror nu alligevel på en udesejr til Liverpool. Kampen vises på 3 Sport 2 fra 20:55.

Til sidst napper vi lige en kamp fra det spanske, hvor Athletic Bilbao møder Celta Vigo med Michael Krohn Dehli på holdet. Begge hold har fået en rimelig start på den nye sæson. Bilbao er noteret for 2 sejre og et nederlag, med en score på 5-4. Mens Celta Vigo har vundet 1, og spillet to uafgjort, med en score på 5-4. Celta er et af de seks hold i Primera Division, som er ubesejrede. Kampen vises på Canal8 fra kl. 21:55.

Dagens fodbold 15-9

Også i dag kan du se masser af fodbold, og vejret skulle just ikke blive det bedste, så se lidt godt bold på tossen.

Vi starter i Superligaen. Hvor Canal8 viser opgøret mellem AGF og Viborg kl. 14. AGF storsejrede i deres sidste kamp med hele 6-3 over OB. AGF er i vanlig stil meget svingende, men er dog ubesejrede i de sidste tre kampe. De har vundet 4, spillet en uafgjort og tabt to kampe. De har en score på 15-13, hvilket er ok, men de lukker for mange mål ind. De skulle nu se at få en bedre målmand, som kan styre sit forsvar. Viborg har overrasket mig en del. Jeg troede de ville være bundskraber, men de har spillet godt fodbold, og har vundet to, spillet tre uafgjort og tabt 2. De har en score på 14-14, hvilket heller ikke er ok, Også Viborg kunne trænge til at stramme op i defensiven. Det kunne tyde på en mål rig kamp med de to hullede forsvar, men AGF må være favoritter til at vinde denne kamp, men man ved aldrig med AGF. De kan vinde hvis de gider, og Stefan Rasmussen ikke atter dropper.

På 3 Sport 1 kl. 17 kan du se kampen mellem FC Vestsjælland og Randers. Oprykkerne fra FCV har også overrasket positivt, men de laver altså ikke ret mange mål, men der går på den anden side ikke ret mange ind. De har vundet 2, spillet 4 uafgjort og tabt 2. De har en score på 7-7, og har Superligaens næstbedste forsvar. De skal dog se at få scoret noget mere ellers ender de som Horsens i sidste sæson, som heller ikke fik scoret nok, og derfor rykkede ned. Det kører ikke for Randers. De tabte i sidste runde til et af Superligaens dårligste hold, SønderjyskE, men de fik dog også ret tidligt Ronnie Schwartz tidligt udvist. De får det ikke nemt uden deres topscorer i dagens kamp. Randers har 2 sejre, 3 uafgjorte og to nederlag. Deres score er på 10-11, hvilket just ikke er imponerende, en de skal nok komme igen. Dog kunne FCV godt gå hen og nappe alle tre point i dagens kamp.

Dagens sidste kamp i Superligaen er mellem Brøndby og OB. Brøndby er bundprop, og har stadig en sejr til gode. De har spillet tre uafgjort og tabt fire kampe, med en score på 6-13. De har forstærket sig med et par gode spillere, så mon ikke der skulle være mulighed for en sejr. Kahlenberg har vel også haft godt af en pause, for han virkede rusten i den sidste kamp de spillede, hvor de tabte 2-1 til AaB. Han kan blive en værdifuld spiller for Brøndby. OB tabte deres sidste kamp med hele 6-3 til AGF. Ob glemte at komme ud til 2. halvleg, mon ikke de husker det denne gang? OB har vundet 2, og spillet 4 uafgjort og tabt 1 kamp. Scoren er på 11-11, hvilket kunne tyde på at der snart skal forstærkninger til i defensiven, plus en mere stabil målmand. Jesper Christiansen fik sidste rundes sæbehandske efter sin store fejl mod AGF, som satte dem i gang. Jeg tror faktisk at BIF kan få sin første sejr mod OB, taber det gør de helt sikkert ikke.

Der er lokalopgør i Serie A, hvor Sampdoria møder Genoa. Ingen af de to klubber har prøvet at vinde endnu. Sampdoria har et point for to kampe, og en score på 2-3. hvilket just ikke er imponerende. Det står endnu værre til i Genoa, som endnu ikke har fået point, og har en score på 2-7. her venter sikkert en meget lige kamp, nok ikke med rasende mange mål. Du kan se kampen på Canal8 fra 20:40.

Jeg slutter med en kamp fra det spanske, hvor Real Betis møder Valencia. Betis er kommet skidt fra start i de første tre kampe, hvor det kun er blevet til et enkelt point, og en score på 2-4. de må se at får Stephan Andersen på mål igen, også for at han ikke bliver rusten. Morten Olsen vil jo pinedød have ham på mål, om han spiller eller ej. Det er nu heller ikke gået Valencia særligt godt, da de kun har en sejr i tre kampe, og en score på 4-6. Jeg tror på en meget lige kamp, med Valencia som svage favoritter. Kampen kan ses på Canal 9 fra 20:55.

Dagens fodbold 14-9

Der er et væld af fodbold fra de store europæiske ligaer. Jeg har udvalgt dem som jeg mener kunne være interessante.

På Canal 9 kan du se opgøret i Superligaen mellem FCK og Esbjerg fra kl. 16:55. FCK fik i sidste spillerunde endelig en sejr på 4-1 over Viborg. De fik endelig spillet til at fungere, hvilket ikke var et minut for tidligt, da de på tirsdag skal spille første kamp i ChL mod Juventus. De møder den helt store spillemæssige overrskelse i 2013 nemlig Esbjerg. Løverne skal være på dupperne, hvis de vil besejre vestjyderne. Esbjerg har spillet godt og seværdigt fodbold, men er noget svingende i deres præstationer. De har sikkert allerede tankerne et andet sted, nemlig opgøret mod Standard Liege på torsdag. Esbjerg ligger nummer 4 i tabellen, med 3 sejre, en uafgjort og tre nederlag. I deres sidste kamp fik de en lidt heldig uafgjort mod topholdet FCM. De har en målscore på 16-10, hvilket næsten er godkendt, dog går der for mange mål ind. FCK har jo fået en forfærdelig start, og de ligger nummer 10, med 6 point, for en sejr og tre uafgjorte kampe, og en score på 10-11, hvilket IKKE er godkendt, når man kigge nærmere på deres spillertrup. I det hele taget undrede det mig en del, at de ikke forstærkede sig væsentligt, og fik indkøbt et par gode spillere til offensiven, og en midtbanestrateg, men det er jo fint nok de stoler på deres spillere. Jeg tror på en FCK sejr, da jeg er sikker på de er kommet op i gear efter de to ugers pause, det var lige hvad de havde brug for.

På 6eren kan du se Tottenham mod Norwich kl. 16. Kampen i sig selv er ikke noget særligt, men vi er mange der er spændt på om Christian Eriksen kommer på banen, og hvordan han klarer sig i denne særdeles hårde liga. Totenham ligger nummer 3, med 6 point for 3 kampe, for to sejre og et nederlag, med en score på 2-1. Der bliver ikke scoret vildt meget i Premier League, og derfor er de engelske kampe tit kedelige at kigge på. Indtil nu er der blevet scoret 1,93 mål pr. kamp, og det er ikke imponerende. Til sammenligning er der scoret 3,3 mål pr. kamp i Bundesligaen, en liga der må anses på højde med Premier League. Nprwich har vundet 1, spillet en uafgjort og tabt en, og har en score på 3-3. Tottenham er kæmpe favoritter, og med det hold skal de kunne slå et midter/bundhold som Norwich.

Den sidste kamp i det engelske er mellem Everton og Chelsea, som kan ses på 3+ fra kl. 18:30. everton er kommet skidt i gang, og har endnu ikke vundet, men spillet alle deres tre kampe uafgjort, og har en score på 2-2, hvilket ikke er godt nok. Der er sket lidt i spillertruppen, så jeg tror de får én vanskelig sæson. Chelsea ligger nummer to, og er også ubesejrede, med to sejre og en uafgjort, og det var langgaberen mod Man U, årets kedeligste kamp. De har en score på 4-1, hvilket just heller ikke er godkendt, men mon ikke de hiver en sejr i land mod Everton?

Så skal vi til det spanske, hvor Barcelona møder Sevilla. Barcelona er begyndt i vanlig stil med tre sejre, og en score på 11-2, hvilket er mere ned godkendt. De var dog lidt på hælene i deres sidste kamp mod Valencia, men fik hevet en 3-2 sejr hjem, køb nu Agger til det utætte forsvar. Sevilla har ikke vundet endnu, men spilet to uafgjort og tabt en kamp. Deres score er på 3-5, hvilket ikke er godt nok. Her kører Barcelona en sikker sejr hjem. du kan se kampen på Cal 9 fra kl. 20.

I den italienske Serie A kan du se opgøret mellem traditionsklubberne Inter og Juventus på Canal8 fra kl. 18. de to storhold er kommet godt far land med hver to sejre. Inter har en score på 5-0, og Juventus på 5-1, hvilket er godkendt. Selv i Serie A scores der flere mål end i Premier League. Der er der et gennemsnit på 3,25 mål pr. kamp. Håber Juventus bliver godt trætte, så de ikke banker FCK alt for slemt. Kampen mellem Inter og Juventus bliver sikkert taktisk præget. Den kunne nemt ende uafgjort, men jeg tror på en sejr til Juventus, de er altså ret så gode, men på San Siro kan alt ske.

Det var hvad jeg havde valgt af kampe, men der er mange flere, så slæng dig på sofaen og se fodbold, hvis du ikke gider andet på en lørdag.

Dagens fodbold 13-9

Der er fodbold fra Superligaen, hvor SønderjyskE tager imod AaB. Sønderjyderne har haft en del skader, specielt i angrebet, men nu ser det ud til at i det mindste Kenneth Fabricius er skadefri. Problemet med ham er at han just ikke scorer rasende mange mål. Johan Absalonsen skulle også være spilleklar efter sin drilske rygskade. De mangler stadig Bo Storm og Ayoub Sørensen, men det varer nogle uger før de er på banen. Inden landsholdspausen, vandt SønderjyskE lidt overraskende over Randers med 2-0, men der spillede de 11 mod 10 i næsten 75 min, efter at Ronnie Schwartz var blevet korrekt udvist.  Her scorede tilbagevendte Tommy Bechmann til 2-0, og hvis han først får gang i scoringen, kan han gøre en forskel. Sønderjyderne har 8 point for 7 kampe, med to sejre og to uafgjorte kampe, og en score på 6-9, hvilket ikke er imponerende.

Modstanderne fra AaB er kommet lidt bedre fra land med 11 point for 7 kampe. De har vundet tre, spilet to uafgjort og har en score på 9-8. deres sidste kamp vandt de lidt heldigt over bundproppen Brøndby, som var foran med 1-0 indtil det 83. minut, hvor Dalsgaard først udlignede, og tre minutter senere scorede den nye AaB komet Anders K Jacobsen til resultatet 2-1.

Begge hold scorer ikke mange mål, men lukker heller ikke mange ind, så her tror jeg på en meget lige kamp. Dog er SønderjyskE vanskelige at have med at gøre i Haderslev, alligevel har AaB spillet bedre, så dem tror jeg på eller en uafgjort. Du kan se kampen på 3 Sport 1 kl. 18:30.

Der er mesteropgør i den bedste franske række, mellem pokalvinderne fra Bordeaux og PSG. Bordeaux er just ikke kommet alt for godt fra start, da det kun er blevet til en sejr, en uafgjort og to nederlag, med en score på 3-5.

PSG har nu heller ikke overbevist. Jeg så den sidste kamp de spillede mod Guinkamp, og det var ikke god reklame for fransk fodbold, der kom først mål i det 90. minut. Først scorede det 19årige kæmpetalentet Rabiot til 1-0, og i overtiden scorede Zlatan til 2-0. Alle de dyre drenge viste just ikke storform endnu, men de kommer til at spille mange kampe, specielt i Champions League, hvor de dog er i en overkommelig gruppe, med Olympiakos, Benfica og Anderlecht.

PSG har endnu ikke tabt, og har 8 point for 4 kampe, med 2 sejre og to uafgjorte kampe. Målscoren er beskedne 6-3. Mon ikke PSG vinder aftenens opgør, hvis de altså gider. Du kan se kampe på 3 Sport 1 fra 20:40.

Du kan glæde dig til weekenden, hvor de vises et hav af kampe, fra de bedste rækker i Europa. Du kan læse mere om dem her på siden i morgen.

Dagens fodbold 12-9

Der er da lidt fodbold i dag, nemlig en enkelt kamp i 1. division, som er lokalopgøret mellem Horsens og Vejle. Horsens begyndte stærkt, men har tabt til både Hobro og Køge. De ligger på andenpladsen, tre point efter Hobro. Horsens er helt klart en oprykningskandidat, og meget skal gå galt hvis de ikke spiller i Superligaen fra næste sæson. De har spillerne til at klatre en oprykning, men om de har en god nok trup til Superligaen, er et andet spørgsmål. Horsens har vundet 5 kampe og tabt 2, med en score på 17-10.

Modstanderne far Vejle har år efter år den målsætning at rykke op, men det bliver for det meste en top 5 placering, og sådan kommer det sikkert også til at gå i denne sæson. Vejle er just ikke begyndt imponerende, og har meget svingende resultater. De har vundet 2 kampe, spillet 2 uafgjort og tabt 2 kampe. Deres målscore er på 8-7, hvilket ikke er imponerende for et hold med ambitioner. Det eneste der har Superliga standard er deres flotte stadion.

Jeg tror på en sejr til Horsens, men det er jo et lokalbrag, så alt kan ske. Kampen vises på 3 Sport 1 fra 18:15.

Danmark til VM

Muligheden er der for at Danmark kommer til VM, efter at vi slog Armenien med 1-0, og samtidig vandt Italien med 2-1 over Tjekkiet. Der var fremskridt at spore i dagens kamp, men der mangler stadig en del. Dog viste unge Viktor Fischer gode takter, og skaffede Danmark det straffespark som Agger scorede sikkert på. Specielt Agger og Eriksen spillede en overbevisende kamp. Håber de to kan holde sig fri for skader resten af året, da de er vigtige for holdet. Ankersen gjorde det rimeligt, men han skal lige spilles ind på holdet, så bliver han en gevinst.

Om vi kommer til VM er ikke i vores hænder. Der er nogle resultater der skal flaske sig. Vi ligger nu nummer tre i gruppen med 12 point, et point efter Bulgarien. Vi skal vinde over Italien, som er kvalificeret efter aftenens sejr, og det kan blive svært nok, og så skal Malta også besejres, og det burde ikke blive noget problem. Bulgarien skal sætte point til mod enten Armenien eller Tjekkiet, hvis smilet skal frem i Danmark.

Selv om vi skulle være som heldige at blive nummer to, er det kun de 8 bedste toere ud af ni, som komme ud i playoff. Det udregnes ud fra de point holdene har taget far de fem bedste i gruppen, og det betyder at hvis vi ender på 18 point, så skal der fratrækkes de 6 point som vi eventuelt får for sejrene over Malta, så vi kan godt ende med en lang næse. Hvis der er hold som har pointlighed, så er det målscoren der tæller, og den er just ikke imponerende for det danske hold.

Det bliver mere end svært at kvalificere sig til VM, men håbet lever da lidt endnu. At vinde over Italien er en mega vanskelig opgave, håber de stiller med et b-hold, så har vi måske en chance. Med det nuværende spil, går det ikke mod italienerne, det giver klaps i Parken.

Dagens fodbold 10-9

Så er det hævnens time.

Det danske fodbold landshold møder her i dag kl. 18 Armenien, og vi husker jo sidste kamp mod dette hold. Et nederlag på hele 4-0, og en utroligt dårligt spillet kamp. Vi har nu chancen for at hævne dette nederlag, men det store spørgsmål er om vi kan? Armenien har nemlig vundet deres to sidste kampe i gruppen, og er et farligt hold med gode spillere. Ikke nok med det spiller de på hjemmebane. Efter havd vi så mod Malta, ser det ikke godt ud for Olsens mandskab, med mindre posen rystes, og der kommer et andet hold på banen. Der skal ikke spilles bangebuks fodbold, men mere direkte og chanceskabende spil. Spørgsmålet er om Olsen magter dette? Han er groet fast i et ineffektivt system, som alle vore modstandere for længst har luret. Jeg så gerne dette hold på banen: Schmeichel – Ankersen, Okore, Agger, Boilesen – Zimling, Andreasen, Sloth – Eriksen, Braithwaite, Makienok. En mulig og spændende opstilling, men sådan kommer den sikkert ikke til at se ud. Jeg tror på en meget lige kamp med Armenien som svage favoritter. Hvis armenerne scorer et hurtigt mål, kan det knække danskerne. Kampen vises på 6eren med optakt fra kl. 17.

I gruppe C spiller vore svenske venner på udebane mod Kasakhstan. Kasakhstan har ikke gjort det store væsen af sig. De har kun med besvær vundet over Færøerne med 2-1, og spillet en uafgjort, godt nok mod Østrig. De har en score på 4-16, hvilket ikke burde få svenskerne til at ryste i bukserne. Svenskerne ligger på andenpladsen med 14 point, for 4 vundne og 2 uafgjorte kampe. , og har kun tabt til Østrig. Efter dagens kamp har de to vanskelige kampe tilbage at spille, nemlig mod Østrig og Tyskland på hjemmebane, men jeg tror på at Sverige får sig listet med til VM, så har vi da et nordisk hold at følge. Dagen kamp vinder svenskerne uden det store besvær. Du kan se kampen på 3 Sport 1 fra kl. 17:55

I gruppe H er der en lækkerbisken for fodbold elskere, nemlig opgøret Ukraine mod England. Ukraine ligger på tredje pladsen i gruppen med 14 point, for 4 vundne og 3 uafgjorte kampe. De har kun tabt en kamp til Montenegro som ligger på 2. pladsen, 1 point foran Ukraine, men med en kamp mere. Ukraine har en score på 19-4. England ligger nummer 1 med 15 point, og er ubesejrede. De har vundet 4 og spillet 3 uafgjort, med den flotte score på 25-3, hvilket er mere end godkendt. Her tror jeg på en lige kamp, med England som svage favoritter. Det bliver en spændende gruppe at følge, men mon ikke England napper 1. pladsen foran Ukraine? Du kan se opgøret på 3 Sport 1 fra 20:40.

Dagens fodbold 9-8

Der er da lidt fodbold i dag, nemlig topopgøret i 1. division mellem Hobro og HB Køge, som du kan se på 3 Sport 1 kl. 19. At Hobro er tophold, har overrasket mig en del, så jeg tænkte at jeg hellere måtte kigge nærmere på spillertruppen. Heller ikke her er der de store kendte navne. Der er Anders Egholm med superliga erfaring, og lejesvendene Mads Hvilsom og Jesper Lauridsen fra FCM. Så det må dreje sig om et godt hold. De tabte sæsonens første kamp i sidste runde mod Lyngby ellers har de vundet 5 kampe., og har en score på 15-6.

Modstanderne fra HB Køge ligger på 3. pladsen med 11 point. De har vundet 3, og spillet to uafgjort, med en score på 7-5, hvilket ikke er imponerende. De har dog en spændende spillertrup, som sikkert vi spille med om oprykningen, igen.

Det bliver sikkert en meget lige kamp, og mon ikke at Hobro taber pusten på et tidspunkt, og de sædvanlige hold spiller om oprykningen? Horsens ser ud til at kunne blive den ene oprykker, mens der er flere kandidater til den anden plads.

Dagens fodbold 8-9

Du kan se 2 fodboldkampe i den danske 1. division.

Den første er mellem oprykkerne fra Hvidovre og nedrykkerne AC Horsens. Hvidovere er begyndt rimeligt, og baskede Brøndby ud af pokalen med godt og direkte spil. Hvidovre har vundet 2, spillet to uafgjort og tabt to kampe. Deres målscore er på 12-9. Horsens begyndte stærkt, men er løbet ind i to nederlag mod overraskelse fra Hobro og Køge. De har vundet 4 kampe, og har en score på 13-9, hvilket ikke er imponerende for en nedrykker. De havde også bøvl i sidste sæson med at lave mål. De bør dog kunne slå Hvidovre, men de har jo overrasket før. Kampen sendes på 3 Sport 1 fra kl. 13:45

Den anden kamp er mellem Fredericia og Lyngby. Fredericia havner næsten hvert år i top 5, og spiller med om oprykning, men det er endnu ikke blevet til noget. De er også kommet rimeligt i gang med 3sejre, 2 uafgjorte og en tabt kamp. Målscoren er på 13-9. Lyngby som også plejer at være med i oprykningsspillet, er derimod kommet skidt fra start med 2 sejre og 4 nederlag og en score på 8-11, men mon ikke de kommer i omdrejninger eller er truppen for tynd? I denne kamp tror jeg på et lige opgør med et lille plus til Fredericia. Også denne kamp vises på 3 Sport 1 fra kl. 16.

Miraklet på Malta

Hejs flaget, spil en fanfare, miraklet skete. Så lykkedes det endeligt for Mortens Olsens tropper at vinde en fodboldkamp, med de overbevisende cifre 2-1 på udebane over fodboldstormagten Malta, som er nummer 134 på FIFA’s rangliste, virkelig flot eller hvad???

Det er ganske enkelt ikke godt nok. Morten Olsen skal dog have dem ros at han forsøgte med Rasmus Falk, men ellers var der ikke megen nytænkning. Jeg fatter ganske enkelt ikke, hvorfor det lige er Nicklas Pedersen som skal ligge på toppen, mål er han just ikke kendt for at score rasende mange af. Mig bekendt har han kun scoret et på A-landsholdet. Her kunne jeg godt have tænkt mig en Makienok, som er en spiller i rivende udvikling, og ved hvor målet står. Desuden er han også pokkers kropsstærk. Lars Jokobsen har været dårligt spillende her i efteråret, så derfor var den lige til højrebenet at udvælge Ankersen, som er en af Superligaens store oplevelser. Han klarede sig jo også fornuftigt mod Saint Etienne. Nu vi er i forsvaret, så burde det have været Okore som startede, for hverken Kjær eller Agger spillede nogen god kamp. Når Okore kan klare sig mod Chelsea stjernespillere, mon så ikke også han kunne have gjort det godt mod Malta? Og på midtbanen så jeg gerne Sloth fra AGF, og han blev da også indskiftet. Kvist gjorde det ok, men der er ikke meget fremdrift og mål i den gut, og når vi skal vinde kampe, må Olsen satse.

Jeg ser frem med gru til kampen mod Armenien, som slog Tjekkiet på udebane med 2-1. Det kunne da tænkes at de også er ude efter den forjættede 2. plads, men dem har Morten Olsen måske glemt? Dog har Armenien tre grimme kampe tilbage, nemlig Danmark, Bulgarien og Italien. Den afgørende kamp i puljen kunne godt blive opgøret mellem Bulgarien og Tjekkiet i 9. runde. Italien er helt sikker på 1. pladsen, hvis de vinder den næste kamp.

Så derfor, Morten Olsen, overrask os med flot og hurtigt spil. Bland kortene, sæt Makienok på toppen, og prøv et andet spillesystem, så du overrasker både os seere, og ikke mindst modstanderne. Hvis der ikke sker ændringer kunne det let blive til et nyt nederlag til Armenien, men jeg krydser fingre.

Dagens fodbold 6-9

Der er VM kvalifikations kampe til fodbold WM i Brasilien 2014 og en U21 kamp.

Danmark møder Malta på udebane. Hvis du er heldig kan du se kampen på 6eren kl. 20, og det kan jeg ikke, så jeg må høre den på radio. Lidt for dårligt at den ikke vises på en af de landsdækkende kanaler. Malta har ligesom Danmark vundet en kamp, og det var over Armenien, som Danmark tabte til med hele 0-4 i Parken, skandale. Malta har 3 point på sidstepladsen, og en score på 2-14. Danmark er næstsidst, med 6 point opnået for en sejr og tre uafgjorte. Danmark skal vinde de sidste kampe i gruppen for at teoretisk nå en anden plads i gruppen, og det kan blive svært nok. De andre resultater i gruppen skal også passe, så det liver sikkert et VM uden dansk deltagelse. Dog ser fremtiden lidt lys ud, da der er mange talenter på vej. Derfor burde DBU fyre Morten Olsen, og begynde at opbygge et nyt slagkraftigt hold, som der er gode muligheder for. Olsen er groet fast i trænersædet, og overrasker ikke de hold vi møder. Mit hold mod Malta ville se sådan ud: Schmeichel, – Ankersen, Okore, Agger, Boilesen – Andreassen, Sloth – Larsen, Eriksen, Falk – Braithwaite. Du kan dog være helt sikker på at holdet ikke kommer til at se sådan ud, da Olsen eksempelvis foretrækker en målmand der ikke spiller, og en Jacobsen som spiller skidt for tiden. Krohn – Dehli har heller ikke spillet sit bedste i det spanske, i de to kampe jeg har set. Ind med nogle friske kræfter, som Ankersen, som spiller fantastisk for tiden. Falk og Larsen fra OB spiller altså noget flot teknisk fodbold, og burde starte inde. Sloth fra AGF er også en spiller med fremtid og et godt overblik.

Nu vi taler om talenter, kan du se vores U21 hold møde Andora. Danskerne er i gruppe med Bulgarien, Estland, Rusland, Andora og Slovenien. Det danske hold vandt deres første kamp over Estland med 1-0, mens Andora har spillet 4 kampe, tabt tre og spillet en uafgjort, og har en score på 1-10.

Du kan se Tyskland mod Østrig på 3 Sport 1 fra 20:40. Tyskerne fører Gruppe C foran Østrig. Tyskerne har 16 point, vundet 5 og spillet en uafgjort (Den mod Sverige som endte 4-4), og ha en score på 22-7, hvilket vel er godkendt. Tyskerne har et godt hold, og jeg tror de når langt i VM, men det er ikke til at sige, da der for det meste bliver uro i den tyske lejr. Østrig har 11 point, (det samme som Sverige og Irland) og en score på 15-5. man må sige at der er spænding i den gruppe, da Irland møder Sverige.

Også på 6eren kan du se England mod Moldova forskudt kl. 23:05, den direkte kamp starter kl. 21. England er stadig ubesejrede i gruppe h, hvor de ligger nummer to, efter Montenegro. England har vundet tre og spillet tre uafgjort, med en score på 21-3. Mens Moldova er næstsidst med 5 point, efter en sejr og to uafgjorte, med en score på 4-11. Den første kamp mellem de to mandskaber endte med en overbevisende Engelsk sejr på 5-0, så mon ikke England kører den sikkert hjem.

Fodbold transfers

Der var gang i en del transfers indtil det sidste, og der var jo et par stykker som vi fulgte med en vis interesse.

Superligaens klubber har fået tilført nogle nye spillere, så de står bedre rustet til, hvad der ser ud til at blive en jævnbyrdig sæson. FCN fik kløerne i Joshua John, som er en klar forstærkelse af offensiven, de havde nok mest for en nede i forsvaret, og FCK og Brøndby fik fat i gode forstærkelser til truppen. OB har også hentet et par spillere.

Det var nok mest Christian Eriksen vi alle ventede på, om han fandt en interessant klub, hvilket han måske gjorde, da han valgte Tottenham. Jeg havde håbet at han havde vendt blikket mod Sydeuropa i stedet. En klub som Barcelona eller Milan havde været bedre for den danske superteknikker. Premier League er helt sikkert verdens hårdeste liga, hvor der spillet hårdt specielt på midtbanen. Jeg tror ikke den sympatiske dansker holder til det i længden, men vi får se, han er jo stadig ung.

En anden dansker med et uforløst talent på fodboldbanen, men et kæmpetalent på diverse barer og natklubber, skete der intet med. Han har været ude med forklaringer om at han ikke måtte rejse, men men men….. Den gode Bendtner, som kan spille fodbold, krukkede for meget. Han havde mange valgmuligheder, men forlangte en alt for høj løn for en spiller, der ikke har været meget på banen de sidste par år. Han er helt klart offer for dårlig rådgivning, og har et oppustet ego. Nu kan han så vente et ½ år igen, og se om der er nogen der overhovedet gider byde på ham. Han må se at stramme ballerne, fyre rådgiverne, og se at komme i form, så han i det mindste kan komme på Arsenals bænk. Han skal nu også se at tilbringe mere tid på træningsbanen end på værtshuse. Han ser efterhånden også lidt kvabset ud af en topspiller, som han tror han er.

Ud over de danske klubbers ageren, var der gang i millionerne hos de store klubber i Europa. Ikke mindst Gareth Bale handel til 100 millioner €, som er fuldstændigt vanvittigt. Dette er også faldet mange for brystet i det kriseramte Spanien, da også Real Madrid har en kæmpe skattegæld til staten.

Vi kunne da godt bruge lidt flere penge i Superligaen, så vi kunne holde på lidt flere af de unge dygtige spillere, men der er ikke nok tilskuere i vort lille land. Der er vel kun FCK som kan trække nok tilskuere. Selv i byer som Aalborg, Aarhus og Odense kommer der sjælden over en 8-10000 tilskuere, hvilket er for dårligt, på trods af at superligaen ikke er så ringe. Der er ikke mange ligaer som har et målgennemsnit på 4, som vi havde i sidste runde. Så se at kom ud at se lidt godt fodbold

Status over 7. runde i Superligaen

Inden Superligaen holder pause, mødte Randers FC her til aften SønderjyskE i den sidste kamp i 7. runde. Her vandt sønderjyderne med 2-0. De fik det lidt nemmere da Ronnie Schwartz korrekt blev udvist i det 14. minut. Selv 11 mod 10, havde SønderjyskE det svært ved at skabe chancer, så første halvleg endte målløs. Der kom gang i målscoringen i 2.halvleg, hvor sønderjyderne kom foran 1-0 på et godt langskud af Bjørn Paulsen i det 50. minut. Efter en dødbold blev det til 2-0 i det 68. minut. Målscorer Tommy Bechmann. Sønderjyderne spiller altså ikke ret godt, og kunne godt ligne en nedrykker. Randers ser det noget bedre ud for, de har en god solid spillertrup, og bør være med i top 5, men skuffede lidt i dag. Om den nyindkøbte Fall kan bidrage med noget bliver også interessant.

AGF vandt en storsejr over OB, som du kan læse om andet steds på siden. OB er for svingede, og skal have styr på et langsomt forsvar. Det samme gør sig gældende for AGF, men de holder pause på en anden plads i ligaen. Spørgsmålet er om Sloth bliver solgt, for han er en vigtig spiller for AGF.

Så lykkes det endelig for FCK at hive en sejr i land. De vandt overbevisende hele 4-1 over Viborg. Det ser ud som om at Ståle er ved at få styr på løverne, som der endelig var bid i. Viborg har ellers spillet ret fornuftigt, men der var klasseforskel. Det er godt for Viborg er der er pause nu i fjorten dage, da de virkede trætte. Det er sikkert også godt for FCK med en pause, så de kan få spillet gjort endnu bedre. I dagens kamp spillede specielt Nicolai Jørgensen en kamp af international klasse, og Claudemir er ved at komme i omdrejninger igen. De to wingbacks mangler stadig en del, men det skal nok komme. Om angriberne er gode nok, vil tiden vise, men de er stadig unge.

Brøndby så ellers ud til at hive deres første sejr i land i Aalborg, da Makienok score til 0-1 i det 72. minut, men på en god slutspurt snuppede AaB alle tre point, på mål af Henrik Dalsgaard i det 83. minut og Anders K. Jacobsen i det 86. minut. Brøndby glemte at der skal spilles i 90 minutter, og overlod for meget spil til nordjyderne, efter en ellers udmærket kamp af Brøndby. Jeg tror nu stadig på at de nok skal få spillet i gang, når Kahlenberg får banket rusten af. Der er altså fremskridt kamp for kamp. Antipas er en farverig spiller og laver meget ravage, men han er for ineffektiv. Det er godt for Brøndby med pausen, så de kan vende styrket tilbage. AaB er et spændende hold i udvikling, specielt Thomsen og Kusk er nok spillere der snart ryger videre til udlandet.

FC Nordsjælland er årets helt store skuffelse. I søndagens kamp mødte de ny oprykkerne fra FC Vestsjælland. Her troede mange på en sejr til FCN, men da jeg beskrev kampen 1-9, troede jeg her på en overraskelse, og jeg fik ret, da FCV vandt 2-1. FCN savner organisation i defensiven, hvor de er rystende usikre. De har penge på bankkontoen, så se nu at få indkøbt en forsvarsklippe af en vis standart, som kan styre defensiven. Når Borges kan score to gange, er det tegn på store svagheder i forsvaret. Hjulmand ahr virkelig brug for pausen, så han kan få styr på sit rystende usikre mandskab, og banke lidt selvtillid ind i mandskabet. FCV derimod spiller som et hold, og har klaret sig overraskende flot.

Og så til de to store overraskelser i sæsonen FC Midtjylland og Esbjerg, som mødte hinanden i det vestjyske. Det blev en jævnbyrdig kamp, hvor en uafgjort var på sin plads. Det er altså to velspillende hold, som spiller fodbold, og ikke graver sig ned. Til sidst i kampen virkede Esbjerg lidt trætte, men de havde jo også spillet en hårs kamp i det franske mod Saint Etienne. De to hold bliver spændende at følge. Spørgsmålet er om Esbjerg taber pusten med deltagelse i EL, hvilket før er set med danske hold. FCM bliver sikkert også styrket når de får deres skadede spillere tilbage, og kan få en skræmmende styrke.

Det blev en målrig runde med 24 mål et snit på 4 pr kamp, hvilket er ret så flot, og ikke mindst godt for tilskuer interessen.

Målmændene fjumrede ikke helt så meget i denne runde, dog tildeles rundens sæbehandske Jesper Christiansen fra OB, da han forærede et mål væk til AGF.

Dagens fodbold 2-9

I dag er der kun en kamp, da der er landsholdssamlinger rundt om i Europa. Så det bliver en rolig fodbolduge indtil på fredag, hvor der spilles kvalifikationskampe til VM.

Den sidste kamp i Superligaens 7. runde er mellem Randers FC og SønderjyskE. Sidste kamp Randers spillede var mod Brøndby, endte 0-0, hvor de just ikke spillede prangende. De har tabt 1 kamp, spillet 3 uafgjort og vundet 2, og har en score på 10-9. Deres spil har været meget svingende.

SønderjyskE er igen dømt til nedrykning, og denne gang tror jeg på det. Ikke nok med en smal spillertrup, har de også været ramt af skader, specielt i angrebet, hvilket kan ses på den fornærmende dårlige score på 4-9. Fire mål i 6 kampe er ganske enkelt ikke godt nok. Dog er Tommy Bechmann tilbage efter sin skade, men jeg tror ikke det er nok til at kunne besejre Randers. Sønderjyderne skal have gang i scoringen ellers ender de som Horsens i sidste sæson.

Du kan se kampen på 3 Sport 1 med kampstart kl. 19.

Dagens fodbold 1-9

Også i dag kan du tilbringe på sofaen med masser af fodbold, fra forskellige ligaer.

I Superligaen begynder Canal8 med kampen mellem FC Nordsjælland og FC Vestsjælland kl. 11. FCN har spillet dårligt og langsomt, og kvalificerede sig ikke til EL, helt fortjent. Deres forsvar sejler, og der er ikke nok gnist i holdet. De kunne nu også godt trænge til lidt forstærkninger. De har vundet en kamp og spillet to uafgjorte, og har en målscore på 6-11. de er et bundhold og spiller som et bundhold. FCV har derimod overrasket os alle positivt, men det kniber med at få lavet mål. De har vundet 1 og spillet 4 uafgjorte, og har en score på 5-6. fem mål i seks kampe er ganske enkelt ikke godt nok, så der er behov for forstærkninger i angrebet. Forsvaret virker fornuftigt og stærkt. På trods af at FCN er favoritter til at vinde kampen, så tror jeg på en overraskelse her. FCV spiller klart bedre end FCN, og den gode Hjulmand kan ikke udrette mirakler på få dage?

På 3 Sport 1 kl. 15, kan du se Danmarks nye kæledække hold, nemlig Esbjerg møde FC Midtjylland. Esbjerg kvalificerede sig fortjent til gruppespillet i EL. I Superligaen har de været noget svingende, men de spiller altså flot og direkte fodbold. De har vundet tre og tabt tre kampe, og har en score på 15-9, hvilket vel er godkendt, dog lukker de for mange mål ind, så her er der plads til forbedring. Deres modstander, FCM, har også spillet en flot gang bold, men satte deres først point til mod AaB som spillede ulvene klogt. FCM er eneste ubesejrede hold, og har 5 sejre og en uafgjort, med en score på 14-5, hvilket er mere end godkendt. Her får vi en meget lige kamp, hvor der med garanti bliver scoret mål. Esbjerg har momentum, så de må være svage favoritter.

Canal 9 viser opgøret mellem Viborg og FC København kl. 17. Viborg har også spillet godt fodbold, og så har de en gut der kan lave mål, 7, nemlig Thomas Dalgaard. Utroligt at den fyr stadig er at finde i dansk fodbold og at Morten Olsen endnu ikke har ringet. Viborg har vundet 2 kampe og spillet 3 uafgjort, kun et nederlag, hvilket er flot for en oprykker. De har en score på 13-10, hvilket ikke er godkendt, da der går for mange mål ind. FCK, tja, hvad skal man sige? Dårligt spil, dårlig moral, dårlig holdånd. Gad vide om Ståle kan rette disse ting? Det bliver nok mere end svært, men de skal nu nok komme i omdrejninger. Her skal der også købes godt ind, da holdet mangler klasse, og pengene er på vej. FCK har spillet langsomt og uinspireret. De er også helt fortjent et bundhold, med 3 uafgjorte, tre nederlag og en score på 6-10, fyyy. Jeg gruer for hvordan det kommer til at gå i ChL, hvor de møder tre klassehold. Gad vide om de bare får scoret et mål? Jeg tror på en sejr til Viborg i en tæt kamp. Oddsene på kampen er helt klart i FCK’s favør, men hvorfor det?

Dagen sidste kamp i Superligaen er mellem AaB og Brøndby, som du kan se på 3+ kl. 19. AaB tog point fra FCM, og har været noget svingende, men det er jo et ungt hold. De har vundet 2, spillet to uafgjort og tabt to, og har en score på 7-7, hvilket ikke er helt godkendt, men rimeligt. Der skal score flere mål, hvis de vil være med i toppen. Og så har vi bundproppen Brøndby som ikke endnu har prøvet at vinde, men de har da spillet tre uafgjorte. De skaber faktisk en del chancer, men er pokkers ineffektive foran mål, men de skal nu nok komme igen. Ting tager tid. De er på en vanskelig opgave i Aalborg, hvor de nemt kan løbe ind i endnu et nederlag.

Så er der klassisk opgør i England, hvor Liverpool møder Man U. Begge hold er kommet rimelig i gang. Liverpool med 2 sejre og en imponerende score på 2-0. Man U har vundet en og spillet en uafgjort, og det var i mandagens kamp, som jeg ellers havde set meget frem til. Begge hold spillede ikke særligt godt, det var en hån overfor tilskuere og seere. De kan da umuligt spille så skidt igen. Du kan se kampen på 3 Sport 2 kl. 14.

På samme kanal kl. 17 kan du se Arsenal mod Tottenham, her kunne det i teorien være muligt at se to danske spillere på banen, men det skal vi nok ikke lige regne med. Den ene er for doven og udsat for dårlig rådgivning og den anden er lige landet i London, nemlig talentet Eriksen. Spørgsmålet er om han ikke har valgt forkert? Jeg tror han får det mere end svært, han skulle nu hellere være draget sydpå, hvor han kunne have udviklet sig. Også han er udsat for dårlig rådgivning, men vi får se. Arsenal har vundet en og tabt en kamp, med en score på 4-4. Tottenham har vundet deres to første, med en score på 2-2. Jeg tror på at Arsenal vinder dette lokalopgør, men det bliver sikkert en meget lige kamp.

Fra den spanske liga har jeg valgt kampen mellem Real Madrid og Athletic Bilbao, som sendes på Canal9 kl. 12. Begge hold har endnu ikke sat point til. Real Madrid har gode chancer for at vinde mesterskabet, hvis de kan få holdet til at fungere. Måske har de for mange stjerner efterhånden, og har det med at undervurdere deres modstandere. Bilbao kvalificerede sig her i ugens løb til ChL, hvilket var lidt overraskende, men fortjent. Real Madrid er klare favoritter til at vinde denne kamp, men der kan måske lure en overraskelse.

På 6eren kan du se Valencia mod Barcelona kl. 21. Valencia har ikke spillet imponerende, som har vundet og tabt en kamp, mens Barcelona har vundet deres to første, men har heller ikke spillet imponerende godt. Det skal nu nok komme, ny træner og et par nye spillere. De kunne nu godt bruge et par nye forsvarspillere, da det er her de har problemer. Kom nu Agger!!. Han kunne pynte godt i defensiven. Her er jeg sikker på en Barca sejr ellers skal de gået helt fra snøvsen.

Der er også kampe i Serie A, men ikke nogle af de spændende opgør, men der er et par stykker på Canal8.

Jeg skal e Viborg mod FCK, og sikkert et par stykker mere, hvis det skulle blive regnvejr. Ellers er det atter haven som kalder.

Dagens fodbold 31-8

Der er i dag et væld af fodbold du kan se. Ikke alle kampe er lige interessante, så jeg har udvalgt et par stykker.

På 3+ kommer der tre kampe, men efter min mening just ikke de mest ophidsende. Fra 13:45 kan du se kampen mellem Man C og Hull. City begyndte ellers med en 4-0 sejr over Newcastle, men tabte så til Cardiff med 3-2. De havde sikkert undervurderet oprykkerne.  Hull er kommet rimelig fra land med en sejr og et nederlag, men mon ikke de får ørerne kraftigt i City maskinen?

Den næste kamp på 3+ starter kl. 16, hvor Cardiff tager imod Everton. Cardiff som jo har Cornelius i spillertruppen, er skadet i et par uger. Everton er startet med 2 uafgjorte kampe, og skal stramme sig an, hvis de vil vinde over waliserne.

Den sidste kamp på 3+ starter 18:30 og er mellem Crystal Palace og Sunderland. Dette er et bundopgør. Crystal Palace er uden point, mens Sunderland har et point for en uafgjort mod Southampton. Bendtner er rygtet til Crystal Palace, og de kunne godt bruge en angriber med mål i støvlerne, da de kun har fået scoret et mål. Jeg tror at en mindre klub ville være godt for Bendtner, så han kan få gang i karrieren igen. Jeg vil helst læse om en Bendtner der scorer mål eller spiller godt, frem for en halvberuset gut der laver ballade. Jeg tror på igen en meget lige kamp, måske en 0-0.

Så fik PSG endelig en sejr efter af de startede med to uafgjorte. Du kan se dem spille mod Guingamp på 3 Sport 1 kl. 16:55. Holdet fra Bretagne er startet med en sejr og to nederlag, så det burde være en ekspeditionssag for de dyre pariser drenge. PSG har dog ikke spillet prangende, men det skal nu nok komme. De har en fantastisk spillertrup, hvor de nemt kunne stille med to hold, som sikkert ville blive nummer et og to i ligaen. Jeg har set et par franske kampe, men de har endnu ikke imponeret mig. Det er jo også i starten af sæsonen.

Canal 9 viser Celta Vigo mod Granada fra kl. 18:55. Celta er faktisk ubesejrede med en sejr og en uafgjort. I sidste runde vandt de overraskende på udebane over Real Betis med 2-1. der skulle være en god chance for en dansker på banen. Granada har vundet en kamp og tabte i weekenden med 1-0 til real Madrid. Jeg tror på en lige kamp, men med Celta som svage favoritter, da de spillede en god kamp mod Betis.

På Canal8 fra 20:40, kan du se opgøret mellem Juventus og Lazio. Juventus vandt deres første kamp med 1-0 over Sampdoria på et mål af nyindkøbte Carlos Tevez. Det var just ikke en seværdig og velspillet kamp. Den var ganske enkelt kedelig. Lazio vandt over Udinese med 2-1. Mon ikke Juventus kører den kamp hjem, de kan da umuligt spille så skidt igen.

Der er mange flere kampe du kan se, men der er for meget bras, og man skal udvælge sine kampe med omhu. Jeg vælger nok en engelsk kamp, måske Cardiff kampen, hvis det regner ellers er jeg i haven som er ved at gro mig over hovedet. den franske og den spanske kamp kunne også være en mulighed, specielt den spanske som kommer i min sofa-tid.

OB i mareridts kamp

OB tog her til aften mod et meget svingende AGF hold. OB begyndte med noget af det bedste spil jeg har set længe. Forsvaret stod sikkert og kombinationerne flød sikkert. Der blev skabt en del store chancer, og AGF forsvaret virkede rystende usikkert, anført af målmand Steffen Rasmussen. Specielt Emil Larsen og Rasmus Falk spillede en formidabel første halvleg, og var helt klart banens bedste spillere. Derfor var det ikke ufortjent at Rasmus Falk bragte OB foran i det 27. minut på et godt langskud. Kampens anden store profil Emil Larsen havde bl.a. et godt skud som hoppede og dansede på målstregen, men han fik dog puttet bolden i mål på et teknisk godt langskud i det 35. minut. Der var total OB dominans. OB’s målmand mente nok det var synd for AGF, så på en bøf sørgede han for at AGF fik reduceret lige inden pausen, på et mål af Osama Akharraz, som også bliver bedre og bedre. Helt klart en spiller Morten Olsen bør syne nærmere, hvis han ellers forvilder sig til Aarhus. Første halvleg endte altså 2-1 til OB, hvilket var billigt sluppet for AGF.

Jeg ved ikke lige hvad AGF træner Peter havde sagt eller kommet i teen, for det var et anderledes tændt og direkte AGF hold der kom på banen, og det gav resultat i det 46. minut, da Sorin udlignede, efter en dødbold. Tre minutter sener var sen så gal igen, da Alexander Juel Andersen gjorde det til 2-3 i det 49. minut. OB ville dog stadig lege med da Morten Skoubo udlignede til 3-3 i det 57. minut. Så troede jeg at begge hold spillede på en uafgjort, og det gjorde OB sikkert, men ikke AGF, for i det 75. minut var Søren Larsen atter på pletten, og scorede til 3-4. I det 81. minut var det nyindkøbte Jesper Lange der gjorde det til 3-5, inden David Devdariani slukkede og slukkede til 3-6 i det 90. minut.

Det OB forsvar der var godt spillende i 1. halvleg, var hullet som en si i anden halvleg. OB’s målmand må tage sin del af skylden for det skandaløse resultat, han er altså ikke god nok til Superligaen mere. Han er en sikker kandidat til ”Rundens sæbehandske”. Nu har OB 14 dage til at få rettet op, og måske få købt en forsvarsspiller og ikke mindst en ny målmand.

Utroligt hvordan et hold kan tabe 2. halvleg med hele 1-5, vildt dårligt af OB, men de troede sikkert de havde vundet kampen efter den flotte 1. halvleg, men en kamp varer altså 90 minutter, husk det OB.

AGF skal have al mulig ros, da de aldrig gav op, på trods af de var spillet ud af banen. De udviste en god moral og holdånd.

Dagens fodbold 30-8

Der er to gode kampe du kan se. En fra Superligaen og UEFA Supercup.

Først viser 3 Sport 1 kl. 18:30 opgøret mellem OB og AGF, som ligger nummer 2 og 3 i Superligaen. Begge hold er kommet rimeligt fra land. OB er ubesejrede og har 10 point for 6 kampe, med to sejre og 4 uafgjorte kampe, og en score på 8-5. OB har just ikke spillet prangende fodbold, men deres spil bliver bedre kamp for kamp. AGF har også 10 point, for 3 sejre og en uafgjort, og en målscore på 9-10. Deres præstationer er meget svingende, det virker som om at der skal arbejde med holdånd, moral og mentalitet. Og så har de et målmandsproblem. Steffen Rasmussen kan stå nogle fantastiske kampe, men han har alt for lavt et bundniveau. AGF burde kunne finde en bedre keeper. Her tror jeg på en meget lige kamp, hvor AGF, hvis de har en god dag, godt kan vinde.

3+ viser 20:45 kampen mellem Guardiola og Mourinho, øh mellem Bayern München og Chelsea. Bayern har spillet 4 kampe i Bundesligaen, og har vundet tre og spillet en uafgjort mod Freiburg, som bestemt ikke er en skræmmende modstander. Scoren er på 7-2. Chelsea har spillet tre kampe, vundet to og spillet en uafgjort, og det var langgaberen mod Man U, og har en score på 4-1. det bliver sikkert en meget lige kamp med tyskerne som favoritter. De har altså et rimeligt godt hold, og nogle gutter der normalt kan lave mål.

I morgen lørdag kommer der et hav af fodboldkampe fra forskellige ligaer, men mere om det senere.

Esbjerg videre i EL – FCN elendige

Her til aften havde FC Nordsjælland gode chancer for at spille sig videre til puljekampene i Europa League. De mødte på hjemmebane en middelmådig modstander, men FCN spillede ganske enkelt elendigt. Vores lokale serie 3 hold spiller bedre på deres gode dage. FCN spillede langsomt og skabte just ikke rasende mange chancer. Hvad er der galt med det hold, for de savner speed og kvalitet. På det taktiske plan ville en justering også være på sin plads.

Jeg troede længe at FCN ville køre en 0-0 hjem, hvilket de sikkert også selv håbede på, men Mikkel Beckmann ville det anderledes, da han i det 71.minut scorede til 0-1, endda på hovedstød, hvilket den gode Mikkel ikke ligefrem er kendt for. FCN pressede ellers godt på, men de skabte ingenting, og havde et hav af upræcise indlæg og dårlige afleveringer.

Næ, så var der andre boller på suppen i Saint Etienne, hvor Esbjerg var på visit. Vestjyderne udviste moral, holdånd og professionalisme. De spillede lige op med franskmændene, og til tider bedre. For franskmændene spillede nærmest norsk, hvor de hældte en masse lange og høje bolde frem i feltet. Så det var nemt for Esbjergs solide forsvar at losse dem retur. Ind i mellem spillede Esbjerg sig frem til nogle rimelige forsøg.   Vi skulle frem til det 73. minut før Esbjerg fortjent kom foran, godt nok på et selvmål af Sall, men efter en flot dansk angreb, hvor Emil Lyng spillede en hård bold indover, hvor den heldigvis ramte en fransk spiller, og gik flot i mål. Franskmændene pressede godt på, og havde et skud på stolpen, men det var også alt de havde at byde på.

Esbjerg er pt. et af Danmarks bedste hold, som spiller flot fodbold, og bemærk at jeg skrev hold, for de ofrer sig for hinanden, hvilket mange andre hold godt kunne lære en del af. Stort tillykke herfra, og held og lykke i gruppespillet.

Dagens fodbold 29-8

Dagens fodbold består af kval kampe til Europa League og DBU Pokalen.

3+ viser kl. 18 det spændende opgør mellem FC Nordsjælland og Elfsborg. Første kamp endte noget misvisende 1-1, da FCN havde kampen i sin hule hånd, men til sidst i kampen virkede FCN spillerne ukoncentrerede og trætte. Begge hold tabte weekendens kamp. FCN tabte til OB med 1-0, men der stillede de nærmest med et b-hold, mens Elfsborg tabte til bundholdet Östers med hele 4-2 på hjemmebane. FCN bør kunne hive en sejr hjem uden de store problemer, men de skal bevare koncentrationen og fokus.

En vildt spændende kamp kan du se på 3 Sport 1 kl. 19, nemlig returopgøret mellem Saint Etienne og Esbjerg. Første kamp endte noget overraskende med 4-3 til vestjyderne, efter en virkelig flot og underholdende kamp. Det var dog som om at franskmændene havde et ekstra gear. De havde nok på forhånd undervurderet Esbjerg, hvilket altid er farligt. Saint Etienne tabte her i weekenden til Lille, mens Esbjerg tabte til Viborg med hel 3-1. Dog tror jeg at franskmændene kører den sikkert hjem på hjemmebane, men jeg håber på endnu et mirakel fra Esbjerg.

På 3+ kl. 20:30 kan du se Silkeborg mod AaB i DBU Pokalen. Nedrykkerne fra Silkeborg er begyndt noget svingende med 3 sejre og to nederlag. Det skal dog nævnes at de har tabt til de to tophold Hobro og Horsens. AaB har til tider spillet flot fodbold, de spillede uafgjort 1-1 mod topholdet FCM. Mon ikke AaB henter en sejr hjem, men de to hold er ellers kendte for at spille ret så lige kampe. I de 10 sidste opgør, har Silkeborg 4 sejre, 3 er endt uafgjort, og AaB har tre sejre.

Jeg vil nu nok foretrække at se Esbjerg kampen, og håbe på at Ankersen tvillingerne laver gæk med franskmændene. Jeg håber selvfølgelig også at FCN klarer deres opgave. Det ville da være rart med to danske hold i EL.

Brøndby skuffede atter

Det nyoprykkede 1. divisions hold, Hvidovre, tog her til aften imod det såkaldte Superliga hold Brøndby, men det var nu ikke til at se, hvem der spillede hvor, Hvidovre spillede nemlig en god kamp, mens Brøndby endnu ikke spiller specielt godt. De har ellers mange gode spillere, men de virker mentalt nede. De burde altså være forskel på 1. division og Superligaen, ikke mindst tempoet, men det var ikke til at se.

Første halvleg endte 0-0, men Makienok, Brøndbys bedste spiller, havde et par gode chancer, bl.a. et hovedstød på stolpen. Det lange rær er ved at udvikle sig til en klassespiller. Vi skulle frem til 80. minut inden det første mål kom. Efter et frispark tordnede Mikkel Knudstrup bolden i kassen, uden chance for målmand Falkesgaard. Endnu værre gik det for Brøndby, da Hvidovre bragte sig foran 2-0, på et let mål Jonathan Nielsen, efter at Hebo havde sendt et missil af sted som ramte overliggeren. Returen landede for fødderne af Jonathan Nielsen som med en behersket inderside nemt scorede til 2-0. Makienok bragte lidt spænding ind i kampen, med sin reducering til 2-1. i de sidste minutter pressede Brøndby godt på, men uden held.

Det ser efterhånden noget sort ud for Brøndby, og den stakkels Thomas Frank er på mere end overarbejde, men han skal nok klare den. At bearbejde fodboldspillere uden selvtillid tager tid. Brøndbys spillertrup ser fornuftig ud, så de skal nok overleve i Superligaen, og så har de Danmarks bedste og mest trofaste tilhængere, på trods af alt det de har været gennem.

 

Camp Nou

Celtic kampen er nok den mest interessante kamp, da de skal prøve at indhente de to mål de er bagud. Bagefter står den så på den spanske supercup, som også er en åben kamp. Barcelona er altså sårbare uden Messi og mangler et forsvar. De må altså se at få købt Agger, men den dumme dreng vil hellere blive i Liverpool, trist for ham.

Status over Superligaens 6. spillerunde

Så fik vi overstået Superligaens 6. spillerunde, og nu skete det der jo skulle ske, FCM satte point til mod AaB, med 1-1 i Aalborg, hvilket vel var helt i orden, men FCM pressede godt på i anden halvleg. Det er klart at FCM nå komme med små udfald, men ellers har de et godt hold, og ikke mindst så spiller de flot fodbold. Nordjyderne har nu også overrasket mig, da de også spiller flot fodbold, men de har for mange udfald.

Runden startede med kampen mellem AGF og SønderjyskE. Her vandt AGF uden de store problemer, på trods ad de var kommet bagud i de 3. minut, men Hjalte Bo fik hurtigt udlignet i det 7. minut, og derefter stod der AGF på næsten resten af kampen. Sønderjyderne får det mere end svært i år, men de er altså også plaget af skader, og det påvirker selvfølgelig en smal trup. Spillemæssigt havde de heller ikke meget at byde ind med, en klar nedrykningskandidat. Hos AGF fandt Søren Larsen endelig vej til målet, endda hele to gange, flot kamp af den lange mand. Nå ja, Lange må også hellere snart få sparket en bold i kassen. AGF havner sikkert i top 5, med mindre de sælger Sloth, som atter spillede en flot kamp. De skulle hellere se at få en bedre målmand, han koster for meget.

OB har efterhånden fået point nok samlet sammen til en 2. plads i Superligaen, men der er plads til forbedringer. De spiller dog bedre og bedre, men også de har brugs for en angriber og udskiftninger i forsvaret. Angrebsproblemet er måske løst, da den indskiftede Jeppe Hansen scorede OB’s mål mod FCN. FCN har derimod kæmpe problemer i bunden, og har sammen med Brøndby Superligaens dårligste forsvar. det skal dog siges at FCN stillede med et b-hold mod OB. Er nu overbevist om at Hjulmand nu nok skal få FCN op i gear.

FCV skulle jo være ”løvemad”, men det havde de nu ikke tænkt sig, men måtte nøjes med at få et point med hjem fra Parken. Alle tre havde været ok, efter de mange chancer de havde i 2. halvleg. det skal dog nævnes at ved 1-1 målet fik de god hjælp fra Johan ”Sæbehandske” Wiland. FCV er det bedst spillende hold fra Sjælland, og har helt fortjent tilkæmpet sig 7 point. Det er straks noget andet med FCK, de spiller altså ikke ret godt, og har ikke gjort det længe, så derfor fyrede de den elles sympatiske Ariel Jacobs, og hyrede gode gamle Ståle, men det kunne man ikke se i søndagens spil. De begyndte ellers godt mod FCV og kom foran 1-0, på mål af deres nye indkøb, Adi, men efter FCV udlignede, blev FCK igen tandløse, hvilket de var resten af kampen. Der venter den gode Ståle et kæmpe stykke arbejde. Det er mig en gåde, hvorfor CV ikke også blev fyret, for han har da lavet den ene bøf efter den anden.

Sidst i Superligaen har vi Brøndby som mødte Randers i en lidt kedelig kamp, hvor ingen af holdene formåede at score. Også i Brøndby skal der arbejdes stenhårdt, men med tilgangen af Kahlenberg ser det lyst ud for BIF, de skal nu nok klare den. De bliver nok ikke mestre i år. Randers er også svingende, men de får skrabet point sammen og scoret mål.

Det er dog utroligt så mange fejl målmændene laver i år. Der har været mindst en alvorlig målmandsfejl i hver spillerunde, og det er ikke kun de unge og urutinerede der laver bøffer. Rundens sæbehandske går helt klart til Wiland.

Det var en lidt målfattig runde med kun 13 mål, altså et snit på 2,16, hvilket er sløjt og ikke publikumsvenligt. Håber på en bedre 7. runde.

Status på Superligaens 5. runde

Her til aften tog Randers imod Superligaens overraskelse fra Esbjerg. Vestjyderne spillede en god kamp, men tabte alligevel 3-2, på et mål i overtiden af Viktor Lundberg. Esbjerg bragte sig ellers foran på et flot hug af Jonas Knudsen i det 16. minut. Jonas Borring udlignede i det 67. minut, men Mick van Buren bragte Esbjerg foran i 69. minut, på et ægte forward mål. Ronnie Schwartz udlignede i det 80. minut, med sit 6. sæson mål, inden Randers noget ufortjent tog alle tre point i overtiden. Det var en noget hårdt spillet kamp, og efter min mening tillod dommeren alt for meget. På trods af nederlaget tror jeg på at Esbjerg nok skal slutte i den bedre halvdel sammen med Randers.

I bunden af tabellen har vi stadig de to københavnske flagskibe, FCK og Brøndby. Brøndby fik klø på heden med hel 5-2, og spillede ikke specielt godt, men det gjorde til gengæld FCM. Brøndby skal nu nok komme over stregen, men det kræver hårdt arbejde. FCM er lige nu ikke til at stoppe, de spiller altså godt fodbold, men det er unge spillere, og de kan hurtigt tabe pusten. Dog er Duncan helt ustyrlig, mon ikke han igen er ved at nærme sig landsholdet? Nå, nej, han scorer jo mål, og det kan Morten Olsen ikke bruge til noget.

Det ser værre ud for FCK som spiller som et ægte bundhold. De var yderst heldige med at få 1-1, men det var kun fordi at AGF målmanden endnu en gang droppede fælt. I det hele taget har der været usædvanligt mange bøffer fra målmændenes side. AGF spillede ellers en god kamp, og havde fortjent alle tre point, men de trænger til en ny målmand, da han har et meget lavt bundniveau. FCK har dog reageret med indkøb af en angriber, men der mangler altså også en styrmand på midtbanen, en ny træner og sportschef, hvis de ikke skal blive helt til grin i Europa.

SøndrjyskE tog imod Viborg i Haderslev, hvor gæsterne tog hjem med en 3-0 sejr, hvilket på sin vis var fortjent. Sønderjyderne har kæmpe problemer med at lave mål, kun tre mål i 5 kampe, og det er ikke godt nok. De er dog plaget af skader, men har en alt for smal trup, så de kan komme i problemer. Det siger vi dog hvert år, og alligevel klarer de sig. Den tror jeg dog ikke på i år. Viborg har en gut der kan lave mål, nemlig Thomas Dalgaard, men også en noget usikker defensiv. De møder Esbjerg i næste runde, hvor de sikkert får det mere end svært.

En anden klub i kæmpe problemer er FCN, men de formåede dog at besejre et tamt AaB mandskab med 2-1, med to mål af Morten Nordstrand. Den fyr er ved at finde den gamle målnæse frem igen. Kasper Kusk scorede nordjydernes mål, godt for AaB, hvis han begynder at lave mål igen. Han er et kæmpe talent, så mon ikke han snart er at finde i Holland?

OB var på besøg i Slagelse, hvor de burde have lukket kampe, men måtte nøjes med 1-1. hvilket nok FCV var mest glade for, da de udlignede i overtiden. OB spillede eller ret så godt, men brændte for meget. De mangler altså en god angriber. Morten Skoubo er en god angriber, når han ellers spiller. Han er ofte skadet. FCV tror jeg får det vanskeligt med at overleve i Superligaen, da de heller ikke scorer nok mål. Men vi får se.

Alt i alt en ret så mål rig runde med 3,66 mål pr. kamp i snit, men der gjorde FCM sit for at få det snit op. Er det de nye mestre? Ja, ja jeg ved det godt, det er alt for tidligt at spå om, men de har da fået en god begyndelse, med underholdende spil. Dog bliver der sikkert solgt et par spillere, så de kan hurtigt rasle ned gennem tabellen.

Weekendens udvalgte fodbold

Hvis du er interesseret i fodbold, kan du nu få din lyst styret, da både den engelske og spanske liga starter her i weekenden, men vi må jo ikke glemme de danske kampe, som til tider er ret så gode. Jeg har udvalgt nogle kampe som jeg mener, kunne være seværdige.

Lørdag 17-8

På 3+ kl. 16 kan du se Arsenal mod Aston Villa, hvor der kunne være danske spillere på banen, og her mener jeg ikke for Arsenal, for Bendtner har vel mere travlt med at gå i byen end kæmpe for en plads på holdet. De to danskere i Aston Villa får det nok heller ikke let ved at spille sig på holdet. Det er et stort spring at komme fra Superligaen til Premier League. Her tror jeg at Okore nok skal slå hurtigt igennem, mens Helenius skal have lidt flere muskler på kroppen, for at kunne klare sig mod de stærke forsvarsspillere.

Laudrups drenge fra Swansea møder mestrene fra Manchester United, en kamp du kan se på 3+ kl. 18:30. Swansea var gode mod Malmø, men det var på en billig baggrund, da den svanske liga ikke er imponerende. Det er straks noget andet mod mestrene. Jeg er nu noget spændt på, hvor langt Laudrup er nået med at få spillet de nye spillere ind på holdet.

3 Sport 1 har dansk fodbold på plakaten kl. 17, nemlig FC Nordsjælland mod AaB. Vicemestrene har fået en forfærdelig start og er placeret i den tunge nede af tabellen med kun 2 point og endnu uden sejre, mens nordjyderne har 7 point. Ingen af holdene har scoret rasende mange mål, så det kunne da godt tænkes at vi får en uafgjort kamp eller en sejr til FCN, AaB tror jeg ikke rigtig på, men….

I den franske liga møder Reims danskerklubben Lille, hvor Simon Kjær måske er på holdet. Reims startede med et nederlag, mens Lille vandt deres første kamp. Den franske liga virker mere og mere spændende, også nu med flere danske spillere. Du kan se kampen på 3 Sport 1 kl. 20.

Den spanske skal også til at starte, og der har jeg valgt kampen Valencia mod Malaga. Det er helt sikkert to hold som vil være med i top 6, mens titlen som mester nok atter står mellem Real Madrid og Barcelona. Dog viste Barcelona svaghedstegn sidst i sæsonen. Du kan se opgøret på 6eren kl. 23.

 

Status over 4. runde i Superligaen

Så lykkedes det endelig for FCK at få et point, så hejs flaget og spil en salut. Hvad FCK angår, er det ganske enkelt ikke godt nok – vildskaben og mandsmod mangler. Fint nok at de fik scoret 2 mål i en kamp, men forsvaret står ikke godt, da de indkasserer 2 mål mod et andet bundhold FCN. Der skal altså snart til at ske noget i FCK, og køb nu ikke flere norske spillere, med mindre de er ren klasse. FCN er jeg nu ikke så bekymret, da de har en dygtig træner med en rød tråd, og er ikke famlende ligesom Ariel fra FCK. FCN skal nok komme i gang.

Brøndby og Viborgs bundslag endte også 2-2, og det ser ud som om Brøndby er på rette spor, men deres defensiv halter. Det samme kan man sige om Viborg, som faktisk klarer sig forbavsende godt.

SønderjyskE og FCV spillede 0-0 i en udmærket kamp, men FCV overraskede mig igen. Det er svært at spille i Haderslev, så det ene point var næsten en sejr for oprykkerne.

AGF løb ind i Esbjerg hammeren, og fik smæk med hele 5-1. Bagefter brokkede AGF sig over dommeren, men de skal altså lære at spille til der bliver fløjtet. Af og til opfører AGF sig som rene amatører og primadonnaer, ikke mindst deres træner, han burde vide bedre. At dommere begår fejl kan ikke undgås, men de skal ikke have skylden for dårligt spil og amatøragtig optræden. Esbjerg skal derimod have ros for at spille flot fodbold, de kunne nemt til at spille sig en medalje, hvis de ikke løber ind i for mange skader og salg af spillere. De har nogle stykker som nemt kunne være attraktive for udenlandske klubber.

AaB og OB spillede 0-0 i en kedelig kamp. AaB skal nok komme igen, mens jeg derimod er mere bekymret over OB. OB har en smal trup, og Kadrii er langtidsskadet. Det ser også ud som om Emil Larsen, en af OB’s bedste er på vej væk, hvis det sker, ser det sort ud for OB, hvis de ikke får skaffet en spiller af lignende kaliber, og det bliver vanskeligt. At jeg så ikke forstår hvad den gode Emil vil lave i Brøndby er så noget andet. OB kunne nemt ende som nedrykker, hvis ikke truppen bliver forstærket.

Og så har vi FCM. De er virkeligt begyndt med speederen i bund, bare de ikke mister pusten for tidligt, men de spiller altså godt fodbold, anført af en god og slank Morten Duncan. I denne runde var det ellers velspillende Randers der fik prygl af ulvende fra heden. Her har vi to mere medaljeaspiranter.

Der bliver en spændende Superliga 2013/2014, hvor alle slår alle, undtagen FCM som indtil nu tromler al modstand ned. Og FCK…… tja, mestre tror jeg ikke de bliver, måske et midterhold sammen med Brøndby, og OB helt i bunden.

FC Vestsjællands første sejr

Her til aften vandt FC Vestsjælland helt fortjent 2-1 over et  AaB som spillede en dårlig gang fodbold. Nordjyderne kunne ganske enkelt ikke få spillet til at hænge sammen, og havde et hav af fejlafleveringer, og skabte kun få chancer. Det skal dog nævnes at FCV var godt taktisk indstillet. Sjællænderne kom foran allerede i det 8. minut på et kraftfuldt hovedstød af Bozga, på trods af at sjællænderne trak sig lidt tilbage, lukkede de godt ned, og forhindrede AaB i at komme til fadet. I anden halvleg forsatte AaB med forfærdeligt spil, uden at skabe de helt store tilbud, så det var fortjent at FCV bragte sig foran 2-0 på et mål af hjemvendte Dennis Sørensen. AaB fik dog reduceret i det 90, minut, men det var på et selvmål af Oliver lund, for score kunne AaB ikke.

Efter 3. runde er det FCM som fører ligaen foran Esbjerg, og AaB. Randers og OB er stadig uden nederlag, men OB har fået en af deres vigtige spillere skadet i 6 måneder, nemlig Bashkim Kadrii der scorede to mål i OB’s 4-2 sejr over Viborg. I bunden af ligaen finder vi de noget tandløse løver fra FCK, dem er der ikke meget brøl i. De spiller ganske enkelt dårligere fra kamp til kamp, der må ske noget, FCN roder også rundt nede i bunden, men de har en del nye spillere der skal spilles ind, det er just ikke tilfældet i FCK. 3. sidst har vi Brøndby, som just heller ikke spiller prangende, men de bliver trods alt bedre kamp for kamp, med mindre de finder på at sælge Simon Makienok, så kan det gå helt galt for de gule. Det bedst placerede sjællandske hold er rent faktisk FC Vestsjælland med 4 point, det er to mere end de tre andre sjællandske hold tilsammen.

Jeg er noget spændt på at se hvilken reaktion der kommer fra FCK, hvis de også taber den næste kamp, for her har vi en ægte bundgyser mod FCN, mens de to andre bundhold Brøndby og Viborg mødes i Viborg.

5-8 2013

FCK handlingslammet

Udgivet den 4. august 2013 af admin

Tabellen lyver aldrig

FCK spillede her sidst på eftermiddagen mod Randers FC i Parken. Løverne begyndte godt med effektivt pres, og tilspillede sig flere gode chancer, og det var derfor ikke ufortjent at de bragte sig foran med 1-0 på et flot hovedstødsmål i det 24. minut. Målscorer en velspillende Thomas Delaney. Så troede jeg at mestrene igen var på rette kurs, men sådan skulle det ikke gå, for den farlige Ronnie Schwartz udlignede på en omstilling i det 35. minut. Stillingen ved pausen var 1-1, hvilket var ufortjent. Medierne er allerede begyndt at tale om Schwartz, men det kommer ikke til at ske, da den gode Ronnie spiller fuld tid og scorer mål, og det er just ikke den type spillere Morten Olsen anvender.

Jeg troede at løverne ville komme med 120 km i timen i 2. halvleg, men det gjorde de ikke. I stedet var det jyderne der overtog mere og mere af spillet, og i perioder pressede FCK godt tilbage på banen. Det var helt i orden at Jonas Borring scorede på et godt placeret hovedstød til 1-2 i det 75. minut. Randers bankede det sidste søm i kisten på endnu et hovedstød i det 79. minut, målscorer Nicolai Brock-Madsen. FCK formåede ikke at svare igen på Randers gode spil, og indkasserede endnu et nederlag, helt fortjent.

Og årsagerne?? Det kan altså ikke kun være salget af Cornelius, da der også var store problemer med spillet i forårets kampe, hvor det kun blev til 4 sejre og 6 uafgjorte i 13 kampe. At det ikke har gjort det bedre med salget af Cornelius er da helt sikkert. Det virker som om ledelsen i FCK er totalt handlingslammede, for der skal altså til at ske noget meget snart, hvis FCK ikke skal ende som bundhold. Jeg mener at der skal kigges på sportschef og træner, da de tilsyneladende ikke er i stand til at løfte opgaven. Spillet fungerer ganske enkelt ikke, og har ikke gjort det længe, det er ganske enkelt for langsomt og ikke direkte nok. FCK skal dog have den ros, at de spillede rimeligt indtil Randers udlignede, men mentalt er de helt nede.

Og tabellen lyver aldrig, hvilket FCK med al tydelighed beviste i dag, der spiller og er mentalt et bundhold

Ærgerligt nederlag til FCN

Udgivet den 30. juli 2013 af admin

FCN mod Zenit Sankt Petersborg

FCN startede med pågående og flot kombinationsspil. De spillede sig frem til nogle gode muligheder, den største tilfaldt nok Jens Stryger Larsen, som havde en åben chancen, men formåede at skyde forbi mål. Russerne virkede hele tiden farlige på deres hurtige omstillinger, og havde deres chancer, men FCNs unge målmand stod en glimrende halvleg. Helt i orden at 1. halvleg endte 0-0.

FCN begyndte 2. halvleg optimistisk med en god chance, men i det 49. minut gik det galt da russerne bragte sig foran på et mål af nyindskiftede Kerzakhov, som sprintede fra det sjællandske forsvar, og scorede sikkert til 0-1. Efter scoringen havde FCN et par gode chancer, for det russiske forsvar var absolut til at tale med.´, men på trods af fine chancer manglede skarpheden. For mig at se mangler FCN en rigtig angriber, der er de for tyndt besatte.

De dyre russiske spillere gjorde det altså ikke ret godt, og de var heldige med at kunne tage hjem med en sejr. Ærgerligt at FCN ikke fik scoret, der var nok af chancer til at gøre det onde mod russerne. Russerne skal tage sig alvorligt sammen, hvis de vil noget i ChL, hvis de ellers kommer så langt. FCN må være ude ellers skal der mere end et mirakel til.

30/7-2013

Superligaens anden runde

Udgivet den 29. juli 2013 af admin

Her til aften blev den sidste kamp spillet i Superligaens anden runde. Her spillede Esbjerg mod AaB. Det var en kamp med et hav af fejl, men det var alligevel god underholdning. Jeg havde på forhånd regnet med en Esbjerg sejr, og sådan så det også ud, da Esbjerg bragte sig foran i det 20. minut efter et godt angreb. Målscorer Emil Lyng. AaB havde ellers haft nogle gode forsøg, men angriberne virkede uskarpe. Så derfor kunne Esbjerg noget ufortjent gå til pausen med 1-0.

AaB pressede godt på i starten af 2. halvleg, men de skulle hen i 52. minut før der blev udlignet, også efter et godt gennemspillet angreb, hvor Kasper Risgård kunne pande bolden i mål. I det 61. minut kom AaB så foran 2-1 på et mærkværdigt mål. AaB havde hjørnespark, som blev svagt sparket direkte til en Esbjerg spiller, hvis clearing gik højt mod mål. Keeperen burde have viftet bolden over mål, men han ramte ikke mål, som så faldt ned i ryggen af Peter Ankersen og i mål. Alt i alt var det vel nok en fortjent sejr til nordjyderne, men det var ikke en specielt godt spillet kamp.

Hvis vi kigger lidt på tabellen, er den vendt på hovedet i forhold til sidste sæson. Nu ligger FCK sidst og FCN næstsidst, jeg tror nu nok de skal få vendt skuden, men de bliver nok ikke mestre, så skal der ske ting og sager. At FCV og Brøndby ligger hvor de gør, kan nok heller ikke overraske nogen. Viborg har overrasket mig positivt, men jeg tror de ender i bunden sammen med FCV. FCM ser ud til at kunne ende i toppen, de har et spændende hold under udvikling, og de spiller altså godt fodbold, så måske en medalje? Og så til det hold som vi altid siger rykker ned, nemlig SønderjyskE. De spiller altså også ganske fornuftigt bold, men skal altså score noget mere, hvis de vil være med i den sjove ende af tabellen.

Idet hele taget blev 2. runde en målfattig affære med 11 mål i seks kampe, og det er altså for lidt. De kampe jeg så, var der såmænd nok chancer, men en uhyggelig ringe udnyttelse af de mange chancer, så der må skudtræning til. Alligevel vil jeg sige af de danske kampe i denne runde var ret så underholdende.